Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dela

Leczenie kanałowe - pilne

Polecane posty

No ja podejrzewam, że nic nadzwyczajnego się też u mnie nie dzieje:P ja nestety mam jutro wyścig w zapisywaniu się na zajęcia na uczelnie. Więc odezwę się pewnie dopiero wieczorem. Ale napewno zdam relację po piątku:) Teraz już uciekam bo jestem skonana, ale zgadamy się jutro?:) pozdrawiam:)

Pewnie pewnie ja tu bede :) mam wolne do konca tygodnia wiec bede jutro zagladac tutaj :) Dobranoc ;)

Gość rozmarynkaa
A ja też dzisiaj miałam kanałowe, i przyglądałam się waszym rozmowom. Wczoraj miałam jednego zęba trutego, dzisiaj drugiego. Ten wczorajszy nadal boli ale dzisiaj dostałam antybiotyk antybakteryjny + ketonal i ma poomóc, choć szanse odratowania tego wczorajszego zęba są marne (ale i tak chyba warto spróbować wszystkiego,m zanim się coś wyrwie - in my opinion). Narazie jeszcze działa znieczulenia.... Pozdrawiam dzielnych zuchów, którzy nie boją się dentysty :)

Witam ponownie :) Fajnie widziec nowe osoby z problemami :D Wczoraj po 23 pomyslalam, ze juz wiecej mnie zab nie zaboli ze z tej radosci zjadlam salatke. Nacieszylam sie do 2 w nocy kiedy obudzil mnie koszmarny bol glowy, ucha no i zeba...Nie spalam do 7 rano. Wzielam dwa nurofeny forte i przestalo. Godzine temu wzielam ketonal. Teraz musze wytrzymac do 20 wiec pewnie ze strachu nic nie bede jadla :/ Rozmarynka probuj wszystkiego to juz nie to samo co kiedys kiedy woleli wyrywac zeby niz leczczyc !!! Trzymam kciuki :)

Gość to ja się dołączam
mam leczenie kanałowe, 3 raz założone lekarstwo. 2 nerwy z zęba wyciągnięte, jeszcze jeden został, bo nie całkiem martwy. W poniedziałek po południu byłam u dentysty, a późnym wieczorem zaczął mnie boleć ząb przy nagryzaniu właśnie. I mam uczucie jakby mi coś zęba wypychało, podpuchnięty od spodu czy coś. I nie wiem, co robić, iść do dentysty czy poczekać aż samo przejdzie?

Gość to ja się dołączam
na przyszły tydzień mam umówioną wizytę, nie uśmiecha mi się rozwiercać teraz zęba znowu :(

Mialam dokladnie to samo. No w sumie nadal tak mam. Ja juz z bolu nie moglam wytrzymac wiec poszlam do innego dentysty zrobic zdjecie. Ale skoro ty masz jeszcze jednego nerwa to moze to normalne? Bierzesz jakies tabletki przeciwbolowe? Mnie dentysta powiedzial, ze jesli tabletki dzialaja nie ma sie co martwic a jesli bierzesz tone i nic trzeba isc do dentysty. Ale Ty jeszcze masz nerwa wiec pewnie to normalne. hmm

Ah zapomnialam powiedziec, ze ja mialam usuwane nerwy bez zadnego trucia wczesniej bo mi dentystka powiedziala, ze nie ma sensu tak cierpiec. No to cierpie teraz ;) Ale w sumie miala racje.

Witam Dela:) i wszytskie nowe osoby również:P Dzisiaj wziełam udział w wyścigu po miejsca w grupach ćwiczeniowych na studia. Stres gorszy chyba niż dentysta... Ja już jutro mam wizytę, więc się wreszcie dowiem co jest przyczyną mojego (i może po części Waszego) bólu. Ja mam zęba zatruwanego, może dlatego boli? Skoro nie-zatruwanie oszczędza cierpień;) Jutro usuwanie nerwów i mam nadzieje, że już wypełnienie. Czeka mnie jeszcze przeleczenie 7 zębów, więc wolałabym z tym chociaż zakończyć jak najszybciej:P

Hej hej :) Ja sie niesamowicie ciesze bo wytrzymalam bez tabletki 9 godzin dzisiaj. Niestety za chwile bede musiala wziac bo znow bol wraca :/ Moze w koncu cala noc przespie ..

