Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgokogkhokh

MOGLIBYŚCIE ŻYC I PRACOWAĆ W KRAJU MUZUŁMAŃSKIM?

Polecane posty

Gość fgokogkhokh

Gdyby wysłano Was tam do pracy, to zgodzilibyście się? Wytrzymalibyście?

Zgódź się. W krajach muzułmańskich nie jest aż tak źle jak to czasami może się wydawać na bazie relacji filmowych. Jeżeli masz atrakcyjną ofertę pracy z kraju muzułmańskiego, to jedź.

osobe bliskom... wymiękam nie wiem, co to są bliski, czy jak to rozumieć...

Gość jhgfff
haha Ewa jakbys przeczytala sobie jakiegos maila od mojego kolegi po studiach to bys chyba zawalu dostala :D tyle bykow...

Gość a Ewa jak zwykle
się czepia.

ręce mi czasem do samej ziemi opadają, jak czytam niektóre wypociny ale chyba wpisy na necie przewyższają swoją indolencją to, co widywałam, przepisując magisterki

jakby nie było czego, to bym się nie czepiała a analfabetyzm zawsze będzie mnie wkurzał

Gość jhgfff
to po co siedzisz na tym forum? ja juz tez musze w koncu z tym skonczyc. od czytania tych glupot i bykow juz glowa boli.

na forum są też normalne wpisy ludzi piśmiennych i zdarzają się nawet całkiem ciekawe tematy - dlatego tu siedzę

Gość jhgfff
ale sama przyznasz, ze dosc rzadko się zdarzają takie ciekawe tematy... poza tym po tylu latach siedzenia na forum to juz chyba nie ma nic nowego.

Gość a Ewa jak zwykle
to nic nie wnosi do dyskusji .Zanam bardzo wartościowych ludzi , którzy niestety mają problem z ortografią , dyskredytuje ich to? temat - funkcjonować w kraju muzułmańskim nie ma nic wspólnego z ortografią ..... Ewa mądrzy sie na wielu topikach....

Gość jhgfff
pisząc to i czepiając się ewy to teraz sama się mądrzysz :p

a Ty wniosłaś coś do tematu krytykując moje ortograficzne dywagacje?

Gość a Ewa jak zwykle
moja wypowiedż miała uświadomić Tobie Ewo że często , a nawet bardzo często pisząc ( zabierając głos w dyskusji) poprostu dalece odbiegasz od tematu . Nie jest to sporadyczne , czytam Twoje posty bardzo często ... to tylko taka malutka uwaga

Gość a ja tym razem popre Ewe
Tez mnie raza takie bledy ortograficzne. Bez przesady. Zle napisac np "grzegrzółka" (tez nie wiem czy dobrze napisalam) a co innego podstawoiwe takie wyrazy :O Czasem mi sie zdarzy - takie uwstecznienie internetowe chyba (czesto literowka). Zaraz to zauwazam i poprawiam, bo sama przed soba sie wstydze :O

podstawowe - mialo byc (bo zaraz by sie ktos czepil :P ) i przecinka przed "a" zapomnialam :)

i przecinka przed "a" zapomnialam } I I właśnie jeśli już to słowa {zapomnialam} nie ma w języku polskim. I to jest przykład na to że zwracanie uwagi na błędy rozwali każdy topik. :D

myśle , że zbyt demonizuje się Ludzi o tym wyznaniu i kulturze. przeciez chrzescijanin - chrzescijaninowi nie równy podobnie jest z muzułmanami. pamietajmy , ze w Iranie w 1951 przyjeto kilka tysiecy polskich dzieci uchodżcw z ZSRR i godziwie sie nimi zaopiekowano. a Arabii Saudyjskiej zoperowano na własny [ nie mały] koszt siostry syjamskie. czy w cywilizacji Zachodu jest coś za darmo/

wiedzialam, ze zle napisze... gŻegŻółka ofkors (tego tez nie ma w jezyku polskim :P ) I nie chodzi o wytykanie takich bledow, tylko wlasnie takich podstawowych ;) Poza tym nic nie wytknelam. Usprawiedliwiam jedynie Ewe, bo mnie tez to razi :P A slowo "zapomniec" jest dopuszczalne w niektorych uzyciach (nieformalnych), wiec tym bardziej na kafe mozna :P

nie każdy, tylko napisany przez matołka a uznanie poprawiania cudzych byków za chamstwo jest co najmniej dziwaczne neuczyciel to też cham, instruktor, trener też - bo poprawia? jak ktoś pisze "po polsku" zamiast po polsku, to musi się liczyć z krytyką dużo większym chamstwem, jest brak elementarnej wiedzy na temat własnego języka

Myrevin---> Jakos topik specjalnie sie nie rozwijal, wiec chyba az tak bardzo nie rozwalilismy :P Poza tym ktory topik na kafe nie zmienil czasem swojej pierwotnej mysli przewodniej... :classic_cool:

Gość do Ewy
" jak ktoś pisze "po polsku" zamiast po polsku, to musi się liczyć z krytyką dużo większym chamstwem, jest brak elementarnej wiedzy na temat własnego języka " jakos nijak skleciłas to zdanie,błedy stylistyczne,droga Ewciu "

Gość do Ewy
curva,przyganiał kociol garnkowi...Ewo ,do ksiązek,matołku :D

niby to tylko kafe, niby niedobrze krytykowac i poprawiac... Ale to jak z tymi glupawymi sms ;) Dostajesz od niedorobionego amanta sms, skladajacego sie z dwoch zdan, a tam byk na byku. Nie wiem czemu ale od razu odchodzi mi ochota na blizsza znajomosc :P Bo jak ktos ma te rozne, modne teraz "dys" to jest tego swiadomy i z szacunku dla drugiej osoby wypadaloby by zaopatrzyl sie w slownik :) A nowy Firefox to nawet bledy poprawia :P

najlepsza obrona jest atak, tak? Z racji braku argumentow chyba :classic_cool:

--> józio {czy w cywilizacji Zachodu jest coś za darmo/ } Choroby weneryczne ? --> Ewa 33 To nie jest lekcja polskiego a ty nie pełnisz tu roli belfra. Nie będę się wysilał z tłumaczeniem bo wiem że nie zrozumiesz. Czy w prywatnych emailach(jeśli prowadzisz korespondencję) też zaczynasz odpowiedź od wytknięcia błędów ortograficznych ? Bo mało ktoś teraz koresponduje normalnie listownie. -->a ja tym razem popre Ewe { od moralności nikt nie zwalnia tego co innych umoralnia }