Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina_poznan_

Paint - pomocy znam sie na Corelu, ale muszę użyć painta

Polecane posty

Gość karolina_poznan_

jak w temacie. świetnie w znam się na Corel photo paint, nigdy nie używałam painta. Ale ostatnio coś m isiadł Corel, muszę postawić nowy system. tymczasem koleżanka poprosiła mnie o zmniejszenie rozmiarów zdjęcia z 1060x780 pikseli na 500x350. próbuję w paincie, ale ciągle wyświetla mi się tylko częśc zdjęcia -całe jest jakoś baaardzo powiększone i nijak nie mogę widzieć całego na ekranie,. tylko jakieś fragmenty - i to tylko te widoczne fragmenty są przerabiane.co robić? jak to działa w paincie?

kliknij na zdjęcie, po czym wejdź w edytuj a tam powinnaś już znaleźc opcję zmiany rozmiaru zdjęcia

Gość karolina_poznan_
no ale właśnie tam mi zmniejsza , ale tylko ten widoczny kawałek zdjęcia!!

Gość Wejdz w menu Obraz
i potem w Atrybuty- tyle ze rozmiar zdjecia jest tam w calach, cm albo w pikselach.

to napisz pokolei jak wchodziłaś w te opcjebo byc może wchodzisz nie tam gdzie potrzeba. ja osobiśie wole pomniejszanie zdjęc w procentach. tej pierwszej opcji jeszcze nie próbowałam

Gość karolina_poznan_
robie tak!! ale pisałam, że po otworzeniu zdjęcia w paincie nie widać go całego, tylko powiększoną jego część. i zmniejsza mi rozmiar tylko tej części zdjecia!

Gość gfjgkh
sciagnij sobie photoscape lub irfanview

w takim razie według mnie wchodzisz w procentowe pomniejszanie zdjęcia bo własnie tam widac jedynie części zdjęcia a jeśli wejdziesz tak jak pisałam to wcześniej, to zdjęcie zobaczysz w całości

Gość Wejdz w menu Obraz
Aby zmienić rozmiar obrazu W menu Obraz kliknij polecenie Atrybuty. W obszarze Jednostki kliknij jednostkę miary, którą chcesz użyć do określenia szerokości i wysokości. Wpisz wymiary w polach Szerokość i Wysokość. Uwagi Można również zmienić rozmiar obrazu, przeciągając uchwyty zmiany rozmiaru znajdujące się w prawym dolnym rogu obrazu oraz wzdłuż jego dolnej i prawej krawędzi. (Do wyświetlenia kwadratowych uchwytów zmiany rozmiaru może być niezbędna maksymalizacja okna). Jeśli bieżący obraz jest większy niż nowy rozmiar, to obraz zostanie obcięty z prawej strony i na dole, aby mógł się zmieścić na mniejszym obszarze. Jeśli bieżący obraz jest mniejszy od nowego rozmiaru, to dodatkowy obszar zostanie wypełniony wybranym kolorem tła.

Gość Albo zmniejsz sobie
w tym programie w którym przeglądasz zdjecia

Gość karolina_poznan_
anette- kliknąć prawym klawiszem, wybrać edytuj, potem już w paincie obraz i atrybuty? tak robię i mam ciągle automatyczne powiększenie :(

Gość Ja jak klikam na zdjecie
to wogóle nie wyswietla mi sie "Edytuj"

Gość karolina_poznan_
???

klikasz dwa razy lewym przyciskiem i otworzy ci się zdjęcie, tzn. powiększy. klikasz "edytuj" w tej samej ramce w której pojawi się zdjęcie. potem z prawej strony w tej ramce pojawią sie opcje do wyboru. ty wchodzisz w "zmiana rozmiaru" i tam juz wpisujesz żądany rozmiar (Nero PhotoSnap Viewer)

Gość karolina_poznan_
nic takiego nie nastąpiło, nadal to samo, poddaję się

Gość gfjgkh
to sciagnij ktorys z tych programow, ktore Ci napisalam