Gość rozmarynkaa
Ja łykam 3 razy dziennie antybiotyki + leki osłonowe, a przeciwbólowy ketonal tylko raz dziennie. Przedwczorajsza noc była straszna, spałam może godzinę, wczoraj pół nocy, zobaczymy jak będzie dzisiaj. Póki co jeden ząb w ogóle nie boli, drugi czasami. Jem już normalnie, uważam tylko na zimne i ciepłe. 7 zębów do zrobienia - to będzie dentystyczna masakra (dla porfela też....). Ile płacicie za wizyty u stomatologa?

Ja do tej pory zaplacilam 180 euro. Wiec w poniedzialek pojde z torbami bo plomba to pewnie mnie juz zabije. Powodzenia Rozmarynka ! Ja tez mam nadzieje, ze sie wyspie chociaz dzisiaj :(

Gość to ja się dołączam
no więc nie wytrzymałam i poszłam wczoraj do dentystki. Wyjęła lekarstwo, wyczyściła, przy okazji oczyściła też ostatni kanał. Założyła coś jeszcze, jakieś lekarstwo i kazała przyjść za tydzień do wypełnienia. No i ok, wszystko super, ząb wynerwiony - miało być ok. A tu o 2 w nocy - powtórka z rozrywki... Znowu ból przy nagryzaniu, promienieje tak, że pół górnej szczęki mnie boli :( Czuję jakby mnie 3 zęby obok bolały. Jestem na tabletkach, do pon. dentystki nie ma. A może to normalnie po wynerwieniu, że się pojawi ból dziąsła/miazgi czy co tam jest pod zębem?

Miałam kiedyś kanałowe i mówiąc szczerze bolało mnie tylko jak mi rozwiercała zęba, żeby włozyć truciznę. Ja to mam w ogóle farta, zawsze trafiam na dentystki-sadystki, które mówią, że do kanałowego to nie ma sensu znieczulenia. Generalnie ból idzie wytrzymać, gorzej, że zawsze mi się wtedy robi gorąco i po prostu mdleje:D Dzisiaj będzie mi druikować i pewnie też bez znieczulenia, no bo muszę w pewnym momencie poczuć igłę, żeby nie wynerwiła mnei z części ucha;) Płacę 40 zł od kanału + 80 za plombe, także chyba nie najgorzej. Właśnie się wybieram do dentysty, trzymajcie kciuki błagam:P

Gość rozmarynkaa
Trzymamy, trzymamy :)

Gość dori65
mi dzis zatrula zeba i myslalam ze ywariuje z bolu przy wierceniu.kazala przyjsc za tydzien na wypelnienie.ale nic niemuwila o kanalowce. teraz strasznie sie boje kolejnej wizyty. czy bedzie mnie bolalo dalsze robienie tego zeba .maz mnie pociesza ze po zatruciu nerwow juz niebede nic czula na nastepnej wizycie ale ja po dzisiejszym bolu mam dosc.

No witam serdecznie:) A więc ja jeszcze muszę czekać do środy, bo mój ząb jeszcze całkiem nie umarł;) Samo kanałowe nie ma już prawa boleć. Jedyne co poczujesz w pewnym momencie to takie delikatne ukłucie, kiedy wyciągnie Ci już cały nerw i ta igiełka czegoś tam dotknie. Troche to upierdliwe, bo trzeba długo siedzieć:O Mni się co prawda udało zemdleć przy kanałowym:P Ale generalnie nie jest najgorzej. Pozdrawiam

