Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patriszja7

Informatyk pilnie potrzebny!!!

Polecane posty

nie mogę sobie poradzić z przeliczeniem liczby 1024 systemu dziesiętnego na hesadecymalny. Pomoże ktoś?

Gość aleeeeee.........
1024 : 16 = 64, reszta 0 64 : 16 = 4, reszta 0 4 : 16 = 0, reszta 4 1024 = 400(16)

Gość rosną wymagania rosną
dziewczyno na co CI to :P

dalej się pytam po co CI to :P a asemblrera i język wyższego poziomu dziewcze zna np C++ ?

Gość Arletta_1980
A po co Ci to? Będziesz programować w Asemblerze? W szkołach naprawde nauczają niepotrzebnych głupot.

Gość Arletta_1980
patriszja7 to sa podstawy informatyki nie wiem do czego mi sie to kiedyś przyda ale dobra To Ci się do niczego nie przyda, bo nikt tego nie używa. Po prostu twój informatyk uczył się informatyki 30 lat temu i nie chciał dalej pogłębiać swojej wiedzy.

Czasem asembler jest przydatny ;) bynajmniej nie w zaciszu domowym :O Wstawki asemblerowe pomagają optymalizować kod zwłaszcza jeśli zależy nam na szybkości :D. Ps wszystko jest dla ludzi (kobiet i mężczyzn) ale pisanie programów tygodniami z "przerwami na sen" kobietom nie służy :D.

Np transformatę fouriera można dziabnąć na procesorku małym i zgrabnym za pomocą asemblera :Oi nawet działa toto ;).

Gość Arletta_1980
rosną wymagania rosną Czasem asembler jest przydatny bynajmniej nie w zaciszu domowym Wstawki asemblerowe pomagają optymalizować kod zwłaszcza jeśli zależy nam na szybkości To robią tylko zaawansowani informatycy po studiach z dużym starzem. asemblera mozna używać np. do napisania jądra systemu operacyjnego, ale laik, albo swierzy student tego nie zrobi. Mnie nastudiach na Polibudzie nie uczyli takich bzdur jako podstaw informatyki, tylko konkretów, budowy systemów komputerowych, budowy sieci, programowania w C++. Owszem później można sobie wybrać Asemblera, ale nie koniecznie.

student powinien umieć wszystko :O. I programowania układów cyfrowych i asemblerka i c++ i technikę cyfrową i analogową trochę liznąć :P

Ile was tam jest dziewczyny 1 - 2 na klasę ? :D ps polecam www.elektroda.pl i pochodne portale

Gość Arletta_1980
rosną wymagania rosną student powinien umieć wszystko . I programowania układów cyfrowych i asemblerka i c++ i technikę cyfrową i analogową trochę liznąć Po co? W Polsce na studiach brak jest specjalizacji. Jak ktoś się uczy wszystkiego po trochu, to nie ma czasu nauczyć się niczego dobrze. Po co komu grafika komputerowa (algorytmy) do programowania baz danych?

Gość Arletta_1980
patriszja7 ja nie jestem studentka, tylko uczennica 1 roku technikum informatycznego xD W takim razie, to czego sie uczysz jest dla Ciebie zupełnie bezużyteczne. Na studium niczego się nie nauczysz. A w każdym razie nie programowac w językach niskiego poziomu.

Po co komu grafika komputerowa (algorytmy) do programowania baz danych? A bo jutro nie zna nikt niestety studia nie dają specjalizacji (do czasu wybrania specjalizacji ;) ) 6 dziewczyn na 30 facetów ale ścisk :( u mnie było 0-2 Dziewczyny na 28 - 30 osób.

Gość smart231
Czy ciezko jest zlamac haslo do poczty na hotmailu?

. A w każdym razie nie programowac w językach niskiego poziomu. Nie wiem jak teraz ale kiedyś uczyli całkiem nieźle na rodziny z serii z80 i c51 i było to i jest o dziwo nadal przydatne.

smart231 Czy ciezko jest zlamac haslo do poczty na hotmailu? zapytaj się na forum dotyczącym Hacking'u :).

a czy taki informatyk moze bez problemu wejsc komus na poczte lub inne konto na jakims portalu zabezpieczone haslem?

W szkole tego nie uczą :P (włamań na pocztę) A jezyk programowania w tym wypadku c++ może okazać się pomocy (pisanie programików do łamania np metodą słownikową etc)

Ps bardziej roztropnym wyjsciem było by wyłowić dane potrzebne do logowania u źródła tj osoby posiadającej konto pocztowe (bo serwis dużej firmy będzie dobrze zabezpieczony) A warto się tą "ciemną " tematyką interesować bo możemy taki problem mieć sami (jako np administrator sieci komputerowej) i trzeba uczyć się walki z niechcianymi "ciekawskimi".

Problem jest realny i ciekawy np ostatnie problemy z bankowością internetową i wyłudzaniem loginów i haseł za pomocą "lewych" e-maili.

Gość nie ponawiacz nie
ponawiam bo ważne :classic_cool:

patriszja7 a czy taki informatyk moze bez problemu wejsc komus na poczte lub inne konto na jakims portalu zabezpieczone haslem? atak man in the middle To co się uczysz w technikum jest do niczego nie przydatne.