Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulka bidulka

Nawilażacz powietrza- jest sens? Jaki?

Polecane posty

Gość ulka bidulka

Chciałabym kupić nawilzacz powietrza. Moja corka ostatnio ciagle jest przeziębiona i ma katar, myslę ze jak bedzie nawilzone powietrze to będzie sie jej łatwiej oddychało. Zagladałam na allegro, ale tych nawilżaczy jest całe mnóstwo, rózne modele, ceny tez. Jestem kompletnie zielona w tym temacie i nie wiem czym sie kierowac przy zakupie. Dodam, ze pieluszki na karolyferze nie przejdą za bardzo, bo karolyfer rzadko odkręcamy, mieszkanie jest bardzo ciepłe i słoneczne. Natomiast mamy w planach załozenie klimatyzacji ( w upały nie dało rady tu wytrzymać), a klima tez będzie wysuszać powietrze, i chciałabym zeby ten nawilżacz podołał takiemu wyzwaniu. Jesli ktos ma jakies doswiadczenia i wskazówki w tym temacie, to chetnie poczytam

Gość Aniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ja mam taki polecam http://www.allegro.pl/item427418309_ultradzwiekowy_nawilzacz_powietrza_topcom_raty.html ladnie nawilza, ustawia sie czas pracy lub wilgotnosc powietrza, jak wilgotnosc spadnie, sam siw znowu wlacza, mozna wkroplic do niego olejek zapachowy ulatwiajacy oddychanie, mojej coreczce si esuper spi przy nium, uzywalysmy cala jesien,mteraz znow wyjelam, bo u nas juz grzeja, cena dosc duza,ale ja kupilamw media markt, byla promocja kosztowal chyba 280 zl

Gość nutelkaa
jescze jakies wskazówki......

warto kupić, ja kupiłam na długo przed ciążą, bo czasami powietrze było nie do wytrzymania. Do mieszkania w bloku idealny.

Gość mamiiii
podnoszę b o tez jestem ciekawa............

Gość nawilzenie
http://www.allegro.pl/item437188115_nawilzacz_powietrza_ultradzwiekowy_mpm_gw_24mc.html#photo ja mam taki dokładnie, kupilam w sklepie agd za 150 zl, z tym, że jest tam filtr ktory powinno sie wymieniać co ok 3 mies, i zalecają urzywanie wody destylowane, ja urzywam kranowy, ale filtr wynieniam co 3 miesiąc, bo po jakimś czsie jak paruje, to czuć taki nieprzyjemny kwaśny zapach po za tym jest ok. Mieści sie 5,5 litra wody, na max prawie dwie doby. Myśmy kupili ze względu na dziecko, mala miala katar , i nieprzechodziło, jej byliśmy u laryngologa, ktory stwierdził, że ma wysuszoną śluzowke i popękany nosek w środku. Zalecił przedewszystkim nawilżacz, szczegolnie w okreesie grzewczym. Mam go już 2 lata i działa bez zarzutu, acha filtry wymienne, to takie pudełeczko niebieskie w środku kosztują ok 15 zl, i powinno sie je przed założeniem namoczyć na 10 min w wodzie. można je kupić w każdym serwisie agd.

Gość nawilzenie
a i zapomnalam jeszce dodać, że świetnie sprawdził się w roli schładzacza, gdy mała miała gorączke wysoką, i po podaniu leków nie spadała, to usiadłam z nią pod nawilżaczem i pusciłam pare na max i naprawde pomogło:)

Gość nawilazenie
ulak bidulka mnie było stac tylko na taki, po za tym ten nam sprzedawca polecil , bo był jedyny w calym sklepie:D trudno moze wyglądać jak sokowirowka, ale " Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma" :D ;)

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
upup

my mamy ten http://www.babystyle.pl/?zobacz=5278 i bardzo go sobie chwale.mozna wlac kropelki(oil olbas lub jakies inne) jesli dziecko ma katar ,lepiej mu sie wtedy oddycha i szybciej przeziebienie przechodzi.mieszkamy w bloku i podczas okresu grzewczego jest nie niezbędny.jest w tym nawilzaczu wskaznik wilgotnosci w pokoju,regolacja intensywnosci nawilzania.sluzy nam juz 2 rok.

ulka bidulka Mam do sprzedania nawilżacz Climatic 313-nowy na gwarancji.Sprzedaję ponieważ dostałam go w prezencie-a taki sam już kupiłam .... Cena 159zł