Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patriszja7

Czym się różnią studia zaoczne od codziennych?

Polecane posty

no oprocz tego ze zaoczne sa co jakis czas.. ktore lepsze? czy zaoczne konczy sie pozniej niz normalne?

trwaja tyle samo. dzienne maja wiekszy prestiz i sa bardziej cenione przez pracodawcow. wazniejsze jest jednak jaki kierunek i jaka uczelnie wybierzesz... tryb studiow schodzi na drugi plan.

Gość kto ci da nie ja
ile masz lat?

Gość horny babysitters
tu ci powiedzą że zaoczne lepsze bo same biedaki tu są

Gość kto ci da nie ja
na zaocznych mozesz jednoczescie pracowac

Gość izobong
sa bardziej cenione przez pracodawcow. czyżby??? :-D a prestiż mają, owszem. ale u samych studentów tego trybu

Gość ofn fgjhfg hjhkj
to prowokacja tak? o ja pierdole i ty się wybierasz na studia ??? studia zaoczne są prowadzone w formie tzw. konsultacji badź zjazdów np. co 2 tyg lub co tydzień w zależności od kierunku uczelni itd. i za nie się płaci a studia dzienne (a nie codzienne) są zwykle darmowe i chodzi się na zajęcia codziennie lub prawie codziennie

oczywiscie musisz sie liczyc z tym, ze na dziennych jest ciezej. wiecej materialu, wyzsze wymagania. /teraz czekaj na reakcje zaocznych-"zaoczni maja ciezej! wymaga sie tyle samo! to co dzienni maja podane na tacy, my musimy opracowac sami! i na dodatek pracujemy!" ;) jak mozesz-studiuj dziennie. na dobrej uczelni, przyszlosciowy kierunek.

Gość na zaoczne przyjmują
jak leci , dobre są jak już pracujesz w zawodzie labo blisko w innym wypadku nie mają sensu 🖐️

Gość izobong
horny babysitters tu ci powiedzą że zaoczne lepsze bo same biedaki tu są a co ma sytuacja finansowa do trybu studiów?? moje co mniej zamożne koleżanki poszły tylko na dzienne, bo na zaoczne ich nie stać.. a ja studiowałam 1 kierunek na dziennych i 1 na zaocznych, więc mam porównanie i ppatrzę obiektywnie. nie będę pisać, że te czy inne są lepsze tylko dlatego, że ja na takich studiowałam. a niestety taka prawda, że wiele tu subiektywnych wypowiedzi - każdy chwali swoje

ale na zaocznych jest mniej materialu do zaliczenia przez to ze jest mniej wykladow czy wlasnie wiecej zeby nadrobic to co jest na normalnych? ja sie kompletnie nie orientuje w tym.. a juz zaczynam powaznie myslec o studiach wiec pytam.. po co Ci moj wiek?

izobong - tak, sa bardziej cenione. jesli pracodawca bedzie mial przed soba 2 identyczne cv, z tym, ze jedno osoby, ktora konczyla studia w trybie dziennym a drugie odoby, ktora konczyla studia w trybie zaocznym, to w 99% przypadkow wybierze ta z dziennych.

Gość izobong
a kogo to odzywa się dzienno/zaoczna - na zaocznych nie jest lżej - NA PRAWDĘ !! :-)

na zaocznych placisz za to, ze wykladowcy i cwiczeniowcy przyjezdzaja dla Ciebie w week:) zajec jest duzo mniej, tym samym mniej materialu. wymagania wobec zaocznych sa zwykle nizsze niz wymagania wobec dziennych.

to nie jest prowokacja! nie wiem to pytam.. mam zamiar studiowac informatykę. I nie wiem czy lepiej bedzie na zaocznych czy dziennych.

Gość izobong
patriszja7 materiału na zaocznych nie jest mniej. mieliśmy te same testy, te same zestawy pytań i tych samych wykładowców. wiele materiału trzeba było samemu opanować, ale to akurat mi się podobało :-)

jesli masz mozliwosc-studiuj dziennie na dobrej panstwowej uczelni. informatyka to trudny kierunek, jesli chodzi o politechnike. ale bardzo dobry.

Gość izobong
a kogo to akurat mam porownanie obu trybow dzienni maja trudniej. no ja również mam porównanie i mam zupełnie odwrotne odczucia. a co do pracodawców, to się nie zgodzę

Gość milosny potencjal
patriszja7- KOCHAM CIE !!!!

Gość z tym cenieniem przez
pracodawcow bym uwazala ;/ Na mojej uczelni - kierunek finanse, studenci ze studiow dziennych praktyke maja dopiero na 3 roku ... wydaje mi sie to zdecydowanie za pozno ;/ kiedy ja mialam juz 3 lata doswiadczenia (najpierw zrobilam staz w banku, a pozniej mnie tam przyjeto na stale) oni mieli pierwsze praktyki ;/ Kogo wybralabys jako pracodawca ? Studenta ze studiow dziennych z 2 miesieczna praktyka czy studenta z 3 letnia praktyka ze studiow zaocznych ?

izobong-na jakiej uczelni i na jakim kierunku dzienni i zaoczni maja te same wymagania? ja studiuje na jednym z lepszych Uniwersytetow w Polsce i roznice sa ogromne. oczywiscie sa przedmioty na ktorch wymagania dla obu trybow sa podobne lub takie same ale to nieliczne przedmioty.

Gość izobong
prawo - dobra uczelnia państwowa

praktyka to zupelnie inna bajka! jest BARDZO BARDZO wazna i czasem wazniejsza od dyplomu. wypowiadalam sie na temat wymagan dla roznych trybow studiow a nie ewentualnej praktyki bo to indywidualna sprawa.

a kogo to - a znajdź mi swie osoby, ktore maja identyczne CV :) Twoim zdaniem CV to tylko dyplom? Dodaj do tego doswiadczenie zawodowe, praktyki, staze, studia podyplomowe, certyfikaty, kursy, szkolenia, seminaria itd. itp. Co do tych dziennych i zaocznych, panstwowych i prywatnych pamietaj, ze decyduje rozmowa i Twoja wiedza a nie okreslony papierek tymbardziej, ze dzis ma go kazdy - najwazniesza kwestia to przyszlosciowy kierunek

Gość kiedyś pisałem egzamin ze
statystyki razem z zaocznymi , to była poprawka i to był śmiech na sali to co oni tam mieli :o ja kolokwia miałem trudniejsze :o

2 identyczne cv-to bylo czysto teoretyczne zalozenie. mowilam juz, ze certyfikaty, praktyki itp to inna sprawa i nie o tym tu mowimy.

Gość izobong
widocznie inna uczelnia, nawet się domyślam jaka hehe jest bowiem jedna taka "renomowana" na której zaocznie studiować nie warto....

Gość ja skończyłam dzienne i zaoczn
e - dzienne (Psychologia, 5 lat), zaoczne (Pedagogika, 5 lat). Do tego na dziennych realizowałam 2 specjalności. Nikt z pracodawców nigdy nie patrzył na tryb studiów, na dyplomie też tego nie masz. Za to zawsze ważna była realizowana specjalność oraz uczelnia, jaką skończyłam.