Gość rozmarynkaa
A moje ząbki robią się siwe ... :(

Hej hej!!! Nie bylo mnie troche ale to wszystko przez tego zeba. Mialo byc ok ale do piatku myslalam ze sie wykoncze. W sobote bylo juz lepiej a dzisiaj ok. Za pol godziny ide do dentysty juz skonczyc zeba. A przynajmniej mam taka nadzieje, ze nic tam interesujacego nie znajdzie. Ide dzisiaj sama wiec nie wiem jak sie z nia dogadam :/ Jak sie zapyta kto mi ucial pol zeba to nawet jej nie wytlumacze bo nie wiem co ten francuz mowil do mnie w srode. Eh no :/ Dajcie znac dziewczynki jak tam wasze zabki !

Ale tu cicho :) Chcialam tylko powiedziec, ze wrocilam od dentysty i nareszcie koniec :D Napackala mi jakis galaretek, klejow pobłyskała swiatelkami i koniec!!! Oby ...

A rozmarynka - moj zab sie zrobil siwy w ciagu jednego tygodnia :( jak nie przestanie to bedzie masakra :/

Gość rozmarynkaa
A ja mam teraz wizytę 13-tego, ząbki już szare, czasami przy zimnym powietrzu, bądź bardzo gorącej kawie bolą, ale ból po jednej tabletce odpływa hen daleko ;) No to super, że ząbek już cacy :) Ile cała przyjemność kosztowała?

220 euro :/ Zabek cacy ale z moim szczesciem cos mi sie wydaje ze wroci ten bol. Zbyt pieknie zeby bylo prawdziwe :/ Tak czytalam dzisiaj co pisalyscie i nie moge sie nadziwic ze dentysta mowi przy \"drucikowaniu\" nie ma znieczulenia bo trzeba poczuc jezusie kochany ! mialam 3 dentystow i kazdy powiedzial \"nie bede nic robil dopoki znieczulenie nie zadziala jak powinno\" jezusie dziewczyny nie dajcie sobie wmowic ZE TO MA BOLEC. gowno prawda!

Witajcie po dłuższej nieobecności:) Ja już kiedyś przyjemności kanałowego doświadczyłam, bez znieczulenia i generalnie to mnie nie bolało:P Mój ząbek już nie boli prawie wcale, mogę z nim normalnie funkcjonować, ale finał tej historii dopiwero w środę. Pozdrawiam

Hej Smashm Ty sie nie wypieraj tylko pisz tutaj ! ;) Moj zab tez ok ale mam jakies zajawy ze zab na dole boli :/paranoja mnie jakas ogarnia !

Gość rozmarynkaa
Ja też miałam raz czyszczone bez znieczulenia i nic nie bolało, bo ząb już był martwy, reszta też i nic nie bolało... 220 euro to sporo jak za jednego zęba, w Polsce miałabyś górą szczękę protetyczną za to:) Trzymajcie się ząbkowicze !

Ach pytanko mam :/ Zab zrobiony wszystko cacy ale przy piciu goracego albo zimnego chodze z bolu po scianach przez kilka minut :/ To normalne ?

Gość rozmarynkaa
Ząb zrobiony na cacy nie powinien reagować ani na zimno ani na ciepło, jeśli reaguje to znak, że nadal znajduje się w nim coś co na te impulsy reaguje, a to powinien być martwy ząb! Może masz takie uczucie od zęba obok? często okazuje się, że nie tylko jeden ząb jest do leczenia kanałowego....

Wlasnie wszystkie zeby sa ok. Jak pije gorace to nawet nie zab ale wyzej dziaslo. Zdjecie mialam robione w trakcie leczenia i po leczeniu. Z reszta dentystka powiedziala ze zab jest martwy ale to nie znaczy ze nic nie czuje. Bo tylko nerwy sa wyciagniete ale cala reszta zyje. Dzisiaj juz nawet lepiej. nie boli przez kilka minut ale kilkanascie sekund :D oby tak zostalo ! Pozdrowionka dla was :)

Gość rozmarynkaa
Kochani, i jak tam ząbki :)?