Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina.londo

Microgynon 21 czy to dobe tabletki?

Polecane posty

Gość karolina.londo

a dokładniej przeczytałam że są jednoifazowe wiec nbajlepsze ale też na jakimś forum ktoś napiał ze zawieraja duża dawke hormonów a ja nie chciałabym się truc i tak się zastanawiam :o jak uważacie albo jak jest?

Gość efrodyta
ja uwazam ze dla jednej sa dobre diane, dla drugiej cilest a dla trzeciej microgynon. Kazdy ogranizm inaczej reaguje na tabletki, dla ciebie moga sie okazac znakomite jak rowneiz beznadziejne. Ale o tym juz musisz sie sama przekonac bardzo mnie smiesza pytania jakie tab polecacie albo tego typu, kazdy organizm reaguje inaczej, to lekarz powinien wybrac odpowiednie dla nas tabletki sama osobiscie bralam microgynon, przytylam 10 kg w rok, potem bralam diane to dostalam krwotoku, pozniej cilest i te okazaly sie najlepsze dla mnie

Brałam te tabletki przez pół roku i szczerze powiem, że nie było żadnych skutków ubocznych poza bólami brzucha jednak kiedy odstawiłam je na miesiąc okres miałam co dwa tyg, częste bule brzucha, bule w klatce piersiowej. teraz jaki jest tego efekt to ciemna wydzielina przed i po okresie często tez tak bez niczego leci mi krew wiadomo z kad.. nadmierne wypadanie włosów a to wszystko spowodowane jest zmiana w hormonach a właśnie tabletki micrigynon 21 maja ich dość dużo. Najlepiej zażywać tabletki bez hormonów lub z mniejsza ilością lub bezpośrednio dopochwowe a nie doustne

Gość ambrozja..
ja po tych tabletkach przytyłam 5 kg w 2 miesiece

Gość karolina.londo
własnie nie chodzi mi o tycie ani nie pytam jakie polecacie bo to durne ale własnie o hormony, skąd wiecie że ma ich dużo? ja wasnie na ulotcve przeczytałam że są jednofazowe i takie sa najlepsze bo zawieraja najmniejsza ilość hormonow,więc jak z tym jest?

Gość udhgs
To, ze tabletki sa jednofazowe nie oznacza, ze maja malo hormonow. Jednofazowe to znaczy, ze w kazdej tabletce maja ich tyle samo i te same hormone. Bo istnieja tez tabletki 2 fazowe i 3 fazowe. Wtedy kazda tabletka ma inny kolor i inny sklad hormonow.

Gość inkalol
no ja mysle jak poprzedniczka, ze takie tabletki powinien ci dobrac odpowiednio po badaniach lekarz. maja owszem wieksza dawke hormonow, no ale moze dla ciebie ta dawka bedzie idealna, jesli nie to wtedy zmienisz, jak beda skutki uboczne

Gość karolina.londo
szczerze mówiąc cieszę się ze kosztuja nieco mniej,tzn są pakowane po 3listki ale martwie się z drugiej strony ze porzez to mogą być gorsze w ajkis sposób,że bardziej zwiększają ryzyko raka itd? tzn że mam je brac i ewentualne skutki uboczne oznaczają że to nie dla mnie a tak to po rpostu sie tym nie przejmowac?

ja je brałam ( i będę brała ) przez dluzszy okres czasu i nie wiaże z nimi skutków ubocznych. w ciaze nie zaszłam wiec na mnie dzialaja. co do raka - moja gin mnie przekonuje ze musi byc zbieg okolicznosci zeby po tabsach cos sie pojawilo. bardziej bo hormonalnej terapii zastepczej niz po tabsach, 90% kobiet mialoby raka. temu akurat wierze choc podchodze ostroznie do tabletek. te akurat dla mnie super.

Gość karolina.londo
to ja w takim razie zaczynam :) będzie dobrze 🌼