Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowana Ania

czy potrzebne skierownanie na bad. poziomu hormonów?

Polecane posty

Gość zainteresowana Ania

Witam drogie koleżanki🌼 Od kilku m-cy staram się z mężem o dzecko, ale nic z tego nie wychodzi:-O Wyczytałam na forum, że może powinnam zrobić badania poziomu hormonów -progesteronu, prolaktyny, itp. W związku z tym, mam pytanie-czy ja muszę iść do ginekologa, żeby dał mi skierowanie na pobranie krwi, czy mogę się zapisać ot tak, bez żadnego skierowania? Z góry dziękuję za odp.

Możesz iść do prywatnego laboratorium, bez skierowania i zapłacić za badanie. Tylko musisz wiedzieć w jakim momencie cyklu jakie badania robić

Gość zainteresowana Ania
a gdzie ja to mogę sprawdzić, w jakim dniu cyklu , wykonuje się badania? Na dzień dzisiejszy jestem w 19-tym dc.

Najważniejsze to zeby LH i FSH były w 3 dniu cyklu. Bez znaczenia w którym: prolaktyna,testosteron,DHEAS,TSH,FT3,FT4 estradiol:3dc,potem 1-2 dni przed owulacją i 7-8 dni po owulacji(w zależności kiedy powinnaś ją mieć) progesteron: 7-8 dni po owulacji Badania te maja normy na poszczególne fazy cyklu,ale najlepiej zrobić w tych żeby mieć jasny obraz sytuacji.

Gość zainteresowana Ania
Michelle, ogromne dzięki 👄

Zapomniałam,androstendion jeszcze.Też obojętnie kiedy.Ciesze sie,że pomogłam :-)