Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wzruszylam sie

Ewa Lewandowska - slucham i placze ,wzruszylam sie

Polecane posty

Gość moja drogaaa
ja tego slucham non stop od 3 godzin i ciagle rycze

Gość toooooooooooo
nie podniecajcie sie tak

Gość no i co w tym ciekawego
?

Gość wzruszylam sie
taki wspolczesny kopciuszek ;))piekna i utalentowana

Gość Sluchaj
przeszedl mnie dreszcz:)

Gość wzruszylam sie
dlatego ze pieknie spiewa

Ja wcale nie przeczę, bo śpiewa rewelacyjnie. Ale nie ona jedna. A jakby wyszła dziewczyna, która widzi, to nie płakałybyście na pewno.

Gość witch hazel
poplakalam sie... :)

Gość jakby nie była niewidoma to
nie zwróciłybyście na nią uwagi, nie zachwycałybyście się jak to pięknie ona śpiewa

toooooooooooo Kurwa przegiąłeś pajacu prostolinijny. Chciałbyś, żeby coś w życiu Cie takiego spotkało?

Gość aaaartela
http://pl.youtube.com/watch?v=2uYrmYXsujI To jest coś pięknego.....dziewczyny wam szkoda bo niewidoma ale nie róbcie z niej od razu bożyszcza bo nie poradziła sobie z tą pieśnią wręcz ją okaleczyła....tu nie ma miejsca na współczucie tu chodzi o śpiew ....i to były za wysokie progi no prosze was ...

Gość aaaartela
Jaki chłopak krowa ...?

Są różne aranżacje danego utworu.Nie każdy musi śpiewać tak,jak Pavarotti.

Gość moze ja........
mieszkam zagranica i wlasnie znajoma przeslala m linka :) kurcze placze jak glupia......a moj facet ( obcokrajowiec ) nie wie co jest i patrzy sie jak na glupia:) ci co krytykuja nie maja serce i nie tyle !!! zobaczcie na reakcje Kuby i calej reszty:) z lekka ich przytkalo:(

Gość o ho hooo
Ewa Lewandowska ??? Ta gruba nauczycielka polaka z Bydgoskiego IV LO ???

Gość aaaartela
Są piosenki , pieśni - wyjątkowe które tylko mistrzowie zaśpiewają i nie powinni ich naśladować amatorzy bo tylko kaleczą . Jak masz wrażliwość słuchową ...czujesz dźwięki słyszysz je ,przeżywasz to posłuchaj Pavarottiego a potem Panią Lewandowską i opisz co bardziej dotarło do Ciebie...Nie patrz na Wojewódzkiego i tą reszte bo oni pokazówe robią a za kulisami sie śmieją do rozpuku....Gram na pianinie i skrzypcach muzyke czuje i żyje nią więc jak ktoś mi mówi że Ave Maria lepiej zaśpiewała Ta Pani Lawendowska to umieram z niemocy :(

Gość ożeszsz
aaartela, skoroś taka uczona, to byś od razu zorientowała się, że Pavarotti śpiewa Ave Maria Schuberta, a Ewa Ave Maria Wowodiowa. Więc się dziewczyno nie kompromituj, to dwa różne utwory.

Gość aaaartela
No chyba wcześniej podałam link do Schuberta Tak ?? Więc zerknij na poprzednie posty

Gość aaaartela
Możesz prawidłowo napisać : Wowodiowa.....?

Gość aaaartela
bo jakoś tego nie kojarze ???

Gość ożeszsz
* Wawiłowa

Gość ożeszsz
no może Giulio Cacciniego, doszukałam się. Tak, czy inaczej, dziewczyna zaśpiewała z wielkim uczuciem. Wykonanie Andrei Bocelliego zdecydowanie mi się np nie podoba. Ewa jest młoda, nie wszystkie nuty były idealnie czyste, ale ma czas , by się dalej pięknie rozwijać.

Gość aaaartela
Każdy z nas ma czas na nauke.Nie prezentuje sie czegoś do czego nie jest sie przygotowanym.... Połowa polskich talentów by próbowała to wykonać ale nie czyni to ich wyjątkowym.Próbować można ale orginału sie nie dogoni.Nie lubie słuchać marnych podrób a nasze społeczeństwo lituje sie nad ludźmi a nie skupia na wykonaniu....Program,, mam talent,, miał takie zadanie by wyjść na pierwsze strony gazet więc wykorzystał udając zachwyt tą kobiete.Nie powiem głos ma ale bez przesady nie wolno kaleczyć czegoś co jest nie do podrobienia i koniec. Cytując kogoś : świewa jak inni studenci na wydziałe wokalnym akademi muzycznej

Gość ożeszsz
Akurat mam dobry słuch i wyłapałam pewne nieczystości w wykonaniu Ewy. Nie można porównywać jej wykonania do wykonania Ave Maria Pavarottiego, bo to dwa różne utwory, bo Pavarotti był tenorem i głos miał genialny, nie było mu równych. A właściwie nie wiem, kto był pierwszym wykonawcą Tej Ave Maria. Została skomponowana w 1610 r. i różni śpiewacy ją wykonywali. ja się nie lituję nad Ewą i nie uwazam, żeby TVN wykorzystało ją dla własnych interesów. Dziewczyna ma to coś w sobie, w swojej osobowości, barwie głosu, interpretacji, co wzrusza. I to jest dar. Całość, nie tylko technika wykonania.Jeśsli ja się popłakałam, to coś, bo ja często podziwiam wykonawców, często przechodza mnie ciary,ale rzadko zdarza mi się beczeć w trakcie słuchania utworu. Miło się pogadało. Dobrej nocki :)

Gość menuelita
ogladam i slucham tego od soboty i dopiero teraz sie dowiedzialam ze dziewczyna jest niewidoma. jakos nie rzucilo mi sie to w oczy na stronach www mam talent..