Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiula81

jak usypiacie swoje roczne dzieciaczki?

Polecane posty

Gość asiula81

mam roczną córeczkę która tylko chce usypiać na ręcach oczywiście bujana, macie może jakieś inne sprawdzone metody usypiania? odkładanie do łóżeczka i wychodzenie z pokoju nie pomaga.

Asiula moja przyzwyczajona jest do samodzielnego zasypiania w lozeczku nigdy nie usypialam jej na rekach , ale teraz zabkuje i generalnie jest marudna wieczorem wiec kladziemy sie razem do lozka i jak zasnie to przenosze ja do lozeczka . Wiadomo ze zanim sie polozy to wstaje kilka razy turla sie siada , ale po pewnym czasie juz sie wycisza , ja wtedy nic do niej nie mowie tylko czekam jak sie juz wyszaleje , acha i mamy zgaszone swiatlo . Chyba nie jest dobrym pomyslem zostawiac maluszka w lozeczku i wychodzic jak nigdy tak nie zasypial , wydaje mi sie ze musisz go stopniowo do lozeczka przyzwyczaic i do tego zeby nie usypial na rekach bo teraz to juz nie jest malenkie dziecko tylko troche sobie juz waza , tez mam roczna coreczke

Gość mamusia_Kubusia_07
w hamaczku:)

Gość Mama Leny
Hej :-) Moja do roku była nauczona ze zasypiała przy cycu albo w moich rękach :-) ale im była starsza takie usypianie stało się kłopotliwe i bardzo długotrwałe :-/ Aż któregoś pięknego dnia przy popołudniowym usypianiu zostawiłam ją w łóżeczku , dałam misia i wyszłam z pokoju ! Mała oczywiście zachwycona nie była i często mnie wołała to jej odpowiadałam że jestem i co robię trwało to z ponad godzinę aż padła :-) I do dziś tak zostało :-) Włożona do łóżeczka zasypia do 30 minut :-) Dziecko musi znać swoje miejsce do spania i tylko swoje!!! Oczywiśćie lubi przyjść do Nas rano ale wie że spać ma w łóżeczku :-)

Moj synek tez spi w lozeczku.Zasypia sam, wlaczam mu kolysanki na plycie tak cichutko i wychodze.Po 10 minutach dziecko spi:) ale jak byl maly zasypial przy cycku,kiedy przestalam go karmic powiedzialam dosc!!! troche przeczytalam ksiazke Usnij wreszcie i jakos nam sie to udalo:) daje link moze Ci sie przyda http://vanilka.republika.pl/usnij.htm

najpierw usypial siedzac na mnie okrakiem przytulony przodem do mojej klatki piersiowej i sie kolysalismy razem,zawsze to lepsze niz chodzenie i kolysanie bo ja na stojaco juz nie mialam sil,a potem dosyc szybko zamienilismy lozeczko na tapczanik a wtedy zwyczajnie kladlam sieobok i za 10min dziecko spalo a ja moglam wyjsc z pokoju,tak jest zreszta do dzis

Gość moja dzidzia
luska a kiedy zmienialas lozeczko na tapczanik? bo ja mam wielki problem z usypianiem dziecka, czasem to mysle ze taka zmiana moglaby cos polepszyc, ale teraz chyba jest jeszcze za mala i by spadla..

dosyc szybko bo po roku bo mu jakos malo miejsca w lozeczku bylo,jak sie boisz ze spadnie to kup takie z barierka np w Ikei ale jakie bys nie wybrala to i tak oboje sie na nim zmiescicie do zasniecia a przeciez do lozeczka sie kalsc nie bedziesz,moj o wiel lepiej na doroslym lozku spal niz lozeczku a dzis ma 2 lata i nie spada z tapczanika mimo ze ma 80-90cm i zadnej barierki a tez sie o to balam

Gość moja dzidzia
no wlasnie to jest jakas mysl! bo juz sie tak jakies3 miesiace mecze, przy mnie to zasypia od razu a w lozeczku to krzyczy, rzuca sie... :(pomysle o tym