Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszeorade

STOSUNKI MIĘDZYNARODOWE - opinie i sugestie na temat tego kierunku.

Polecane posty

Gość proszeorade

Stosunki międzynarodowe - co sądzicie o tym kierunku.Czy to ciekawy kierunek /przepełniony tylko historią? :/ / Czy są osoby które studiują, studiowały lub zamierzą studiować owy kierunek. Jakie predyspozycje powinna mieć osoba która chciałaby studiować ten kieruek.Czy jest trudny? Sądze że tak - ale to tylko moje zdanie /na pierwszy rzut oka tak wygląda - nie mam z nim nic doczynienia..dlatego pytam osoby które mają wiekszą styczność z tym kierunkiem/ Czy jest dużo nauki - nauki pamięciowej? Bo na pewno trzeba się uczyć to jak wszędzie. Będe wdzięczny za kazdą opinie, rade czy sugestie dot. SM. Dzięki :)

Gość proszeorade
Czwóreczko może coś więcej :) bede wdzięczny :)

Kierunek ciekawy.Sporo polityki, filozofia,historia,ale rowniez Miedzynarodowe Stosunki Gospodarcze czy Polityczne. My,na konwersatorium musielismy sie udzielac,nikt nie mogl siedziec cicho,a jesli ktos byl malo aktywny to od razu slyszal,ze jak chcial kontemplowac i milczec to mogl do zakonu pojsc:D Ja osobiscie wtedy nie widzialam sie na zadnym innym kierunku. Ale ja mysle,ze facet,studiujacy ten kierunek,musi miec plany zwiazane wlasnie z tym tematem.Moj kolega np.po magisterce idzie na kolejne studia....Do Szkoly Dyplomacji(czy cos w tym rodzaju) do Warszawy, i marzy aby byc konsulem badz ambasadorem. Hmm...cos jeszcze?

No, IMHO, zależy od tego z kim te stosunki miały by mieć miejsce. :classic_cool: Ewentualnych kandydatów należało by przebadać pod kątem chorób wenerycznych. :o

Bo prawda jest taka,ze kobieta...moze mniej zarabiac,ale faxcet powinien miec porzadna prace.Po tych studiach mozna robic wiele ciekawych rzeczy,a ludzie wrecz podziwiaja ze na Taki kierunek sie poszlo.Bo trudny i w ogole.Trudny jak kazdy inny. Tzreba miec,jak to sie mowi wielki łeb.Znac historie wspolczesna i nie tylko. Konflikty...przywodcow..na porzadku dziennym sa rozmowy o tym,to trzeba wiedziec. Ogolnie oorientowac sie w swiecie.Studia ciekawe choc bardziej humanistyczne,ale mozna tez rozwijac sie pod katem ekonomii. A jaka specjalnosc masz na tych studiach? macie narzucona czy wybieracie?

Myrevin -:D wiesz...ale ktoregos dnia ma sie w reku dyplom magistra stosunkow a wtedy to jest sie mistrzem ars amandi:p

Gość proszeorade
Czwóreczko Dzięki wielkie. Jeśli chodzi o specjalności: Międzynarodowe stosunki gospodarcze Międzynarodowe stosunki polityczne Handel Zagraniczny Studia europejskie A studia - to studia bardziej takie eksternistyczne...

Międzynarodowe stosunki gospodarcze Międzynarodowe stosunki polityczne Handel Zagraniczny Studia europejskie a wiec tak, ja a to sa jednolite magisterskie czy 3 + 2?

roznie to jest, powiedz na jakiej uczelni to moze bede wiedziala;) Ja bym proponowala,w przpadku studiow 3+2 licencjata zroboc np z MSG a na SUM pojsc na Handel,i mozna nawet zmienic uczelnie.Wtedy masz jakby 2 kierunki skonczone,bo na jednej uczelni uzyskasz tutul zawodowy a na drugiej magistra:) Wg mnie to jest b.dobre wyjscie:)

Gość proszeorade
Czwóreczko dziękuje Ci za takie kompetentne informacje! To są studia licencjackie na SWSPiZ w Łodzi... /studia eksternistyczne , przy pomocy platformy Moodle.../ Są tylko 3 zjazdy - praktycznie na egzaminy i sesje

Gość proszeorade
Moze jeszcze ktos się wypowie:)?

