Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość didini

CZY PODCZAS ZMIANY TABLETEK TRZEBA BRAĆ STARE I DO JAKIEGO MOMENTU?

Polecane posty

Gość didini

Pisałam już w innym temacie o skutkach ubocznych jakich nagle moj organizm doznal od YASMINELLE -> http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3859869 Dzisiaj kończe moje 3 opakowanie, jutro zaczyna sie tygodniowa przerwa. Dodam jeszcze, ze przy pierwszym opakowaniu tabletek mialam ok 29 dni okres i rowniez spuchłam. Chodzi mi o to że jutro zaczyna mi sie tydzien przerwy wiec powinnam nastepne opakowanie zacząc w czwartek w przyszlym tygodniu. Ale chyba mam źle dobrane te tabletki albo to normalne przy tym opakowaniu yasminelle i na poczatku ich brania? W kazdym razie poradźcie mi czy kupic nastepne opakowanie i wziac w czwartek czy poczekac do wizyty u ginekologa ktorą mam w piątek zeby on mi doradzil. tylko ze po pierwsze wtedy jakby omine 1 tabletke a po drugie czy to jest tak ze przez jakis czas sie jeszcze bierze stare? prosze o odpowiedzi bo juz nie wiem co robić :((

Gość didini
bardzo proszę osoby doswiadczone w tej kwestii, a wiem ze tutaj takie sa o odpowiedzi !

Gość wiktoria_z
nie wiem czy dokladnie o to chodzi, ale jak przechodzilam z harmonetu na jasmin bralam bez przerwy... czyli nie robilam 7 dniowej przerwy po harmonecie tylko od razu przeszlam na yasmin

Gość wiktoria_z
czyli trzeba brac stare do konca i po ich zakonczeniu dopiero nastepne i bez przerwy... tak mi sie zdaje

Gość irenka35
ja bralam diane dokoncyzlam opakowanie zrobilam 7 dniwa przerwe i po niej juz przyjmowalam Yashim, takze ciaglas antykoncepcyjna zachowalam , ale i tak sie kochalam dopiero przy drugim opakowaniu

Gość wiktoria_z
moja gin mowila mi ze przy przechodzeniu nie robi sie przerwy...

Gość didini
w czwartek koncze tą 7 dniową przerwę tylko że dopiero w piątek się dowiem czy mam zmienic tabletki czy nie, a jesli juz to na jakie więc nie wiem czy kupic sobie yasminelle zeby wziac w ten czwartek czy nie

Gość didini
sluchajcie jesli kupie te tabletki, wezme po tej przerwie w czwartek, a ginekolog w piatek mi powie ze zmieniamy to yasminelle będą do wyrzucenia czy bede musiala je skonczyc i dopiero? moze teraz jest jasniej zadane pytanie i komus uda sie odpowiedziec? :D

Ze zmianą - zależy, z jakich na jakie się przechodzi. Czasem robi się przerwę, czasem nie. Trudno odpowiedzieć, Autorko, na Twoje pytanie, nie znając tabletek, które dostaniesz. Teoretycznie możesz wziąć tę jedną, a potem z nowego opakowania wziąć o jedną mniej, bo być może dostaniesz jakieś jednofazówki, z których każda jest silniejsza od Yasminelle. Ale jeśli lekarz da Ci trójfazowe albo plastry czy pierścień, to już możesz sobie namieszać.