Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liljawodna

Wstydze sie swojej buzi

Polecane posty

Gość liljawodna

Niecaly rok temu udalo mi sie wyjsc z ciezkiej postaci tradziku. Pozostalo mi duzo blizn na czole ( nosze grzywke bo sie wstydze) i na policzku z lewej strony, mialam tez silne przebarwienia. Od filotowych sinych, az do dzis do tych lekko zarozowionych. Lecze sie laserem, obecnie znow wykonym naswietklanie laserem 10 seri, ale dopiero w pazdzierniku. Uzywalam Biodermy serum na noc 200 zl Uzywam deratix na blizny 180zł iwostn krem rozjasniajacy za 30 zł i antybiotyk clindacne za 20 zł Jak sobie moge jeszcze pomoc, moze kosmetyczka zna jakies amseckzi wybielajace. Kaway i mikroderbrazja odbadaja, pniewaz moja skora jest bardzo mieciutka , gladka, cos podobna jak u lalki taka poreclanowa. Moze znacie jeszcze jakies naprawde dobre godne polecenia preparaty

Gość mini miś
Kochanie, nie wstydź się buzi:) Na pewno niedługo blizny ci znikną, a nawet jeśli coś zostanie - to zlekceważ to:) wszystko bedzie dobrze:)

Z kosmetykow to jeszcze Acne-Derm (ok 16 zł) - krem, Skinoren (ok 44 zł) – żel, krem, Hascoderm (ok 29 zł) - krem i ewentualnie mozesz sprobowac mascia Cepan ok 12 zl. Oprocz tego dwa zabiegi dajace najlepsze efekty, niestety bardzo kosztowne. -Dermabrazja kosz ok 500-1500 zł tylko po tym zaniegu przez 4 miesiące nie należy wystawiać skóry na bezpośrednie działanie promieni słonecznych i przez ok tydzien na buzi utrzymuje sie rumien. i jeszcze jeden zabieg: -Chemiczne złuszczanie naskórka: za pomocą kwasów: kwasu trójchlorooctowego, kwasu glikolowego, kwasu salicylowego, kwasu mlekowego, ale tez dosc kosztowny, bo od 250 do 1200 zł, zależnie od placówki, rodzaju wykorzystanego kwasu i wielkości obszaru skóry złuszczanej...

Gość liljawodna
niestety nie moge miec tych dwoch zabiegow ani kwasow ani mikrodebrazji, mam zbyt delikatna skore juz rozmawialam z pania deratolog, po takich zabiegach, moja i tak juz w marnym stanie skora nie zregeerowalby sie tak szybko i wygladalabym gorzej niz przed zabiegiem. Pokladam jeszcze nadzieje w te lasery ktore mam w szpitalu. One przyspieszaja regeeracje skory i wygladzaja ja. Acne -derm uzywalam zaraz po wyleczeniu ciekziego stanu juz nie dziala na mnie. cepan tez mam nie dziala

A probowalas kremow z serii Bioderma?? Mozesz tez zapytac swoja dermatolog o antimonium tartaricum 9 To są takie małe granulki do rozpuszczenia pod język, ale trzeba ja brać pół godziny po posiłku, lub na pół godziny przed posiłkiem, z tym, ze jest to lek homeopatyczny i wlasnie najlepiej jest to skonsultowac z lekarzem. A oprocz tego, ale niestety na recepte Glyco A lub Retin A tez daja bardzo fajne efekty. I jeszcze skuteczny jest Noviderm Boréade 12. Działa na na blizny potrądzikowe. Silnie złuszcza skórę, likwiduje nierównośc, zamyka pory. Dobry jest też na spore skazy i blizny. Łączy w sobie dwa silne składniki – kwas salicylowy i silanol, ale nie jestem pewna czy przy Twojej cerze, bo mowisz, ze jest bardzo delikatna bedzie mozna to stosowac...

Gość liljawodna
oj chyba takie leki odpadaja, ja zle reaguje na antybiotyki doustne, a dotego stosuje antykoncepcje yashim, przedtem musialam brac diane 35. z Biodermy uzywalam serum na noc przez 1 miesiac bardzo ladnie zjasnialy plamki, ale robi sie przerwe w jego stosowaniu wiec zakupie inne kremy, ten glyco - a kwas mialam, zanioslam do deratologa, aby z moja pania skonsultowac cyz moge i niestety tegotez mi nie wolno. mam buzie ktora przeszla naparwde okropny tradzik, ja mam jeszcze dwa bliznowce do konca ni splycone na kazdym policzku i bardzo powli trwa moje leczenie:( a tak mi skzoda mlodosci mam 21 lat , mam tez chlopaka ktory mi pomaga i w ogole, ale czasami jest ciezko, zwlasza , ze mam piekne zdjecia z przed roku, jak moja buzi wygladala jak u porcelanowej lalki

liljawodna a może przestań smarować swoją buzię czymkolwiek? Daj jej odpocząć od tej chemii i innych zabiegów rujnujących dalej powierzchnie skóry na twarzy. DOŚĆ juz było tych wyprysków. Teraz pora na samooczyszczanie powietrzem i co najważniejsze zdrowym odżywianiem sie. Nic na buzię. A przed włożeniem do ust trzy razy sprawdź czy to aby powinnaś jeść i pić!

liljawodna piszesz : "jak moja buzi wygladala jak u porcelanowej lalki" a więc powodem branie antykoncepcji i byc może złego odżywiania sie.

Gość liljawodna
ja sie odzywiam zdrowo, a antykoncepcja mnie wlasnie uratowala bo mialam tradzik hormonalny i bardzo wysoki testosteron. Ja nie uzywam zanych antybiotykow doustnie nic, mam tylko ten krem z iwostinu na przebarwienia i specjala masc na blizny deratix. Nie moge zaprzestac leczenia, bo blizny sa glebokie i mam bliznowce, jesli zapzrestane leczenie to bliznowe zostana juz na zawsze:(