Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewnement

stomatologia

Polecane posty

Gość ewnement

Co sądzicie o tym kierunku studiów?? Jest trudny i czy później można znaleźć pracę i czy dobrze platną. Ja w tym roku wybieram dopiero liceum, ale...nie lubię ani biologii ani chemii i powiedzialam sobie, ze jesli pojde na taki dział to tylko wtedy, jeśli będę chciała zostać stomatologiem. Tak to bardziej skłaniałabym się do metematyki i geografii, aby póżniej móc byc ekonomem, handlowcem itp. Tylko, że szkoła do której się wyboeram nie ma takiego działu...a do innej nie pójdę :P Ta i już, koniec kropka:P No i tak siedząc niedawno pomyslałam własnie o stomatologii... chciałam też zapytać głównie o to czy jest dużo biologii?? Spodziewam się tego, że tak i będę przez wakacje musiała powtórzyc 6 lat nauki...Ale chodzi mi o to czego jest najwięcej?? Chemii czy biologii...bo juz wolę chemię:) Ogolnie jakie są wszystkie przedmioty na tym kierunku??

Gość listtttowa
To, czego się będziesz uczyć w LO to preludium. Na początku masz trochę chemii, anatomia, biofizyka, fizjologia... dużo by wymieniać. To są kobyły straszne. Dużo nauki, to co robisz w LO to jest jedno wielkie nic. Musisz spojrzeć na to z innej strony: co chciałabyś robić w życiu. Bo po co iść na studia, na których nie będziesz umiała się odnaleźć i nie będą sprawiały one Tobie frajdy. Masz jeszcze dużo czasu bo dopiero zaczynasz LO, a jakbyś się zdecydowała to i tak do rozszerzonej z bio i chemii wystarczy się zacząć przygotowywać w 3 klasie.

Gość ewnement
słyszałam , że kierunek : stomatologia sródziemnomorska jest troche lzejsza