Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość llllllllllllllllllllllllllaaaa

Moje szczupłe nogi !!!

Polecane posty

Mam dość szczupłe nogi a dokładnie łydki , uda są ok bardzo chciałabym je troszkę bardziej rozbudować żeby miały kilka cm więcej w obwodzie ! Jakie ćwiczenia byście mi polecili ??? Skacze na skakance czy to mi pomoże czy raczej pogorszy sprawę? Proszę o odpowiedzi :)

wrzucę może później jakieś zdjęcia

Gość lalllllllllluuuuuuuu19
zainwestuj w rowerek stacjonarny :) a wiosną bieganie.. :) narty bardzo rozbudowują nogi...

narty odpadają , nie potrafie jezdzic , a jakieś cwiczenia domowe?

Gość w internecie jest pełno ćwicz
eń na rozbudowe miesni nóg, a najlepiej to taniec. czekamy na zdjecia!

najpierw chce dostać jakieś poważne propozycje ćwiczeń , a jak wrzuce fotki to każdy bedzie komentować zdjecia a nie odpowiadać na moj temat

Gość lalllllllllluuuuuuuu19
najprosciej rower, albo stepper. wchodzenie po schodach..

czytałam ze wchodzenie po schodach raczej wysmukla nogi

Gość ZAMIENIŁEM NICK

Specyficzne mięśnie, specyiczny trening Wszystkie ćwiczenia na mięśnie łydek sprowadzają się do ruchu wspięcia na palce stup (lub stpoy-jeśli ćwiczenie wykonujemy jednonóż ). Różne pozycje wykonywania ćwiczeń mają za zadanie uczynić je wygodniejszym i skuteczniejszym dla zawodnika. Klucz do skuteczności treningu na mięsnie łydek to znalezienie odpowiedniego obciążenia, pozycji wykonywania ruchu,a co za tym idzie odpowiedniej maszyny. A jeśli już znajdziemy odpowiednią maszyne-należy odpowiednio ją poprzez regulacje wysokości oparć, dźwigni i innych elementów. Mięsnie łydekwykonują na codzień bardzą durzą pracę.Do ich pobudzenia potrzeba odpowiedniego ciężaru. Naturalne byłoby, że cięzar stosowany w ruchu ,,wspięcia na palce ze sztangą na barkach"powinien być co najmniej równy ciężarowi stosowanemu przez ćwiczącemy do przysiadów. Zazwyczaj są to bardzo duże ciężary. Tak ciężka sztanga, leżąca na plecach-sprawia kłopot niejednemu ćwiczącemu, a sam ruch obciąża kręosłup. Stąd pomysł na maszyny, na których ćwiczy się na siedząco. Większość z zaawansowanych zawodników wychodzi z założenia, że mięśni łydek nie dotyczą zasady określające ilość powturzeń. Nawet w okresie typowegotreningu na masę stosują oni znacznie większą ilość powturzeń, niż 12 lub 15 ruchów. Uważają, że łydki, codziennie pracyją podczasprzemieszczania się, potrzebują ekstremalnych bodźców, żeby rozwijała się ich masa. śtąw niekturych programach treningowych na mięśnie łydek figuryje nawet 100 powturzeń w jednej serii.

a dostać to można po gębie, ty możesz co najwyżej poprosić, aby ktoś ci udzielił rady. Trochę kulturki. Wpisz sobie kochana w wywszukiwarke "ćwiczenia na rozbudowę mięśni łydek" i wyskakuje ci multum stronek. A teraz wypadało by podziękować.

dzieki ciekawe 100 powtórzeń na serie .. to dużo na razie jestem początkująca :)

profesorka dzieki na linka :) kompalam sie i dlatego dopiero odpisuje wiesz ja mam jeszcze mniej bo 31;/ chociaz cwicze juz od kilku dni skacze na skakance i czuje pózniej ze dziala to na miesnie moich lydek :) a ile masz wzrostu?

im ktoś wyzszy tym łydki wyglądają bardziej chudziej przy niskiej osobie 33 cm to idealnie :)