Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

afra3szafra

Każdy dzień pomaga nam dostrzec to,co najpiękniejsze dla moich-znajdzicie mnie

Polecane posty

Gość zasmuciłam Cię
? będę musiała Ci to jakoś wynagrodzić. Zacznę od uśmiechu :)

Mówisz mi: To już jesień, jakoś wolniej żyć chce się, tak, jakby złoty piach w żyłach płynął. Mówisz mi: Wiesz, tej nocy anioł bielił twe włosy, to nie był chyba sen, bo nie minął. Jesienie płyną, przez nas płyną, rozdają spokój, złoto, wino. Na policzku cień chłodu, polne myszy u progu, odloty budzą nas skrzydeł szumem. Cały świat jest dziś w sepii, stare zdjęcia ktoś wkleił, brakuje tylko nas – dwóch stron albumu.

Do... Siądź z tamtą kobietą twarzą w twarz, kiedy mnie już nie będzie. Spalcie w kominie moje buty i płaszcz, zróbcie sobie miejsce... A mnie oszukuj mile uśmiechem, słowem, gestem, dopóki jestem, dopóki jestem Płyń z tamtą kobietą w górę rzek, kiedy mnie już nie będzie, znajdźcie polanę, smukłą sosnę i brzeg, zróbcie sobie miejsce... A mnie wspominaj czule, że mało tak się śniłam, a przecież byłam, no przecież byłam... Dziel z tamtą kobietą chleb na pół, kiedy mnie już nie będzie, kupcie firanki, jakąś lampę i stół, zróbcie sobie miejsce... A mnie bezczelnie kochaj, choć smutne śpiewki przędę, bo przecież będę, no przecież będę.

Zapraszam wiatr, choć rzadko to robię, A serce wali mi na myśl o Tobie, I dłonie mam suche bo nie głaszesz ich Niedługo opadna jak uschnięty liść... Mówią, że tęsknota jest po to żeby jej nierozumieć Mówią, że tęsknota jest piękna wtedy gdy i ktoś ją czuje W powietrzu się unosi echo Twych słów Po sobie widze, że nie ma Cię znów I w każdy dwięk wsłuchuję się Może z jednym z nich pojawisz się Mówią, że tęsknota jest po to żeby jej nierozumieć Mówią, że tęsknota jest piękna wtedy gdy i ktoś ją czuje Mówią, że tęsknota jest po to żeby jej nierozumieć Mówią, że tęsknota jest piękna wtedy gdy i ktoś ją czuje

Byłam tu z powodu tylko jednej osoby... Czekałam aż upora się ze swoimi problemami.Ale chyba nie doczekam się odzewu...:( :( Poza tym...nie będzie mnie jakiś czas..jak długo nie wiem... wszystko w rękach Boga...

Co na rozstajach opowie kamień Co szepnie woda przy ujściach rzek Co powie wicher, co powie ogień Gdy iskry tańczą w drodze do gwiazd Bo każda chwila żywot motyla Żyje przez chwilę i tylko raz Wiec chodźmy razem By krótkie chwile Pomnożyć znowu przez życia dwa Choćbym się potknął o stary kamień Choćby mnie wciągnął podwodny wir Wicher wychłostał, Ogień spopielił Nigdy nie stanę w drodze do gwiazd

Belle C'est un mot qu'on dirait inventé pour elle Quand elle danse et qu'elle met son corps a jour, tel Un oiseau qui étend ses ailes pour s'envoler Alors je sens l'enfer s'ouvrir sous mes pieds J'ai posé mes yeux sous sa robe de gitane A quoi me sert encore de prier Notre-Dame? Quel Est celui qui lui jettera la premiere pierre? Celui-la ne mérite pas d'etre sur Terre Ô Lucifer! Oh! laisse-moi rien qu'une fois Glisser mes doigts dans les cheveux d'Esmeralda Belle - czy w ten piękny kształt sam diabeł wcielił się Tam mój wieczny Bóg, a przy niej myśli me Szatańska moc, co w sercu mym, na żądzach gra Odpycha mnie od nieba bram w stronę zła Czy ona wie, że nosi w sobie Ewy grzech I czemu ja tak bardzo, bardzo pragnę jej Nie, nie może ta co tylko chwilą, żartem jest Na swoich barkach ludzki krzyż do końca nieść O, Notre Dame! Ty pozwól mi otworzyć raz Ogrodu drzwi, co imię ma - Esmeralda Belle - tyle piękna w niej, że cos porywa mnie Kocham pierwszy raz, czy to możliwe jest Jej każdy ruch, co w myślach mych na zmysłach gra A suknia jej jak tęcza ma siedem barw Ma Dulcyneo pozwól na niewierny sen Niech święte śluby złączą nas po sądny dzień Gdzie jest ten mężczyzna, który wzrok odwrócić chce? Choćby w słup soli miał się zmienić z winy jej O Fleur-de-Lys jak cienka nić jest wierność ma Dziś zerwę kwiat co imię ma - Esmeralda J'ai posé mes yeux sous sa robe de gitane A quoi me sert encore de prier Notre Dame Quel est celui qui lui jettera la premiere pierre Celui-la ne mérite pas d'etre sur Terre Ô Lucifer! Oh! laisse-moi rien qu'une fois Glisser mes doigts dans les cheveux d'Esmeralda Esmeralda