Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MOOONIA28

WYPRAWKA - LISTA RECZY

Polecane posty

Gość MOOONIA28

Prosze doswiadczone mamy o podanie co jest najbardziej potrzebne i przydatne na wyprawke dla maluszka zimowego .... Co prawda jest internet, mam wiele broszurek na ten temat itd ale w kazdym artykule sa rozne wersje.....Wy pewnie wiecie najlepiej ! Termin mam na koniec grudnia i chce pomalu zaczac sie organizowac, jakie ciuszki i przybory beda mi niezbedne ..... Z gory dziekuje za porady....

Gość lalaalmidomifo
mimi mi WYPRAWKA DLA NIEMOWLĘCIA: UBRANKA: 4-5 bawełnianych śpioszków, 4-5 bawełnianych kaftaników, 2-4 body, 4-5 bawełnianych koszulek, 1-2 pajacyki, 2 czapeczki bawełniane, 2-3 pary skarpetek, 1-2 sweterki, 1 spodenki, kilka ubranek dodatkowych związanych z porą roku, w której urodzi się dziecko (np. zimą kombinezon, rękawiczki, gruba czapka) PIELUCHY I POŚCIEL: 40-50 pieluch tetrowych pieluchy jednorazowe 4 pieluchy flanelowe becik-rożek 1 kocyk lżejszy 1 kocyk ciepły komplet pościeli poszewki na pościel i kocyki prześcieradło 2-3 duże ceratki do łóżeczka i jedna ceratka do wózka. KĄPIEL I PIELĘGNACJA: wanienka 2-3 ręczniki mydło dla niemowląt termometr kąpielowy myjka oliwka krem do pupy chusteczki nawilżające waciki i patyczki z wacikami szczotka do włosów nożyczki do paznokci plastikowy pojemnik na brudną bieliznę proszek do prania bez fosforanów APTECZKA: 70% roztwór spirytusu jałowe gaziki termometr gruszka do nosa sól fizjologiczna herbatka HIPP z kopru włoskiego KARMIENIE: wkładki laktacyjne odciągacz pokarmu butelka ze smoczkiem herbatka HIPP dla kobiet karmiących AKCESORIA: wózek łóżeczko blat do przewijania fotelik samochodowy lampka nocna torba z przegródkami na spacer

A jesli dzidzius urodzi sie w polowie marca to rowniez trzeba kupic kombinezon ?

No pewnie przecieZ u nas zima przez 3/4 roku hehehh Moje sie urodzi na poczatku kwietnia i ja kupuje

No pewnie przecieZ u nas zima przez 3/4 roku hehehh Moje sie urodzi na poczatku kwietnia i ja kupuje

no tak hehehhe glupie pytanie :D a na ile cm kupujesz? taki troszke wiekszy ?

Gość wyprawka
4-5 body z długim rękawem 4-5 body z krótkim rękawem kaftaników nie polecam dużo lepsze body 4 - 5 par śpiochów 2- 3 pajacyki 2 pary skarpetek 2 pary rajtuzków jeśli dzidziuś się urodzi w grudniu 2 ciepłe czapeczki i 1 na początek po domu lżejszą dresik szalik rękawiczki kombinezon - polecam taki co są spodnie z szelkami i kurteczka 30 pieluch tetrowych mi w zupełności wystarczyło pampersy - polecam oryginalne i dadę z biedronki i bella baby 2 - 3 pieluchy flanelowe rożek chociaz ja go użyłam tylko do przywiezienia dziecka ze szpitala 2 kocyki jeden grubszy pościel i poszewki dwa komplety wystraczą i 2 prześcierdełka, ceratki moi zdaniem zbędne jeśli używasz pampersów, mi się na przykąłd wogóle nie przydały, a już na pewno nie do wózka :/ chusteczki nawilżane polecam dzidziuś zielone linomag na codzień i sudocrem na odparzenia 2 smoczki i przypinka do smoczka oliwka mydełko krem i szampon polecam bambino krem ochronny na zimę odciągacz do noska zamiast gruszki, olecam sopelek dużo tańszy niż frida a również dobry sól fizjologiczna do pępka leko - nawilżane chusteczki myjka i termometr moim zdaniem zbędne gdyż lepiej sięmyje ręką a wodę po pary razach już będziesz wiedziała jak tylko włożysz ręke patyczki do uszu ja używałam takich zwykłych jak dla dorosłych pojemnik na brudną bieliznę to tymabrdziej niepotrzebny proszek do prania ja przez pierwsze 3 miesiące używałam loveli natomiast później vizir sensitive wszystkie herbatki są niepotzrebne lepiej dac dziecku się anpić zwykłej przegotowanej wody jesli zamierzasz karmić butelką to ok 5 - 6 butelek, mleko ja dawałam Nan, podgrzewacz raczej niepotrzebny jatrzymałam wodę w termosie i steryliztor teżnie wystraczy wyparzyć butelki po każdym użyciu i od czasu do czasuje wygotowac przez ok. 5 minut a jeśli będziesz karmićpiersią to zaczekaj aż urodzisz z laktatorem i wkłądkami bo nie każdej kobiecie sąpotrzebne więc po co wydawać pieniądze wanienka wózek łóżeczko + materacyk przewijak fotelik samochodowy

Gość ja nie lubiłam body ubierać
dzieciatku, sto razy wygodniej było z kaftanikiem i śpioszkami na to ubierałam w zalezności od temperatury kombinezon zimowy albo taki pluszowy i na to dopiero zimowy. body zaczęłam ubierać jak zrobiło się cieplej tzn na wiosnę. Ale są też osoby które wolą body... dla mnie to było nieco męczące ubierać jaw body zawsze płakała jak przekładałam przez główkę z kaftanikiem był spokój ;) i mi wygodnie