Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pedagooożka114

sześciolatki do szkoły

Polecane posty

Gość pedagooożka114

Hej! Co myślicie o tym, żeby dzieci w wieku sześciu lat rozpoczynały naukę w szkole? Czy rodzice obecnych pięciolatków zdecydują sie żeby ich dziecko za rok jako sześciolatek poszło do szkoły? Moim zdaniem to trochę nieprzemyślany pomysł- szkoły nie są przystosowane do pracy z tak małymi dziećmi, pod względem psycho-fizycznym dziecko nie jest tak rozwinięte jak siedmiolatek (chociażby kwestia pisania liter). Co o tym sądzicie.

Mieszkam w Niemczech. Tutaj nie ma zerowki. Dzieci ida do szkoly majac lat 6. Jesli dziecko okazuje sie niezbyt zdatne do szkoly, zostawia sie go jeszcze na rok w przedszkolu i przyjmuje do szkoly za rok. Wiec wysle moje dziecko do szkoly, jak bedzie mialo 6 lat.

poczekamy , zobaczymy jak to wlasnie twoje dziecko bedzie musialo zostac rok ,, zobaczymy co wtedy powiesz

A co mam powiedziec? Moje dziecko i tak znajduje sie na pograniczu dwoch rocznikow- to ja decyduje czy idzie rok wczesniej czy rok pozniej. Jak pojdzie rok pozniej, to sie nawet nikomu nie rzuci w oczy. Nie rozumiem tego komentarza :o

podnoszę temat równiez polecając link: http://www.ratujmaluchy.pl gdzie można zlożyc podpis pod petycją rodziców Aga - meszkasz w Niemczech, nie w Polsce, większośc polskich szkół nie jest dostosowana do przyjęcia tak małych dzieci do szkoły polecam także przeczytac artykuł dotyczący tej reformy: http://polskalokalna.pl/wiadomosci/mazowieckie/warszawa/news/6-latki-za-male-zeby-isc-do-szkoly,1185152

hm, jednak chyba nie będzie trzeba link skopiować, wkleić w pasek adresowy a następnie wykasować spację przed ostatnim przecinkiem