Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mea-

nasze ROCZNIAKI

Polecane posty

Podooda dzis jest bardzo piekna :) lecz nie skorzystalam ze spaceru musialam z moim facetem jechac do jego pracy,pomoc mu ogarnac ,bo mieli remont.Jestem wykonczona :( mea- moj maly ma taki samochod jezdzik-pchacz,nauczyl sie przy nim chodzic a teraz siedzi i odpycha sie nogami.Najelepsza jego zabawka. Na przyszly rok trzeba bedzie za jakims rowerkiem sie rozgladac :) Pzdrawiam )

🖐️ Fakt, jest piękna pogoda, niedawno wróciliśmy na obiad, teraz młoda śpi, ale około 17 chcemy znowu wyjść na spacer, mam nadzieję, ze aura się nie pogorszy :)

u nas też pięknie, prawdziwa złota jesień :) Malallal, ciekawe do jakiego wieku to zdaje egzamin? czy jeszcze warto kupić? agata80wena - witaj u nas dość często wieje pustkami, ale jeśli Cię to nie zraża - zapraszamy ;):)

cześć Mallalall :) dziękuję ! w takim razie siądę na allegro i poszukam czegoś dla nas. Trochę się obawiam braku miejsca u nas w mieszkaniu ( uff byle jak najszybciej zrobić tę zamianę lokum ! ) ale może u dziadków tymczasem...:P może nas nie wygonią ?:D;) miłego dzionka :)

Napewno Twoj maluch bedzie zadowolony,my dostalismy od sasiadki jak Patryk mial 10 miesiecy i przy nim nauczyl sie chodzic a jak pisalam teraz jezdzi :) Ostatnio przyczepilam do jezdzika sznurek i na dwor poszlismy,maly siedzial a ja go ciagnelam.Ale byl szczesliwy:) My tez mieszkanko mamy male i mam wrazenie ,ze ciagle balagan przez te zabawki.Ale jak narazie brak funduszy na cos wiekszego.

Agata, nasz dreptał po 3 kroczki w kojcu w 11 mc-u i chodził też za rączkę, a zupełnie sam poszedł dzień po skończeniu roczku gdy go dziadziuś \"puścił wolno\";) i już tego samego dnia trenował dalej. Z tego co wiem do półtora roku dziecko ma czas na samodzielne chodzenie, dopiero potem można się ew. martwić. pozdrawiam !

dobrze że się nie martwisz, a rodzinką się nie przejmuj :P ;) ciekawe skąd ta desperacja się bierze ? :P z tego co rozumiem Twój Malec ma dopiero roczek ?

agata80wena moj synek zaczal dosyc szybko, jak mial 10 mies skonczone,ale kolezanki dziecko dopiero jak mial 17 miesiecy.Chodzila po lekarzach i kazdy ja uspokajal ,ze jeszcze ma czas.Kazde dziecko jest inne ,wiec nie ma co sie przejmowac. Moj wstal dzis po 6 :( i dopiero teraz poszedl spac.Wasze tez tak wczesnie wstaja? Chodzi spac ok 21 juz nie wiem czy klasc go po 22 zeby rano spal choc do 7 30 :)

Gość edyta 73
Hej :-) Mala...z tą kupą to faktycznie niezła historyjka :-)) .Mój Adaś niestety nocniczek traktuje jak krzesełko.Sadzam go,ale niestety jeszcze nic nie udało mu się zrobić. Może znacie jakieś dobre sposoby ,żeby dziecko korzystało z nocnika? A co do samodzielnego chodzenia to ja się nie przejmuję.Adaś skończył roczek -zasuwa na czterech,chodzi tylko przy meblach i w łóżeczku.Zuzia zaczęła sama chodzić jak miała rok i trzy miesiące.

