Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antygona w malinach

W którym TC urodziłyście?

Polecane posty

Gość antygona w malinach

Jestem w 34 tc , od kiedy mogę spodziewać się porodu? Wiem że od 37 tc ale czy któraś z Was rodziła w cześniej i jak dziecko się czuło? Czy poród wcześniejszy jest inny?

Gość antygona w malinach
podnoszę...nikt mi nie odpowie?

ja urodzilam 37tc + 4dni. Mała miała małe kłopoty z oddychaniem (dali jej tlen na 3 min), była tez cała w masi, bo jeszcze się nie wchłonęła.

Moja się urodziła w 40 tc i też była cała w mazi ;) Nawet nie wiedziałam, że to się wchłania ;)

Gość fiziak150
W 40 tygodniu:)

chemical wydaje mi sie, ze dzieci przenoszone mają suchą, łuszczącą się skórę, bo cała maź się już wchłonęła i skóra nie miała ochrony.

Gość 41 ja w tym tc urodziłam

Gość fiziak150
Ja urodziłam w terminie, a synek miał niemożliwie wysuszoną skórę:O Nie wiem dlaczego?:O

Gość ana ana
pierwsze w 41 tc , drugie w 40 dokładnie w wyznaczonym terminie porodu . Obydwa porody silami natury - dzieci urodzily sie z ladna skora

syn na poczatku 37 tygodnia i wszystko bylo ok corka na poczatku 38 tygodnia, wg obliczenia poloznej i obserwacji malej to byl 35 tydzien - chociaz ja w to watpie mala miala po porodzie podany jakis lek-ale naprawde nie pamietam na co juz to bylo, miala tez cechy wczesniactwa

cos z ta mazia jest, syn urodzil sie i nie byl caly w niej oblepiony za to corka byla taka sliska ze prawie mi sie wyslizgnela, cala biala w niej byla w ksiazeczce zdrowia tez ma to odnotowane

Gość kama1985
mój synek urodził się w 33 tyg jest wcześniakiem mialam zatrucie ciazowe i łożysko nieprzepuszcalo juz , rozwiazanie ciazy przez cc, synek ma niedlugo roczek rozwija sie dobrze na razie chodzi tylko wokol sofy i mebli,jest radosny i wogole ale wszystko zawdzięcza super opiece jaka otrzymał w Klinice w Bytomiu świetny sprzet i opieka

Gość kurkurkrkrkrk
podnosze

Gość do autorki........
moje malenstwo urodzilo sie dokladnie w terminie i jest zdrowe jak ryba.

pierwszy poród 42tydzień drugi dzień po terminie W Toruniu zostawiają dziecko w mazi przez dwie godziny nie mierzą i nie ważą od razu. pierwsze dwie godziny synek był przy mojej piersi a na pomiary zawsze jest czas

córcia w 39 tyg ( 2 dni przed terminem) Zdrowa synek w 40 tyg ( dokladnie w dzien terminu z ostatniej miesiaczki) zdrowy ale z oznakami przenoszenia.

mamani sliczne masz dzidziusie ,ty masz kotka bo zalwazylam na jednej fotce powiedz mi czy robilas badania na toxmo i jakie mialas wyniki ja robilam w 7 tyg wyszlo ze nie mam przeciw dzial ani nie jestem obecnie zarazona kiedy mam zrobic kolejne jestem teraz w 19 tyg ???