Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia_S

Staż-nieuczciwy prcodawca

Polecane posty

Gość Madzia_S

witam. mam pytanie czy moge zrezygnowac ze stazu w obenym miescu gdyz pracodawca jest niekompetentny musze byc cały tydzien od poniedziałku do soboty nie mam zadnych dni wolnych ani dodatkowych pieniedzy za siedzenie w soboty w sklpeie dodam jeszcze ze pracodawca zamiast byc ze mna w sklepie caly czas pojawia sie jeden dzien w tygodniu na pare godzin co mam robic??bardzo prosze o dopowiedz

Stazysci to tania sila robocza i niestety czesto wykorzystywana. Moze najpierw pogadaj z szefem i przypomnij, ze nie masz obowiazku przychodzic w soboty. Jesli to nie poskutkuje, wtedy zglos to w UP

Gość dwa dni ci sie naleza
w umowie z up jaką zawarł dokładnie powinny być okreslone godziny twojej pracy. o sobotach tez cos powinno być. ja bym szla do up od razu. po za tym za kazde 30 dni przepracowane nalezy ci sie 2 dn wolne i basta.

Gość Madzia_S
no własnie nie mam obowiazku a padło slowo z ust meza mojej szefowej po co zatrudnialas te pania skoro masz w soboty chodzic za nia do pracy :( smiechu warte

Gość Madzia_S
no własnie w umowie jest napisane staz odbywa sie od poniedziałku do piatku

Gość googo
twoj wymiar pracy wynosi do 8 godzin dziennie od pon. do piatku...nie mam mowy o sobotach i niedzielach roboczych...pracodawca powinien sprawowac nad toba opieka gdzyz staz to "nauka"....po kazdym przepracowanym miesiacu naleza ci sie 2 dni wolnego....Nie daj sie dziewczyno idz do urzedu i zalatw sprawe, ale wczesniej poinformuj o tym pracodawce zebys nie miala wiekszych nieprzyjemnosci

Gość salamandrrra
skoro tak jest napisane, to po prostu NIE PRZYCHODŹ w soboty

Dokladnie tak jest. Od poniedzialku do piatku. W UP mozesz tez poprosic o zmiane miejsca odbywania stazu, ale to nie takie proste. Pamietaj tez, ze jezeli zglosisz to w urzedzie, ze musisz przychodzis w soboty, to coz.... na pewno wplynie to na Twoje stosunki z szefostwem...

Gość Madzia_S
nona pewno wpłyneło by na stosunki z szefowa a mam jeszcze pytanie czy jesli chcialabym zrezygnowac z tego stazu zeby sprobowac przyjac sie do innego pracodawcy to czy ponsze z tego tytulu jakies konsekwencje typu zwrocenie pieniazkow ktore dostawala za stz lub innych

Gość Madzia_S
miesiac

Gość Madzia_S
acha czyli nie fajnie

Ale nie wiem jak wyglada sprawa w przypadku zmiany miejsca odbywania stazu, najlepiej gdybys dopytala sie w Urzedzie. No i zycze powodzenia, nie daj sie wykorzystywac 🖐️

Gość Madzia_S
doczytałam teraz na umowie ze w przypadku nie ukonczenia stazu z wałsnej winy z wyjatkiem podjecia pracy bede zobowiazany do zwrotow kosztow badan lekarskich poniesionych przez up ale ja zadnych badan nie miałam bo nie byly potrzebne

Gość nokia 7390
Jestem teraz na stażu po studiach i dokładnie mnie poinformowano że mogę pracować jedynie 5 dni w ciągu tygodnia najdłużej 8 godzin,dodatkowo dzień w którym podpisuję listę mam mieć wolny,a na dodatek 2 dni w ciągu miesiąca mam prawo mieć wolne

Gość salamandrrra
a dlaczego chcesz rezygnować Z WŁASNEJ WINY? Zrezygnuj Z WINY PRACODAWCY, to on narusza umowę :D

Gość Madzia_S
no fakt przeciez to on jest nieuczciwy mam jeszcze smsy jak pisala do mnie o 23 smsy zeby przyszła do pracy a jestm obecnie na zwolnieniu bo mam chore dziecko i nie moze chodzic do zlobka bo ma zapalenia ucha i musilam isc z chora corka :( bo nie mailam jejz kim zostawic

Gość Madzia_S
bardzo dziekuje wszytsim za rady pozdrwaim