Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MarikaAak

co mi dolega,boje sie

Polecane posty

Gość MarikaAak

Od jakiegoś czasu zauważyłam u siebie, dziwne rymiczne drganie, lekkie zginanie kciuka, na początku myślałam, że to niedobór magnezu (tak jak przy drganiu powieki) . Zaczęłam łykać magnez, minęło troche czasu i nadal mi się to powtarza ale w drugiej dłoni, tzn kciuk i palec wskazujący niby drga i sam sie lekko zgina niby zgina się-(to nie jest normalne drżenie rąk ):( bardzo mi to dokucza-jakby ktoś sterował moimi palcami, próbuje nad tym zapanować ale nie potrafie. Dzisiaj strasznie sie wystraszyłam bo nasiliło mi sie na wszystkie palce, a w dodatku od łokci do końcówek palców czuję jakbym miała ręce z waty. Takie uczucie jakbym przeciążyła je podnoszeniem ciężarów. Mam lekką prace więc ich nie przeciążam, ale strasznie mnie to niepokoi, co powinnam zrobic, jakie badania do jakiego lekarza sie udać :( pomocy

do neurologa możesz pójść ale nie wiem czy najpierw nie będziesz potrzebowała skierowania od lekarza pierwszego kontaktu... musisz się dowiedzieć... pozdrawiam!

Radziłabym najpierw wybrać się do lekarza rodzinnego. On Cię skieruje do odpowiedniego specjalisty. Ale wydaje mi się, że to jest na podłożu neurologicznym.

Gość misia430
też tak mam od czasu do czasu ze mi alce skacza wydaje mi sie ze to ucisk na nerw albo od kregoslupa to tak samo jak ci oko skacze nie martw sie za bardzo pozdrawiam