Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatrucie miodem

zatrucie

Polecane posty

Gość zatrucie miodem

tydzien temu zjadlam miod z plastra na ktorym byly jakies czarne twarde podluzne rzeczy mysle ze jaja albo jakies pasozyty. zanim sie zorientowalam juz to zjadlam. czy ktos orientuje sie co to moglo byc i jakie zrobic badania? dodam ze bylam juz u lekarza i robialam badania krwi i moczu ktore nic nie wykazaly. wynikow badania kalu jeszcze nie mam. objawy to goraczka 40 stopni przez jeden dzien. inne dni to wymioty ale bez biegunek. czuje sie fatalnie schudlam bardzo. co daje takie objawy? czy to ten miod czy moze jakis jebany wirus?

Gość zatrucie miodem
czy ktos moze mial podobne objawy? mnie trzyma juz to caly tydzien i nic nie przechodzi. lekarze powiedzieli ze nie wiedza co to i tyle

Gość zatrucie miodem
co to qwa moze byc??

Gość zatrucie miodem
??

Gość magd24
czarne, twarde podłużne rzeczy?? Na plastrze miodu? Gdybyś podala dokładniejszy opis to może cos bym poradziła. Czy bylo to płaskie, wydłużone 5-7mm?

Gość zatrucie miodem
bylo to raczej splaszczone rozszerzajace sie z jednej strony. dlugosci okolo 4 mm. podejrzewam ze to bylo zrodlem zatrucia chociaz nie jestem pewna. na pewno przez wymioty i goraczke schudlam 10 kilo w tydzien.

Gość zatrucie miodem
i boje sie co to moglo byc bo goraczka 40 stopni to nie jest normalna.

Gość wioljka3222
zapytaj doktora hausa

Gość zatrucie miodem
to cos bylo twarde. wygladalo raczej na jaja albo..odchody. jade dzis do faceta od ktorego to kupilam moze jeszcze ma i i do sanepidu oddam. czy masz pomysl co to moglo byc?

napisz ten temat na dietach,to zaraz sie odezwa,ze chca kupic te plastry:P a tak powaznie...to chyba najlatwiej wziac to co zostalo,o ile to jeszcze masz i pokazac lekarzowi...

Gość zatrucie miodem
jakiego doktora?

Gość zatrucie miodem
wlasnie do zdarzenia doszlo w poniedzialek wieczorem. od razu wszystko wywalilam. we wtroek wieczorem zle sie czulam poszlam spac o 8. w srode w poludnie mialam wymioty. wiec chyba pasuje mi na ten miod ale nie mam go juz niestety. najgorsze jest to ze poce sie jak kot i nic mi nie przechodzi.

Gość zatrucie miodem
miod kupilam od... turka:(:( mam nadzieje ze to nie jakis tyfus 😭

Gość magd24
od turka!! RANY!! to juz nie ma polskich pszczelarzy?? na moje oko to jakiś pasozyt. A wyniki kalu masz juz? nastepnym razem kupuj od sprawdzonych pszczelarzy Polaków a nie jakis brudasow. I tak na przyszlosc to plastry miodu się żuje a nie zjada w calosci. Daj znac jak cos wyjdzie.

Gość jak nic prowokejszyn

Gość zatrucie miodem
no od turka. niestety. badania bede miec dopiero pod koniec tygodnia. na razie boli zajebiscie glowa. Magda 24 a masz pomysl co to moglo byc?

Gość zatrucie miodem
mam aktualnie 2 opcje dur brzuszny albo bolerioza (w zeszlym tygodniu mialam kleszcza) ktos wie mozy czy moje objawy wskazuja na te choroby?

Gość magd24
o tych chorobach to poczytaj w necie. To mozliwe ze masz jakies objawy boreliozy. Gdybys zjadla jakies pasozyty pszczele to nie mialabys ich tak dlugo.

Kiedyś hodowałam myszy i tak, jak opisałaś, wyglądały ich odchody - czarne, podłużne, tyle że może z 5-8mm miały. Możliwe w sumie, taki miód mogą transportować w warunkach.. ekhm.. mało higienicznych.. Nigdy nie kupuje się takich rzeczy z niepewnego źródła! Jeśli to były mysie odchody, to nawet nie chce myśleć, co Ci może być :o

Gość zatrucie miodem
nie na pewno nie mysie odchody. kiedys mialam chomiki i myszki itd i nie byly to odchody mysie. na poczatku w ogole nie bylo tego. po pokrojeniu plastra powkladalam go do plastikowych szczelnych pudelek i po ok 3 dniach miod sciemnial i pojawily sie te czarne punkty nie mam pojecia co to bylo. mam nadzieje ze mi przejdzie. bo chyba przechodzi. a jak nie to chyba badania na bolerioze i.. no nie wiem na co jeszcze.

Gość magd24
miód nie może być szczelnie zamknięty!! musi miec dostęp tlenu.

Gość zatrucie miodem
tak? czemu? to co to moglo byc w takim razie?

Gość magd24
musi mieć dostep tlenu, ponieważ miód musi oddychać. W szczelnie zamkniętych pojemnikach może zachodzic fermentacja i miód się psuje. Nie mam pojecia co to moglo być, może odchody pasozytów, ale skoro nic wczesniej na plastrach nie bylo...nie mam pojecia. Musisz poczekac na wyniki kału. Innego wyjscia nie ma. A znalazlas tego turka żeby wziąc do badania próbki?

Gość zatrucie miodem
tak bylam u niego. ale miodu juz nie ma. mial jednorazowu. przywiozl z turcji. tak na marginesie calkowicie mi juz przeszlo. ale bylo nieciekawie. dzieki za twoje zainteresowanie i odpowiedzi: pozdrawiam

Gość gość
jak otwarty ma byc, miody są zawsze w słoikach zamkniętych czy to znaczy ze sie popsuja,podobno miod czysty jest dlugowieczny