Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fox_iii

BOG NIE ISTNIEJE

Polecane posty

Gość fox_iii

DEUS EST MACHINA!!

Gość koścista intelektualistka
slusznie i naukowo. idziesz dobra drogą. daleko zajdziesz , kariere zrobisz.

Gość lkjhkg
i kolejna sfrustrowana ciota

kiedys chetnie uczestniczylam w tego tego typu tematach teraz juz nie mam w sobie checi do przekonywania ;-(

Gość fox_ii
a do czego chcesz przekonywac? do tego, ze isntieje czy ze nie istnieje?

Gość ja wiem najlepiej
ciągłe negowanie pana Boga jest przejawem wiar w Niego

ze istnieje !! byc moze przekonywac to zle slowo ale dyskutowac z niewierzacymi

Gość fox_iii
no ja tez nie wiem jak mam Cie juz przekonac, ze nie istnieje!!!!

Gość ja wiem najlepiej
z czego wnioskujesz że nie istnieje?

ale dlaczego zaczynasz topik o Bogu skoro w Niego nie wierzysz?? jaki jest tego cel?? mozesz mi powiedziec?? ja np, nie chciala bym rozmawiac o ..zeszłorocznym sniegu,, ktory malo nie obchodzi;-)

Gość ATEISTKA SLICZNA
No pewnie,ze nie istnieje,ale nie ma sensu zakladac takich topikow. Kto chce wierzyć w tes śmoje - boje,to i tak bedzie wierzył do usranej smierci. A kto jest na tylko otwarty i inteligentny - wie jak jest :-)

Gość fox_iii
no wlasnie, ja sie dziele tylko tym, ze jeste inteligentna i w takie pierdoly nie wierze. tylko tyle :)

,,A kto jest na tylko otwarty i inteligentny - wie jak jest ,, co masz na mysli mozesz bardziej sprecyzowac??

Gość lkjhkg
to sie podzieliłaś ale my bez tego wiemy że zyją na swiecie tacy ludzie jak ty z takimi poglądami

Gość ja wiem najlepiej
"Pierwsze łyki z kielicha nauk przyrodniczych czynią cię ateistą, ale na dnie pucharu czeka Bóg" W.Łysiak "Kielich" str 160

o intelignecji miedzy innymi swadczy to, ze ludzie nie wierza w swietego mikolaja, takze w boga. to bajeczki dobre dla malych dzieci

Gość Rafaello rocznik 1987.....
Ci , którzy są z wiary katolickiej wiedzą że Bóg istnieje , proste :D Co tu więcej mówić ? Ja wiem że istnieje , uratował mi dwa razy życie :D

megumi skoro to swiadczy o inteligencji to bardzo mi przykro ale niestety ta wypowiedz swiadczy tylko o tym ze nie znasz odpowiedzi na to pytanie;-(

Ci , którzy są z wiary katolickiej wiedzą że Bóg istnieje , proste no raczej ie takie proste bo swiat to nie tylko katolicy sa tez inne wyznania ktore wierza w Boga nie zapomnaj o nich

Gość ATEISTKA SLICZNA
Chodzilo mi o umysł otwarty na zmiany głupich przyzwyczajeń,bo cały ten katolicyzm,to moim zdaniem skromnym jest jednym wielkim przyzwyczajeniem. Tak sie ciągnie pokoleniami.... Na szczęście nie wszyscy chcą to ciągnąć. Tyle.

Gość lkjhkg
przyzwyczajeniem buhahahahha gdyby tak rzeczywiscie było to dawno odeszłabym od tej religii, od Boga

tak sie sklada ze ja katoliczka nie jestem a oczywiscie pochodze z rodziny z tradycja katolicka jak wiekszosc z nas wyszlam poza pewien kanon ,,dopuszczalny,, przez wiekszosc ludzi w tym kraju przez co czasem mam pewne nazwe to ,,niedogodnosci, w zyciu co sprawilo ze moja wiara stala sie jeszcze wieksza bardziej uczciwa i plynaca z serca i co sadzisz w takim przypadku twoja teoria ,,otwartego umyslu,, jak sie ma do takiej sytuacji???

Gość ATEISTKA SLICZNA
ale nie odejdziesz,bo nie myslisz otwartym umyslem. Jak będąc dorosłym, mozna wierzyć w bajki,to ja nie wiem.

Gdzie jest bog, kiedy nachlany ojciec gwalci brutalnie swoje male dziecko? Gdzie jest ten bog gdy dzieci malutkie sa katowane na smierc i umieraja w strasznych meczarniach? Gdzie jest bog kiedy sparalizowana dziewczyna, modlaca sie cale zycie o to aby mogla poruszyc choc na chwile reka przestaje w niego wierzyc? Gdzie jest ten chory bog? Jezeli bog istnieje, to ja jestem jego najwiekszym wrogiem.

Gość ja pierdziu
boga nie ma proste. wiara jest dla ludzi slabych....

Gość lkjhkg
dl aciebie to bajki a dla innych zbawienie w tym swiecie, sens zycia a ty wiesz po co żyjesz, jakie masz zadanie na tym świecie?

Gość ja wiem najlepiej
typowe tłumaczenie, więcej powodów nie znacie? "Gdyby wszystko było idealnie na świecie to nikt by się nie modlił o poprawe i zanikłaby wiara, która jest głównym czyynnikiem przyzwoitośći" W.Łysiak "Statek"