Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smoczkowe mamy

Jak odzwyczaić od smoka 2letnie dziecko???

Polecane posty

Gość smoczkowe mamy

Proszę o wasze historie jak wamsię to udało???? jakies rady wskazówki? Jakoś nam zeszło juz prawie 2 lata, hehe wiemże długo ale probuje walczyć ze smokiemw sumie od około tygodnia synek używa smoka tylkodo spania ale woła oj woła ciągle smoka!!! nie zadzałało zrobienie dziurki!!! cwaniak poprosił o drugiego bo ten ma "dziu" a "dru" jest we wskazanej szafce!

ja tez sie zastanawiam jak to zrobie moj ma 13 miesiecy. kolezanka odcinala po kawalku smoczka tzn gumy ale nie wiem jaki efekt koncowy bo sie nie widzialysmy.

Gość smoczkowe mamy
z tym odcinaniem smoczka u mnie nie podziałało własnie,chyba za duże moje dziecko,może Tobie się uda :) probuj ja żałuje że tak późno, mówili mi że wiekszy szybciej zrozumie a on rozumie inie pozwala się w "konia" zrobić:) chyba trzeba będzie nagle odstawić i koniec, ehhh ale ciężko będzie:)

Troszke pozno kochane mamusie, a im pozniej tym ciezej... mojego malego odzywczajalam roznymi sposobami. Nawet smoka sypalam sola w nadzieji, ze mu nie zasmakuje i odrzuci... niestety... a tez smoczka dopraszal sie tylko na noc... pare razy wstalam do niego i zobaczylam, ze spi z nim w raczce, takze zabralam mu go i tyle... przez 2 dni byl marudny, ale szybko zapomnial i po klopocie...

Ja podobno przestałam ssać smoczka, jak lekarka powiedziała coś w stylu "taka duża dziewczynka a ze smoczkiem" :P

Gość smoczkowe mamy
że późno to wiem:) tak wyszło - trudno synek nie spi całą noc ze smokiem tylko do usypiania i jak sie czasem przebudzi to szuka po łożku, w dzien jest marudny bo mu nie dajemy sale jakos udaje się go ostatnio zagadac,zabawić, gorzej w nocy własnie,

Gość ja po prostu wyrzucilam smoczk
a , dziecko to widzialo ale nie popłakalo sie .Moze bylo to troche brutalne z mojej strony ale corka zbytnio nie przejeła sie i od tamtej pory byla bez smoczka . Pozniej czasem sie jeszcze upominala o niego , ale mowilam ze go nie ma i pogodzila sie wkrotce . Dziecko 2 letnie nie powinno juz ssac smoczka a nawet 6 miesieczne kaza odzwyczajac przede wszystkim po to bo jak dziecku zaczynaja rosnac ząbki to moze byc problem ze zgryzem ( moze byc wada tzw przodozgryz ) . Ja sie tak tym przejełam ze smoczek natychmiast wyrzucilam - dziecko mialo 1,5 roczku

smoczkowa u mnie bylo dokladnie to samo... do lozeczka kladlam mu kilka smoczkow, bo jak wypadl z raczki to szukal, plakal... no, ale pomeczylismy sie te dwa dni i maly zapomnial co to w ogole smoczek :) Balam sie tylko, ze jak spotkamy np w piaskownicy jakiegps innego malucha e smoczkiem, to mu sie przypomni... na szczescie nic takiego sie nie stalo :)

moj tez gubi ale ma ich chyba z 5 i tez klade mu ze 3 na noc zeby nie bylo problemu z szukaniem. jak pisalam ma 13 mies i chyba nadszedl czas na rozstanie ze smoczkiem.

U nas zadziałało odcięcie smoczka tak w połowie, płaczu było jakieś 30 minut(prawdę powiedziawszy w pogotowiu miałam inny smoczek), a mała zawsze myślała że smoczek jest tylko jeden więc o inny nie prosiłą. Córcia miała wtedy 2 latka wytłumaczyłam jej że takiej dużej dziewczynce pani w sklepie smoczka nie sprzeda.

...no ja nie wiem.. moj synek nie wie, co to smoczek i tyle..

Gość omar szerif
smok to takie zwierze,na wawelu zyje

wiem ze ciężko odzwyczaic bo pamietam jak ja chodzilam do przedszkola a na noc wolalam smoczka. mialam nawet jednego ukrytego. mama miala dosc - ciagle go zabierala az w koncu... strasznie rozbolalo mnie gardlo i powiedziala ze to ten smok mnie ugryzł - przeszlo jak reką odjął. powodzenia :)