Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość balbibna

podwojna pensja!

Polecane posty

Gość bueh
moja mama tez tak miala, nastepnego dnia zadzwonila do niej ksiegowa i prawie placzac prosila zeby przelala im z powrotem te pieniadze bo ona sie pomylila

Gość balbibna
zobacze jak rozwinie sie sytuacja...

Gość Akhurat
A co to za roznica kiedy sie sprawdza??? Moze chca jej wystawic nalezyta opinie na przyszlosc.

:) Jezeli pomyłka wynikła z winy pracownika (ksiegowej) a Ty nie oddasz pieniedzy- prawdopodobnie obciążą księgową. Potem wejda na droge sadową- i tak je będziesz musiała oddac. Po co mieć \"metkę\" złodzieja??? Nie warto... pomyśl o kobitce, która pomyliła sie....Tobie tez to moze sie przytrafic...

Gość balbibna
ale jaki jest sens wystawiania mi opinii skoro to praca na umowe zlecenie i pracuje tam 3miesiace...

Gość ja tak miałam
Przelali mi czyjąś pensję i to parę dni przed terminem. Pytałam w banku co to za jest za wpłata. Odpowiedzieli, że to pobory z mojej firmy. Zdziwiłam się i zadzwoniłam do księgowości. Okazało się, że przelali mi czyjąś wypłatę (to samo nazwisko tylko imię inne). Pieniądze przelałam spowrotem. Pani w księgowości bardzo mi dziękowała. Było to jakieś 8 lat temu. Kwota 2200 zł. Pomyślałam, że ktoś za to beknie i żal mi się tego kogoś zrobiło. Ale kusiło mnie jak diabli, żeby nie oddać .... :classic_cool:

Gość No nie wiem........
Ale dla mnie to troche dziwne, zeby u pracownika ktory pracuje zaledwie 3 miesiace, pomylic sie i dac 2X wyzsza pensje !

Gość balbibna
bo to jest taka dosc pokrecona firma... wszyscy zajmuja sie wszystkim i nie ma tam jednej osoby odpowiedzialnej za ksiegowosc. Tez mnie kusi... zwlaszcza ze pieniadze by mi sie przydaly

Gość balbibna
dla mnie to tez dziwne.... mialam dostac 1000zl a dostalam 2000zl

Gość No nie wiem........
Ale skoro nie ma tam nikogo kto by tak naprawde za to odpowiadal, to bym sie nie przyznala, bo wyglada na to ze i tak nikt na tym nie ucierpi.

Gość balbibna
zglosilam to, sprawdzili, faktycznie wina osoby, ktora ksiegowala.