Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okia

o co chodzi???

Polecane posty

Gość okia

Więc, dzisiaj rano obudziłam się o 4. Na pół spałam a na pół już nie. Wiecie o co chodzi. I wtedy, po raz drugi w tym miesiącu zobaczyłam zamazaną, przezroczytą twarz. Która znikała z dziwnym odgłosem (nie wiem czy mi się to wydawało czy nie), a potem \"coś\" naparło na całe moje ciało (wiem, że to dziwnie brzmi\" i nie mogłam się ruszyć, ani krzyknąć. Potem to odchodziło albo się budziłam, bo naprawdę sama już nie wiem... Jak to znowu mi się przytrafi to dostanę zawału. Miał ktoś coś podobnego? Jak mam się z tym uproać?? proszę o pomoc!

zmów różaniec przed snem:) może pomoże.. ale serio, straszne to, zawsze się bałam, ze mnie coś takiego spotka..jak się budzę w nocy bez powodu, czujęniepokój to się stracham, że coś takiego mnie nawiedzi..ktoś..brrr

Gość gwiazda nocą
może to był tylko taki mocny sen w którym to wszystko bardzo przeżywałaś?

Gość okia
może, ale to już drugi az się powtórzyło:(

Gość poczytaj w necie o
paraliżu przysennym. pozdrawiam!

Gość okia
poczytaj w necie o dzięki, przeczytałam sobie i nie dowiedziałam się niczego przyjemnego. Wszystkie objawy pasują i to mnie bardzo przeraża:( Ja nie chcę tego znowu przeżywać:( Dla zainteresowanych: W takich przypadkach, gdy zapadamy w sen lub budzimy się, możemy odczuć ogarniającą nas niemoc: nie możemy poruszyć się ani wydać z siebie głosu. Zjawisko to znane jest medycynie jako paraliż senny. Prawie zawsze towarzyszy mu przyśpieszony rytm serca, trudności w oddychaniu i uczucie strachu. Doznanie to jest tym bardziej przerażające, że osoby mu poddane są świadome swego otoczenia, jednak znajdują się w stanie, który naukowcy określają mianem halucynacji hipnagogicznej. Jest to stan przejściowy między jawą a snem, w którym nasze marzenia senne są tak wyraziste, że wydają się wstrząsająco prawdziwe. Dla wielu osób pierwszą oznaką paraliżu sennego jest dziwny hałas; pomruk, może też wydawać się odgłosem kroków, szumem silnika lub nawet piskliwym śmiechem." Potem następują drgawki ciała, tak więc w relacjach jest mowa o uczuciu trzęsienia, silnych drgań, falowania lub wykręcania. W pokoju mogą pojawiać się dziwne efekty świetlne - błyski, niewielkie gwiazdki lub lśniące kształty. Niejednokrotnie cały pokój zdaje się być wypełniony niesamowitą poświatą, a znajdujące się w nim sprzęty otoczone są aureolą lub roziskrzone. Jednak najbardziej przerażające w paraliżu sennym jest poczucie bliskiej obecności jakiejś istoty. Nawet gdy nikogo nie widać i nie ma żadnego powodu do takich przypuszczeń, po prostu ma się świadomość, że w pokoju jest ktoś jeszcze. W wielu sytuacjach obecność daje się faktycznie zauważyć ( w stanie katapleksji oczy śniącego są często otwarte ), przy czym może ona przybierać rozmaite formy - człowieka, zwierzęcia, demon a nawet kosmity.