Czesc :) Ja swojego zaczelam na nocnik sadzac jak mial 10 miesiecy ,dla zabawy ,bo akurat mu kupilismi i raz robil do nocnika a raz w majtki :) Pozniej przestalismy ,bo wszysco mowili,ze jest za maly i teraz od poczatku to samo. Sadzam go w toalecie on na nocniku i ja udaje, na kibelku,ze tez robie siku ,czasem go zabawiam.Chcialabym,zeby chociaz wolal a tak to z zegarkiem w reku go sadzam.

hej ! NOCNIK - na babyboom.pl znalezione : Większość dzieci zaczyna korzystać z sukcesami z nocnika mniej więcej w drugim roku życia. Wiek 18 miesięcy jest przyjęty jako uśredniony, a nie ostateczny. Niektórzy rodzice chcą sadzać dziecko na nocnik ledwo nauczy się w ogóle siadać. To duży błąd! To, że Twoja pociecha zrobi siku do nocnika, nie jest to oznaką, że jest już gotowa, aby pożegnać się z pieluchą. Nie jest na to gotowa ani fizycznie ani neurologicznie i psychicznie. Przeważnie jest tak, że im większą wagę przywiązujemy do treningu czystości, im więcej stresu, zamętu, irytacji i złości, tym gorsze efekty. Nauka korzystania z nocnika, wymaga od dziecka opanowania na raz kilku ważnych, nowych umiejętności: - dostrzeżenia, że chce mu się siusiu lub kupkę; - powstrzymania się na chwilkę; - poinformowania rodzica o potrzebie.

Malllalal, mój na ten przykład idzie spać 21-22 wstaje ok. 7. Nie ma spania dłużej, chyba że wyjątkowo. A ja bym jeszcze pospała................... dzisiaj zmieniliśmy pierwsze buty na drugie :classic_cool: ;) trzeba to odnotować;) piszecie jakieś dzienniki - kroniki, czy notatki jakie dzidzia ma osiągnięcia itd. ??? Moje dzidzi dopiero poszło teraz spać, a ja planuję "wielkie wyjście" do sklepu :D:P dobrego dnia, dziś 13. ale mam nadzieję że szczęśliwy ;) paa

Moj syn wstal dzis o 7 30:) swieto jakies czy co !!!! Prowdze "Wielka ksiege Malenstwa" -synek dostal od mojej siostry jak sie urodzil i tam sa miejsca na wazne wydarzenia z zycia dziecka . Moj maluch juz sam wdrapuje sie na lozko -musze miec oczy wokolo glowy przy nim.Co do butów ,to powoli sie rozgladam za zimowymi,teraz chodzi w adidasach .Nie wiem jaki rozmiar mam kupic ,skoro teraz nosi 20 to 21 czy 22? Doradzcie mi .

cześć Mallalall...czyli pospałaś dłużej dziś - dobrze qmam ??;):classic_cool: mój też chodzi w adidasach, dopiero zmieniliśmy z trzewiczków nr 20 na te adidasy nr 21 - obie pary dostał wiec ja nawet nie miałam okazji kupować Małemu butów ( tych prawdziwych ) jeszcze, nie mam też pojęcia czy po wyrośnięciu kupuje się kolejny nr po prostu ?? Myślę że w tych sportowych pochodzi trochę, a zimowe będą kolejne ;) A właśnie jedyna rzecz której się boję kupować to buty...może ze strachu przed nieznanym :P;) może ktoś doradzi ?? Dzisiaj mi się nic nie chce, Młody właśnie śpi, ja w jakimś smętnym nastroju, znużona i nijaka...:O

hmm ale bym się zdziwiła gdyby się pojawił i posta jakiegoś wpisał :D:D pozdrawiam Nieobecne😘

Gość śliwka w kopmocie
a ja się do was przyłącze, ok? :) Mam roczną córeczkę, jest niesamowita. Po prostu ją uwielbiam.

Coraz brzydsza pogoda się robi, chociaż dzisiaj ciepło jest w miarę, tak mi się wydaję. Czy wasze dzieci noszą czapki, chętnie? Bo moja jak tylko wyjdzie na dwór natychmiast ją zdejmuje.

Witam :) Moj synek tez zdejmuje czapke,ostatnio mu do wszystkich troczki doszylam ale i tak sciaga.Nie wiem co to bedzie :(

Witam po dlugiej przerwie :) Co tam u Was slychac jak dzieciaczki? Moj ostatnio troche choruje i bierze antybiotyk,tak go lekarz z przychodni zalatwila,ze nie poznala zapalenia oskrzeli i leczyla go eurespalem.Dopiero poszlam prywatnie i lekarz powiedziala,ze jeszcze pare dni i dziecko by mialo zapalenie pluc.Ale jest juz coraz lepiej :) Pozegnalismy sie tez ze smoczkiem z czego jestem bardzo dumna.