Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość samotny tatus

czy to normalne ze 4 miesieczne niemowle wypycha jezyk ??

Polecane posty

Gość samotny tatus

co masz dokladnie na mysli? moja corcia wywalala jezyk praktycznie od urodzenia, przez to nie potrafila prawidlowo ssac piersi; po porodzie lekarze rozpoznali jej makroglossie tzn. nieprawidlowo duzy jezyk; wydawalo mi sie ze troche przesadzaja i faktycznie jak poszlam na wizyte kontrolna do pediatry powiedzial mi ze to taka uroda dziecka, ze lubi sobie wystawiac jezyk, bawic sie nim:) jak miala ok 5 mc przestala go pokazywac:) zdarzalo jej sie wypychac go ale to w czasie zabkowania, po prostu przesuwala jezykiem po dziaslach

Gość a oto streszczenia
Moja mała też tak wywala, myślę, że trochę się w ten sposób bawi; po paru tygodniach do wywalania doszło jeszcze prychanie, wydawanie odgłosów itp. i oczywiśie uśmiech przy tym wielki :D

Gość Gertrudis07
Witam, Moje dziecko też od urodzenia dziwnie wypycha język i nie domyka prawie wogóle buzi. Nawet jak śpi ma małą szczelinę. tak że buzia jest cały czas otwarta. Nie wiem jaka może być przyczyna i nie wiem czy to się zdarza u zdrowych dzieci. Już mine głowa rozbolała od czytania o żespole Angelmana. Boże mam nadzieję że to nie to. Moja córcia ma teraz 4 miesiące i nic jak dotąd jeśli chodzi o język się nie zmieniło od urodzenia. Napiszcie proszęęę jak się sprawa języka u was potoczyła. Pozdrawiam

Gość Mama Karolinki
Moja tez wywalala. JTeraz jest zdrowa duza dziewczynka, a jezyk pokazuje jak ja poprosze :)

lionne powiedz prosze jak sie zakonczyla sprawa z języczkiem u Twojej córki? Jedna z moich bliźniaczek od urodzenia wysuwa język, jeden z lekarzy stwierdził, że może być trochę przerośnięty. Martwię się strasznie po tym co przeczytałam w internecie..

Gość gość
To może być padaczka idź do neurologa

Gość gość
Mój syn od urodzenia pokazuje język. Neurolog powiedziała, żeby zrobić badania tsh, bo może to być niedoczynność tarczycy. Albo taka jego uroda. Wygląda na to, że uroda. Jest pogodnym dzieckiem, dobrze się rozwija, ale mam wrażenie, że będzie problem z mową. Na razie w ramach ćwiczeń i zabawy czasem łaskoczę go w język to wtedy chowa. Jak będzie starszy pewnie logopeda nas nie minie.