Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagodaaaaaaaaaaa

mierzylam temperature 33.6 stopnia....

Polecane posty

Gość jagodaaaaaaaaaaa

czy to nie za malo? :(

Gość nie co ty
w sam raz:D siedz dalej na kafe zamiast do lekarza to ci zaspiewaja anielski orszak

Gość jagodaaaaaaaaaaa
jest tu moze jakis lekarz?

Gość jagodaaaaaaaaaaa
nie straszcie mnie :( :( czyje sie normalnie, jestem tylko troche przeziebiona moze to od przeziebienia takie oslabienie?

Gość musztarda
jagodaaaaaaaaaaa jest tu moze jakis lekarz? Nie ma, nie jesteśmy w prosektorium, tylko na kafe.

Gość ferrefre
wg. medycyny nastapil juz twoj zgon. zadzwon po koronera

Gość jagodaaaaaaaaaaa
co wy gadacie :( chyba zle termometr mierzy az sie wystraszylam :( zmierze jeszcze raz na innym

Ja przez kilka tygodni miałam około 34 stopni, mierzyłam różnymi termometrami, na przemian z rodziną (im nabijało normalnie, mnie nigdy). Nie wiem od czego to, ale też czasem wpadam w panikę, a lekarze ignorują :O

Gość jagodaaaaaaaaaaa
mirze rteciowym teraz ile trzeba trzymac pod pacha?

Gość 10 min sie trzyma
:P

Gość musztarda
Gdyby było 33,6, to było by tak: Stadium wyczerpania, gdy temperatura centrum ciała wynosi 34 - 27 °C, ustaje drżenie z zimna, pojawia się kurczowe drętwienie mięśni oddech staje się wolniejszy i bardziej powierzchowny, występują przerwy w oddychaniu, zwalnia również tętno i pojawiają się zaburzenia rytmu, zanika odczuwanie bólu, następuje apatia, człowiek zapada w sen, poniżej temperatury 30 °C następuje utrata przytomności i całe ciało staje się zimne, Zmierz jeszcze raz.

Gość jagodaaaaaaaaaaa
dzieki za odpowiedzi ale sie wstraszylam maskara :( mierze teraz rteciowym zaraz obadam ile wyszlo

Gość musztarda
Daj spokój, gdybyś miała taką temperaturę, to nie wiedziałabyś, że Jesteś wystraszona. :)

Gość musztarda
No dobra, czas na chwilę prawdy. Nie chcieliśmy Cię niepokoić, ale Jesteś już w Niebie. Od dzisiaj będziesz spotykać na swojej drodze tylko Anioły: Jarka84, Analistę z Marsa i wielu, wielu innych.

Gość jagodaaaaaaaaaaa
fakt faktem czuje sie zle... jestem oslabiona, gardlo boli i glowa mi peka... przeziebienie... ale kontaktuje nie jest tak zle jak pisala musztarda :)

Gość jagodaaaaaaaaaaa
mierze mierze teraz rteciowym za kilka minut sparwdzam :)

Gość jagodaaaaaaaaaaa
uff :) 36.5 :) dzieki wszystkim ze jestescie :)

Gość musztarda
No i po co było dupę zawracać?

Gość riririiririririririr
hm a ja czesto mam temperature nizsza niz 36,6, nie 33 ale np 35,5, wprawdzie juz dawno nie mierzylam, bo nie ma po co, wlasciwie prawie nie choruje itd, ale swego czasu kiedy bym nie zmierzyla to bylo ponizej 36. O czym to moze swiadczyc? mam niskie cisnienie, chyba stad czesto mi zimno i jestem senna, jakos sie ta nizsza temperatura nigdy nie przejmowalam... powinnam?

Gość musztarda
Człowiek jest organizmem stałocieplnym, wysokość temperatury jego ciała jest niezależna od otoczenia. Prawidłowa temperatura mierzona pod pachą, w jamie ustnej lub odbycie, nie powinna być niższa niż 35,6, ani wyższa od 37,4 stopnie C.

Gość musztarda
A tarczycę masz zdrową?

No to masz fajnie, że sprawa u Ciebie wyjaśniona. Szkoda, że u mnie inaczej... Kurcze, to ja chyba, jak znowu mi si,ę przytrafi, to znowu wpadnę w panikę po tych wpisach tutaj, bo u mnie czasami spada na pewno poniżej 35, na rtęciowym, nie jednym.

Gość musztarda
No to idź do lekarza. Jeśli nie masz innych objawów, to pewnie ok, ale jak coś oprócz niskiej temperatury się pojawia, to może być objaw niedokrwistości, niedoczynności tarczycy na przykład.

Byłam u lekarza, nie uwierzyć, że mam taką, chyba mnie wziął za hipochondryczkę, choć chodzę co kilka lat do przychodni :O Sama wyprosiłam badania, bo wieki nie miałam. Tarczyca ok, ogólne tylko cukru ciut za mało. Ale takie skoki w dół temp. mam co jakiś czas, na prawdę poniżej 35, do tego mam niskie ciśnienie, lodowate dłonie, więc domyślam się, że krążenie niezbyt dobre, ale to nie tłumaczy aż tak drastycznie niskiej temp.

Gość musztarda
Jeśli miałaś tylko TSH, to nie wiadomo, czy w porządku. :) Ja mam TSH w porządku, a tarczyca chora.