Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ketonalik

jakie leki przeciwbólowe po porodzie

Polecane posty

Gość ketonalik

ketonal na ból krocza po porodzie. Bardzo skuteczny, ale czy bezpieczny dla dzidzi?

Gość takajednababa
Ja używałam pyralginy w czopkach,ponoć lepsza niż w tabletkach tylko że na ból po cc

Gość takajednababa
nas z kolei częstowały pyralginą w tabletkach ale ze szkoły rodzenia babki mówiły że lepsze czopki bo dodatkowo nie podrażniają żołądka,no i ewent w zastrzyku przeciwbólowe

JA W SZPITALU DOSTAWAŁM KTONAL WZASTRZYKACH POTEM diclofenac w tabletkach i dzidz nic nie było

Jeśli chodzi o ketonal to nawet nie to mnie niepokoi że po porodzie to dają tylko to że nikt tego w żaden sposób nie kontrolował to znaczy że można było na korytarzu zaczepić każdą położną i powiedzieć że boli a ona wyciągała z fartucha fiolkę i dawała tabletkę. No i czemu do domu nie dawali recepty na ketonal tylko kazali paracetamol brać a on nie pomagał. Jak mój syn miał 3 miesiące to miałam usuwany ząb a że było bardzo gorąco to rana źle się goiła i bardzo bolała. Wtedy też dostałam ketonal ale zauważyłam że mój syn bardzo dużo spał. W tym czasie przesypiał całe nocki

no u nas kontrolowali ilosc tbletek no o zastrzykach nie wspomne zreszta było wszytko wpisywane w karte

Gość miaaa...23
Hmmm...środki przeciwbólowe po porodzie naturalnym ? Po co ? Ja rodziłam naturalnie i po porodzie nic mnie nie bolało na tyle aby prosić o coś przeciwbólowego. Miałam nacinane krocze i troszkę mnie dziecko rozerwało w środku, ale spokojnie dało się wytrzymać ten ból bez leków.

Gość ketonal rozwala organizm
wiem z doswiadczenia :O Nery, watroba, zoladek :O

Gość kinio123456
A JA NIE BRALAM NIC BO NIE POTRZEBOWALAM CHOCIAZ BYLAM NACINANA TROCHE. PO PRYSZNICU CZULAM SIE JAK NOWO NARODZONA I TO WYSTARCZALO. PRYSZNIC ZE TRZY RAZY DZIENNIE

Gość gość
Po pierwszym porodzie tez nie pomyslalabym w zyciu o lekach przeciwbolowych, ale po kolejnych dziecka nie mozna nakarmic bo tak bardzo boli skurczajaca sie macica, oczywiscie jest to przejsciowe sle jefnsk jest. A w moim szpitalu nie daja nic na bol bo twierdza ze moze to zagrozic kobiecie np.krwotokiem wewnetrznym. Gina mi powiedzisla ze Apapik potajemnie mozna:)

Gość H helix
Podczas laktacji najbardziej zalecany jest ibuprofen (np. Ibuprom, Ibum, Nurofen, Ibalgin, Mig) i diklofenak (np. Diclac, Voltaren, Olfen). Nawet przy ich długotrwałym stosowaniu nie powinno być żadnych skutków dla dziecka, ponieważ jeśli nawet przechodzą do mleka to w śladowych ilościach i nie zagrażają dziecku. Stosunkowo bezpieczny jest też paracetamol (np. Apap, Panadol, Efferalgan, Codipar). W niewielkim stopniu, ale przechodzi do mleka, jednak u donoszonych dzieci nie powinien wywołać żadnych skutków ubocznych. Trzeba uważać u wcześniaków, bo ze względu na słabą funkcję wątroby, może się u nich kumulować, co jest niebezpieczne dla tego narządu. Ewentualnie z mocniejszych dają też w wielu szpitalach ketoprofen (np. Ketonal, Profenid), ale już jest mniej bezpieczny. Nie należy go stosować podczas karmiania piersią, więc jeśli powyższe leki są w stanie pomóc, nie należy brać ketoprofenu. xxxx Ze swojego doświadczenia powiem, że miałam cesarkę i silny ból przy podnoszeniu się, kichaniu itp. Brałam zwykły ibuprofen w tabletkach może ze 3 razy i pomagało na tyle, że śmigałam z dzieciakiem bez większych trudności. Raz dostałam ketoprofen, bo jedna położna dawała go właśnie jak dropsy, żeby dać coś mocniejszego. Szczerze mówiąc na mnie lepiej działał jednak ibuprofen. Kwestia indywidualna organizmu. Generalnie z racji zawodu (farmceuta), wolałam unikać leków.

Gość IwonaWW
Rodziłam trzy miesiące temu, i ból był masakryczny, dużo większy niż przy okresie... Próbowałam różnych leków, ale najbardziej pomógł mi Gardan. Jest silnym lekiem, ale można go kupić bez recepty.

Gość gość
gardan to nic innego jak pyralgina

Gość gość
Kryptoreklama. Powyższy lek jest teraz promowany w TV i stąd ten wpis. Najpewniej opłacony.