Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Helena 24

okres a laktacja

Polecane posty

Gość Helena 24

Dziewczyny karmiące piersią : po jakim czasie od porodu dostałyście pierwszy okres ?? Ja jestem 7 tygodni po, karmię tylko i wyłącznie piersią i właśnie dziś dostałam. Czy to może jakoś wpłynąć na zmniejszenie laktacji???

ja tez bardzo szybko dostalam okres ,poszlam na kontrol do ginekologa po porodzie i ona mi tlumaczy ,ze okres jak sie karmi moge dostac dopiero za pare miesiecy a ja jej ze ja juz dostalam:)

ja dostalam dopiero po 5 m-cach od porodu... wiem ze w czasie okresu moze nastapic kryzys laktacyjny ale u nas nie bylo takiego problemu wiec chyba to nie regula...

Gość Helena 24
malalalallaall to mnie pocieszyłaś. ja też wszędzie czytam że pierwszy okres u karmiącej piersią najwcześniej po 3 miesiącach, a tu taki zaskok !!! Właśnie się trochę martwię czy to nie będzie problemem przy laktacji, że będzie zanikać. Po pierwszym porodzie też karmiłam tylko piersią i dostałam dopiero po 4 miesiącach. Nie wiem o co chodzi... Wtedy nie było problemu z karmieniem.

ja urodziłam 1.03.2008r i mimo karmienia piersią okres miałam już 1.04.2008r taki prima aprilisowy żart natury. teraz mam bardzo nieregularny od 30 do 40 dni. Nie wpłynęła to na laktacje karmię dalej.

Gość Helena 24
dzięki dziewczyny !!! Mam nadzieję, ze u mnie tez to nic nie zmini bo bardzo mi zależy by karmic jak najdłużej. Syna karmiłam tylko 6 miesięcy, wylądowałam w szpitalu na wyrostek i było koniec karmienia.

Gość Oli_
ja dostałam okres już po 6 tyg mimo, że karmiłam piersią. Niestety nie udało mi się karmić długo, tylko do 3 miesiąca. Nie wiem czy miało to jakiś związek z okresem. Trzymam kciuki żeby Tobie się udało !

jd dostałam po 7 miesiącach, na samym cycu Mała była bite 5 misięcy, poźniej wprowadzalam inne posiłki bo wracalam do pracy. Mimo okresu córke karmiłam piersią 10 a przestałysmy bo to na przesała się interesowac cycem :)