Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola_blaszczyk

Kieszonkowe dla dziecka - poradźcie

Polecane posty

Gość Ola_blaszczyk

Witam! Chciałabym się dowiedziec czy Wasze pociechy dostają od Was kieszonkowe?? Jeśli tak to od którego roku życia i jaka to jest kwota?? Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam :)

Odpowiedz jest prosta: zalezy czy Cie stac na to a jezeli tak to na ile i jak realnie oceniasz "potrzeby" dziecka w tym wzgledzie. Ja kieszonkowego nigdy nie dostawalam. Za to np rano, jak mama wychodzila do praca, zostawiala mi 10zl - na bulki, bilety itp. I tak codziennie. Kieszonkowego sensu stricto nie dostawalam nigdy. Nigdy nie bylo tak ze moglam sobie kupic co tylko sobie zazyczylam bo mialam kieszonkowego. I jakos nie umarlam od tego i nie wyroslam na zlego czlowieka:) Wiec wszystko zalezy od Twoich mozliwosci finansowych i realnie rozpatrywanych "potrzeb" dziecka w tym wzgledzie. Pozdrawiam

ja daje synkowi ktory ma 11 lat codziennie 2 lub 3 zl na jakies slodycze w sklepiku szkolnym.Pytalam czy woli raz w miesiacu np 60 zl to powiedzial ze nie. on by tych pieniedzy na drugi dzien nie mial :)

malalalallaall dajesz na słodycze w sklepiku? Ja dlatego swojej 9 letniej córce robie kanapki plus owoc bo gdybym dała pieniądze to chrupki byłyby co przerwe :( Nienawidze tych sklepików szkolnych same śmieci sprzedają dla dzieciaków.Moja córa nie ma kieszonkowego mówi co chce i ja wtedy jej daje .Np. na gume na loda na skakanke z kiosku itd. Nie zawsze zgadzam sie z jej zachciankami oczywiście :)

Gość Ola_blaszczyk
Witam! Dzięki za poradę. Pozdrawiam :)