Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gocha t54

jak się czujecie jak placicie blaszakami w sklepie

Polecane posty

Gość ja się wstydzę płacić
żółciszami:-O Serio, nie wiem z czego to wynika. Chyba dlatego, że kilka razy zdarzyło mi się zapłacić drobniakami (po 10, 20, 50gr) za coś i ... panie kasjerki o mały włos nie zabiły mnie wzrokiem :-O Kiedyś też samymi 20groszówkami zapłaciłam za kartę Orange 50kę i facet surowym głosem powiedział tylko "kurwa, wierzę na słowo" i wkurzony schował do szuflady (dodam, że kolejka za mna było co najmniej 10osobowa i każdy się śpieszył na pociąg w metrze) :P

Gość gocha t54
no to teraz juz sie wstydzic nie będe i już. dziekuje wam za pomoc , myslalam ze to wstyd kupowac i placic takimi drobniakami.

*bo większość z kolejki kupowała bilety na metro :P stąd to poirytowanie moimi drobniakami pana z kiosku.

Gość to się nazywa bilon
To teraz ci odpowiem: masz 20 lat, rodzice cię jeszcze utrzymują - jak zarobisz SAMA swoje własne pieniądze to zaczniesz szanować każdy grosz, takze ten żółty. Dorośnij.

bo najlepiej sie zapytac czy potrzebuja drobnych , bo mnie tez byloby wstyd isc i placic po 10 gr za jogurt czy piwo .

Gość clear sky
"bo najlepiej sie zapytac czy potrzebuja drobnych , bo mnie tez byloby wstyd isc i placic po 10 gr za jogurt czy piwo " jak tak bardzo sie wstydzisz to wyrzucaj

Gość ale smieszna prowokacja
:D Ja to nawet lubie sie czuc jak lump :D Po co inni maja wiedziec, ze mam cos wiecej poza tymi blaszakami? :P

nie chodzi o to , tylko jak sie zapytam (czy moga być drobne )to przeciez mi nikt nie odmówi.

Gość clear sky
a jak nie zapytasz to tez nie ma prawa odmowic

Gość gocha t54
sami widziecie jedni sie wstydzą inni nie. spróbuje nie myslec tylko placic drobniakami i już.

i powiem wam, że jak mam drobniaki (1,2.5,10gr), to je po prostu wyrzucam z portfela do specjalnego słoika na parapecie (ogromnego już!). Nie zabieram tych grosinów ze sobą, bo i tak nimi nie płacę. Zresztą nawet, jak za coś mam zapłacić np.20zł i mam w portfelu złotówki, typu: 1, 2 i 5, to i tak wolę zapłacić papierkowymi, niż wyrzucać te 'brzęczaki' na ladę :-O

Gość musztarda
alina111 bo najlepiej sie zapytac czy potrzebuja drobnych , bo mnie tez byloby wstyd isc i placic po 10 gr za jogurt czy piwo . A ukradłaś komuś te pieniądze? Naprawdę czasem nie rozumiem ludzi. Ostatnio nawet coraz częściej niż czasem.

u mnie na osiedlu jest jedna taka babka w kiosku, której nic nigdy nie pasuje i nie odpowiada. Dasz jej \"grubymi\" to krzyczy, ze nie ma wydać, dasz moniakami to znowu spojrzy się z wyrzutem, sapnie, pokręci głową i krzyczy, że co ona z tym zrobi...to taki typ któremu nie dogodzisz Nie wstydzę się płacić drobnymi. Jak mam jakąś większą sumę do zaplacenia to z reguły uprzedzam, ze niestety mam tylko drobne ale w większości nikomu to nie przeszkadza (poza w/w panią ).

Gość clear sky
"u mnie na osiedlu jest jedna taka babka w kiosku, której nic nigdy nie pasuje i nie odpowiada. Dasz jej "grubymi" to krzyczy, ze nie ma wydać, dasz moniakami to znowu spojrzy się z wyrzutem, sapnie, pokręci głową i krzyczy, że co ona z tym zrobi...to taki typ któremu nie dogodzisz " przestań kupować w jej kiosku.najlepiej niech tak zrobi kilkanascie-kilkadziesiat osob i wiecej.spadna jej obroty to sama wam sie zacznie klaniac na ulicy ;)

Gość kuskahjgu
ja jak mam drobne i chce sie ich pozbyc to się pytam czy nie przeszkadza jak zaplace blaszakami.

Gość adam4444
ludzie więcej kultury !!!!!!!!!!!!! to malo kulturalne placic za zakupy złotówkami. chyba wystarczy sie zapytac co nie? moze nie chce ktos drobniaków

Gość clear sky
może jeszcze mam paść na kolana i prosic zebym mogl zaplacic drobniakami? a po transakcji wychodzac tylem giąc sie w pasie i przepraszac za klopot?

Gość to się nazywa bilon
A to jeszcze tak nie robisz? A fee... :-D Adam a najkulturalnie to jest płacić euro lub dolarami, no nie? A jak kulturalnie byłoby płacić frankami szwajcarskimi - Ty pewnie tylko takimi płacisz? :-D "Naprawdę czasem nie rozumiem ludzi. Ostatnio nawet coraz częściej niż czasem." Musztarda, ale to tylko dzieci, które jeszcze nie wiedzą, że aby zarobic ten żółty grosz to też trzeba się napracować :-D One myslą, że banknoty tak się sypią jak liście na jesieni :-O

Gość clear sky
ja zle wychowany jestem i jak wchodze do sklepu to od razu bez pytania sypie drobnymi ;)

Ja też czasem się wstydzę tak sypnąc drobniakami. Mam skarbonke w ktorej czasem uzbiera się z 10 złoty 10 i 20 groszówek. Nie mam problemu dać np 10 złoty w bilonie plus uzbierane z 20 groszówek 2 złote, ale iść do sklepu i rzucić dajmy na to 5 złoty takimi 20 groszówkami to już dla mnie wstyd :o

Gość clear sky
zaraz ktoś wyskoczy z tekstem ze banknotami 10 i 20zl placa tylko bezdomne lumpy :o bo porzadni ludzie to tylko od 50 wzwyz :o