Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mamusia_Rzepusia

Sprawdzone domowe metody na przeziębienie - co polecacie ??

Polecane posty

Witam. Czy macie może jakieś przepisy bądź metody z dziada pradziada które by pomogły zwalczać przeziębienie i grypę bez użycia medykamentów? Jestem w 17 tygodniu ciąży i wolałabym ograniczyć się do babcinych metod by nie skrzywdzić maluszka.. a nóż coś pomoże? Warto spróbować.

Gość ...czosnek...
chlebuś z masełkiem i czosnkiem. Tylko nie wiem czy w ciąży czosnek mozna bo nigdy nie byłam:)

Ja jestem w osiemnastym tygodniu i własnie przyrządziłam sobie taką miksturę 2 cebule w plastry 3 ząbki czosnku roztarte na to cukier i teraz czekam az puści sok:) ponoć efekt gwarantowany

Pomidorówka o kurcze... z sola bym to chętnie zjadła ale z cukrem :( No ale jak lek to lek - nie zawsze musi smakować a gorzki podobno najlepiej leczy :( :)

Pomidorówka dobry przepis, ja przez weekend sie tym leczyłam plus do tego mleko z miodem herbatka z sokiem malinowym i dzis juz prawie jestem zdrowa, no moze katar mnie jeszcze meczy:)

U mnie jak u Pomidorówki, tylko miodzik zamiast cukru. Dzieciaki od trzech lat nie były u lekarza;):)

wyciskam 4ząbki czosnku do soku z dwóch cytryn a potem słodzę miodem około 2 łyżki stołowe ale może być więcej. dobrze mieszam potem zostawiam na trzy godziny i odcedzam. przechowuje w lodówce spokojnie przez tydzień może stać. Piję po łyżce stołowej 3 razy dziennie. Córce podawałam juz od trzeciego roku życia. nawet nie jest złe w smaku pomimo nietypowego połączenia. na katar maść majerankowa i sół fizjologiczna do wkraplania

Mamusia ja czosnku tez nie znosze, ale czego sie nie robi dla Dzidzi:)) a mozesz to pocukrowac cukrem pudrem:)

Gość salamandrrra
czosnek, cebula, cytryna, miód - w dowolnych kombinacjach, w dużej ilości. Miodu i cytryny nie zalewać wrzątkiem, czosnek na surowo. Np. chlebek z serkiem i czosnkiem na śniadanko, do popicia woda lub herbata z miodem i sokiem z całej cytryny. Syrop z cebuli. W przypadku dużego kataru- rutinoscorbin 3x3 i inhalacje ziołowe

Magda_mama ja lubię czosnek ale nie wyobrażam go sobie właśnie z cukrem :D Podoba mi się przepis Tijo wydaje się być w miarę zjadalny i skuteczny. Pewnie na każdego inny przepis inaczej podziała ale warto wiedzieć więcej :)

ja na poczatku ciązy cały czas sie przeziebiałam. Najbardziej mi pomogł syrop z czosnku: 12 zabków czosnku wycisnąć, zalac sokiem z 2 cytryn i zalac ciepła wodą - nie wrzatkiem na 2 godziny. Odcedzic, dodac miodu i pić. Smierdzi jak zaraza, ale pomaga. Poza tym sok z żurawiny, ma więcej witaminy C niz cytryna.

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin