Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamusiawciąży

Jak naliczany jest dochód po przerwanym wychowawczym a na kolejnym zwolnieniu?

Polecane posty

Gość mamusiawciąży

Załóżmy hipotetyczną sytuację: jestem od kilku miesięcy z dzieckiem na wychowawczym, zachodzę w drugą ciążę. Przerywam na własne życzenie wychowawczy i pracodawca w ciągu 30 dni, czy mu się to podoba, czy nie, musi mnie przywrócić do pracy. W dniu, w którym powinnam tę prace rozpocząć przynoszę zwolnienie lekarskie i w drugiej ciąży zostaję na nim już do końca. Zwolnienie w tej sytuacji jest płatne 100%, a liczy się je w taki sposób, że bierze się pod uwagę ostatnie 12 miesięcy i wychodzi średnia. I teraz pytanie. Które 12 miesięcy bierze się pod uwagę? Czy jeśli przebywałam na bezpłatnym wychowawczym załóżmy przez 3 miesiące i nie otrzymywałam nic, to tez sie wlicza do średniej? Czy może chodzi o ostatnie 12 miesięcy przepracowanych przed wychowawczym? Czy ktoś umie mi na to pytanie odpowiedzieć? Przegrzebałam mnóstwo stron w necie ale nigdzie nie mam odpowiedzi!!!! I proszę mi nie pisać, ze to nieuczciwe, że tak się nie robi...ble,ble,ble. Mam gdzieś uczciwość i moralność w tej kwestii, żeby było jasne!!!! Proszę o konkretną odpowiedź i z góry dziękuję:-D

Gość co za pieprzona
k.u.r.w.a z ciebie :O

Gość mamusiawciąży
Oj widzę, że jakiegoś podatnika dupsko boli.....że kolejna mamusia chce siedzieć za jego pieniądze w domku. Tak poza tym nie wiem czy jesteś świadomy tego że właśnie złamałeś/aś prawo pisząc o mnie Kurwa.

Gość co za pieprzona
oprocz tego, ze jestem podatnikiem to jestem tez kobieta w ciazy i rzygam takimi egoistycznymi debilkami jak ty :O

Gość mamusiawciąży
śmieszna jesteś:-)))) Zobaczymy, czy jak urodzisz swoje dziecko, też będziesz taką "altruistką" he,he,he. Czy wtedy właśnie nie zaczniesz walczyć o swoje i o to co ci się należy. No cóż....punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. A jeśli się tak martwisz o swoje podatki to nie wysyłaj emerytów i innych hipochondryków do sanatoriów albo nabluzgaj posłom, że imprezują za twoją kasę. Czy wiesz, że od groma ludzi dostaje lewe renty? Może im napisz co o nich myślisz. A jeśli chcesz znać moje zdanie, takim jak ty powinno się dzieci odbierać bo jaki przykład dasz swojemu nienarodzonemu jeszcze dziecku pisząc tak wulgarnie na czyiś temat nie znając jego sytuacji?

Gość takie jak ty zawsze znajda
wymowke, by wyciagnac reke po NIE SWOJA kase :O Mozesz sie usprawiedliac, ale niedobrze mi sie robi jak czytam takie leniwe egoistyczne wypociny :O Najlepiej do konca zycia badz na utrzymaniu podatnikow :P To pewnie marzenie twojego zycia :O

to właśnie takim jak ty powinno się odbierać dzieci bo uczysz je tylko chytrości i chytrości. rozumiem że chcesz siedzieć z dzieckiem w domu i mieć kolejne by między rodzeństwem nie było dużej różnicy wieku ale bez przesady. żeby nie było że jak już odchowasz swoje dzieci i wrócisz do pracy to po jakimś czasie na biurku zastaniesz wypowiedzenie

Gość omgggg
wydaje mi sie ze licza sie te miesiace kiedy otzymywalas pensje od pracodawcy, czyli nie wychowawczy

dziewczyno zadzwon do swojego oddzialu zusu i zapytaj ich czy wychowawczy bezplatny wlicza się do l4. udzielą ci tam informacji.

Gość mamusiawciąży
Nie muszę ci się tłumaczyć i tego nie robię. Jeśli będę chciała to owszem będę na utrzymaniu podatników i jest to tylko i wyłącznie moja sprawa. Nie Twój interes!!!! Poza tym to nie jest temat mojego pytania. Jeśli nie chcesz lub nie umiesz mi na ten temat odpowiedzieć to się najzwyczajniej nie wtrącaj w nie swoje sprawy.

Gość mamusiawciąży
Kulturalnym bardzo dziękuję za odpowiedź:-)))

Gość mamusiawciąży
Do X-rey. Dzięki za szczerość, pod czarnym nickiem. Szanuję takie wypowiedzi. Chytra absolutnie nie jestem a wypowiedzenie czeka na mnie od początku ciąży. Mój "pracodawca" niestety nie należy do tych, którzy przyjmują matki z powrotem do pracy. Niestety czasem tak bywa.