Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola_Senko

J. polski

Polecane posty

Gość Ola_Senko

Hej kto mi przetłymaczy zdania frazeologiczne ?| Walczyć z losem poddać się losowi los przesladuje kogos los uśmiechnął sie do kogoś pogodzic sie z losem Dziękuję

Gość gfdshgfshgfdhgf
zapytaj mamy.

mam słownik frazeologiczny, ale niestety jest wyjaśnione tylko: los sobie z kogos drwi pozostac, zostac, na lasce losu, byc zdanym na łaskę losu wygrac los na loterii ale Tobie chyba nie o to chodzi

Gość Oblech
Prowokacja czy imbecyl ??? :classic_cool:

ale poddać sie losowi to by chyba pasowalo do tego co pozostac, zostac na lasce losu czyli: a) byc skazanym na to, co sie wydarzy, nie miec na to wpływu b) zostac bez opieki

Gość fsdgfdgsd
czemu jej pomagacie? Rozumiem ze macie dobre serce :o ale bez przesady, takiego czegos nie wiedziec? Przeciez to samo w sobie jest jasne!

Gość witaj makaroni
nie kazdy musi byc asem,nie rozumiem ,jak mozna nie pomóc,trzeba być zwykłym odbyciakiem zapatrzonym w siebie,zeby nie pomagac innym

Gość pawlaczkaj
mam ten sam problem z wyjaśnieniem tych związków. i również liczę na pomoc. ale nie oznacza to że nie umiem myśleć czy cos w tym stylu. wiem co oznaczają te zwiąki ale nie umiem ich "ubrać w słowa", tzn. nie umiem ich wytłumaczyć słowami. uważam że osoba prosząca o pomoc ma ten sam problem i proszę was żebyście nie pisali tak chamsko jak to robicie!!!