Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bateria77

jak formatować baterie

Polecane posty

Gość bateria77

jak prawidłowo formatuje się baterie od telefonu komórkowego???????????:) dzieki.

Gość Siostrzyczka Betanka
Przygotuj: baterię, ładowarkę, zegarek i komputer. w komputerze wciskasz windowsowy przycisk start > uruchom > w polu tekstowym wpisujesz "command" i uruchamiasz konsolę dosową> teraz w czarnym oknie konsoli piszesz "format c:"> wciskasz przycisk enter. Następnie podlączasz baterię lub telefon z baterią do ładowarki i ładujesz wyczerpaną baterię z max 1 kreską przez około 12h. Jak bateria jest bardzo dużej pojemności, to nawet 14h. Sprawdzasz czas z zegarkiem (budzik). Następnie używasz tej bateri aż do wyczerpania (max 1 kreska), najlepiej całkowitego. NIe możesz doładowywać baterii jak ma więcej niż 1 kreskę. Tak powtarzasz 3 razy. Później dobrze jest 1 raz w miesiącu poładować ją 12 h jak kest całkowicie rozładowana. Ogólnie im rzadziej będziesz doładowywac, tym dłużej będziesz użytkować.

Gość miu miu m iu miu
Betanko i tak nie dorównasz expertowi... :D

Gość Siostrzyczka Bretank
Dziecko nie czytaj bzdurnych wypocin debilnych redaktorków. Nikt nie zna tego Experta i tych innych tam wymienionych. Żaden z nich nie dorasta do pięt nawet najgorszemu stulejarzowi z F23.

Gość bla bla bla324234234234
Po pierwsze nie formatować( bo formatuje to się dysk ) tylko formować. Po drugie jeśli to nowy telefon to nie trzeba tego robić gdyż nowe baterie nie posiadają efektu pamięci

Gość ale bzdury tu wupisujecie...
:o

Gość ddddddddddfffffffffffffffffff
hm ja tez zawsze slyszalam formatowac a nie formowac- i u tych co sprzedaja telefony i na forach. co do nowych telefonow to sie zgodze-nic nie rob z bateria. jest juz gotowa wystaczy naladowac (czas podany w instrukcji)

Gość nigdy.
baterię zawsze trzeba formować, nawet jeśli bateria i telefon są nowe a zwłaszcza wtedy! w najnowszych telefonach z akumulatorami litowo-polimerowymi wystarczy jedna sesja 6godizn ładowania na wyłączonym telefonie. jak ktoś się zna na telefonach i elektronice to wie dlaczego tak jest.

Gość ddddddddddfffffffffffffffffff
kazdy ma swoje racje- ja nie wiem kogo sluchac. gosc z orange powiedzal mi ze formatowac, gosc z sewisu i na forum SE ze nie. w instr tez ze nie. ja swoja sformatowalam (se k750i) i dziala mi. juz 2 lata i narzekac nie moge. wysylam ok 1500sms tygodniowo a laduje telefon raz na 5 dni/tydzien.

Gość Platynowa wróżka
bla bla bla324234234234 Po pierwsze nie formatować( bo formatuje to się dysk ) tylko formować. Pier.dolisz. Formować to sobie możesz ciasto w foremce, durny pouczaczu. Efekt pamięci nie zalezy od noej bateri, tylko od jej rodzaju (elektrolitu). Jak gów.no wiesz, to się nie wypowiadaj :O

Gość Platynowa wróżka
Tylko nową baterie można zformatować. W używanej, już się nie zwiększy pojemności.

Gość G0pik
a jak ktoś ma ładować 12h a odłączy telefon od ładowania po np.10h to będzie coś naładowane? tak gdzieś 50% ?

Gość nie będzie