Gość proszeorade
semina dziękuje :))! Na poczatku moze jak podobają Ci się Twoje studia? :) Czy duzo musisz poświęcac na nauke? Do jakiego kierunku najbardziej przyporządkowałabys Studia europejskie: Prawo Historia Geografia A moze wszystko po trochu :)?

Gość kurde co wy z ta nauka
? i tak bedziecie sie uczyc tylko raz na jakis czas na kola i sesje

kurde ma racje, uczysz sie tylko przed sesja ;) a jak chcesz pogadac to latwiej bedzie na gg, co ty na to??

Gość proszeorade
wiem,wiem:) Chciałem tylko wiedzieć czy to są aż tak ciężkie studia:) po prostu..

Gość ja tez sie wybieram
ja tez sie wybieram na ten kierunek , możę sie ktoś jeszcze wypowie??

Gość proszeorade
studia jak studia? :) No tak, ale to o wszystkich tak można powiedzieć.... ;-)))) Czy są one przepełnione tylko historią;/....

proszeorade, napisalam Ci, ze jak chcesz pogadac to gg, jakos nie chce mi sie pisac wypracowan...

Gość proszeorade
semina przepraszam...No ale domyslam się że na GG tez bys musiała coś pisać :)..może nie wypracowania /tu też nikt nikogo nie zmusza do wypracowań a może się przydać innym zainteresowanym :)/

Gość proszeorade
Ok:) zatem mozemy pogadac na GG :) o ile masz czas :))

a wiec... wszystko zalezy na jakiego wykladowce trafisz, ja osobiscie w pierwszym semstrze nie mialam wiekszych problemow, filozofia troche mnie zmartwila ale bylo ok

proszeorade, i o to mi chodzi, po prostu prosciej sie pisze na gg niz na forum, moje gg 11678544

Gość proszeorade
semina dziękuuuje:)

Gość pelle
studiuję:) bardzo fajny kierunek. I wbrew pozorom przyszłościowy. Tylko trzeba samemu dbać o praktyki itp. Jestem teraz na II r. - ISM UW. Najlepsza placówka tego typu w Polsce. Nie żadne dziadowskie filie z Łodzi (sorry, ale taka prawda). Miałam w tym roku praktyki w MSZ i podobało mi się pomimo, że duużo pracy.

Gość pelle
a, i historia - w ilościach znośnych. Postrachem jest HSM (historia sm) na I roku. Przynajmniej u mnie w ISMie UW. Duuużo prawa.:)

Gość proszeorade
pelle :) dziękuje. Jeśli chodzi o mnie ta dziadowska /filia/ w Łodzi w zupełności mi wystarczy. Tylko jest jedno ale to nie jest filia - lecz uczelnia. :)

Gość emwu
Witam. Tez sie wybieram na ten kierunek, tyle, ze juz tylko na magisterke, bo licencjat zrobilem z jezyka angielskiego i bez problemu mnie przyjeli. Wydaje mi sie, ze to bedzie ciekawe polaczenie. Planuje tez zrobic w tym roku jakas podyplomowke tylko jeszcze do konca nie jestem pewien jaka :) Moze macie jakies pomysly?

Ja jestem po licencjacje z europeistyki i teraz na drugim sem magisterskich studiów uzupełniających, stosunki międzynarodowe- międzynarodowe stosunki ekonomiczne:) Jest spoko;)

Gość Karolinka87yy
Ciekawy kierunek, multidyscyplinarny i szeroko rozwojowy. Ja akurat mam specjalność wschodnią na Vistuli, ale w ogólnym rozumieniu jest to idealna opcja dla niezdecydowanych. To czy trudno czy łatwo z robotą potem to już kwestia indywidualna. Niejeden po prawie będzie miał kłopot, a inny postudiuje rekreacyjnie hotelarstwo i znajdzie szybko...