Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 proszeorade

STOSUNKI MI臉DZYNARODOWE - opinie i sugestie na temat tego kierunku.

Polecane posty

Go艣膰 proszeorade

Stosunki mi臋dzynarodowe - co s膮dzicie o tym kierunku.Czy to ciekawy kierunek /przepe艂niony tylko histori膮? :/ / Czy s膮 osoby kt贸re studiuj膮, studiowa艂y lub zamierz膮 studiowa膰 owy kierunek. Jakie predyspozycje powinna mie膰 osoba kt贸ra chcia艂aby studiowa膰 ten kieruek.Czy jest trudny? S膮dze 偶e tak - ale to tylko moje zdanie /na pierwszy rzut oka tak wygl膮da - nie mam z nim nic doczynienia..dlatego pytam osoby kt贸re maj膮 wieksz膮 styczno艣膰 z tym kierunkiem/ Czy jest du偶o nauki - nauki pami臋ciowej? Bo na pewno trzeba si臋 uczy膰 to jak wsz臋dzie. B臋de wdzi臋czny za kazd膮 opinie, rade czy sugestie dot. SM. Dzi臋ki :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 proszeorade
Czw贸reczko mo偶e co艣 wi臋cej :) bede wdzi臋czny :)

Udost臋pnij ten post

Kierunek ciekawy.Sporo polityki, filozofia,historia,ale rowniez Miedzynarodowe Stosunki Gospodarcze czy Polityczne. My,na konwersatorium musielismy sie udzielac,nikt nie mogl siedziec cicho,a jesli ktos byl malo aktywny to od razu slyszal,ze jak chcial kontemplowac i milczec to mogl do zakonu pojsc:D Ja osobiscie wtedy nie widzialam sie na zadnym innym kierunku. Ale ja mysle,ze facet,studiujacy ten kierunek,musi miec plany zwiazane wlasnie z tym tematem.Moj kolega np.po magisterce idzie na kolejne studia....Do Szkoly Dyplomacji(czy cos w tym rodzaju) do Warszawy, i marzy aby byc konsulem badz ambasadorem. Hmm...cos jeszcze?

Udost臋pnij ten post

No, IMHO, zale偶y od tego z kim te stosunki mia艂y by mie膰 miejsce. :classic_cool: Ewentualnych kandydat贸w nale偶a艂o by przebada膰 pod k膮tem chor贸b wenerycznych. :o

Udost臋pnij ten post

Bo prawda jest taka,ze kobieta...moze mniej zarabiac,ale faxcet powinien miec porzadna prace.Po tych studiach mozna robic wiele ciekawych rzeczy,a ludzie wrecz podziwiaja ze na Taki kierunek sie poszlo.Bo trudny i w ogole.Trudny jak kazdy inny. Tzreba miec,jak to sie mowi wielki 艂eb.Znac historie wspolczesna i nie tylko. Konflikty...przywodcow..na porzadku dziennym sa rozmowy o tym,to trzeba wiedziec. Ogolnie oorientowac sie w swiecie.Studia ciekawe choc bardziej humanistyczne,ale mozna tez rozwijac sie pod katem ekonomii. A jaka specjalnosc masz na tych studiach? macie narzucona czy wybieracie?

Udost臋pnij ten post

Myrevin -:D wiesz...ale ktoregos dnia ma sie w reku dyplom magistra stosunkow a wtedy to jest sie mistrzem ars amandi:p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proszeorade
Czw贸reczko Dzi臋ki wielkie. Je艣li chodzi o specjalno艣ci: Mi臋dzynarodowe stosunki gospodarcze Mi臋dzynarodowe stosunki polityczne Handel Zagraniczny Studia europejskie A studia - to studia bardziej takie eksternistyczne...

Udost臋pnij ten post

Mi臋dzynarodowe stosunki gospodarcze Mi臋dzynarodowe stosunki polityczne Handel Zagraniczny Studia europejskie a wiec tak, ja a to sa jednolite magisterskie czy 3 + 2?

Udost臋pnij ten post

roznie to jest, powiedz na jakiej uczelni to moze bede wiedziala;) Ja bym proponowala,w przpadku studiow 3+2 licencjata zroboc np z MSG a na SUM pojsc na Handel,i mozna nawet zmienic uczelnie.Wtedy masz jakby 2 kierunki skonczone,bo na jednej uczelni uzyskasz tutul zawodowy a na drugiej magistra:) Wg mnie to jest b.dobre wyjscie:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proszeorade
Czw贸reczko dzi臋kuje Ci za takie kompetentne informacje! To s膮 studia licencjackie na SWSPiZ w 艁odzi... /studia eksternistyczne , przy pomocy platformy Moodle.../ S膮 tylko 3 zjazdy - praktycznie na egzaminy i sesje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proszeorade
Moze jeszcze ktos si臋 wypowie:)?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proszeorade
semina dzi臋kuje :))! Na poczatku moze jak podobaj膮 Ci si臋 Twoje studia? :) Czy duzo musisz po艣wi臋cac na nauke? Do jakiego kierunku najbardziej przyporz膮dkowa艂abys Studia europejskie: Prawo Historia Geografia A moze wszystko po trochu :)?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurde co wy z ta nauka
? i tak bedziecie sie uczyc tylko raz na jakis czas na kola i sesje

Udost臋pnij ten post

kurde ma racje, uczysz sie tylko przed sesja ;) a jak chcesz pogadac to latwiej bedzie na gg, co ty na to??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proszeorade
wiem,wiem:) Chcia艂em tylko wiedzie膰 czy to s膮 a偶 tak ci臋偶kie studia:) po prostu..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ja tez sie wybieram
ja tez sie wybieram na ten kierunek , mo偶臋 sie kto艣 jeszcze wypowie??

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proszeorade
studia jak studia? :) No tak, ale to o wszystkich tak mo偶na powiedzie膰.... ;-)))) Czy s膮 one przepe艂nione tylko histori膮;/....

Udost臋pnij ten post

proszeorade, napisalam Ci, ze jak chcesz pogadac to gg, jakos nie chce mi sie pisac wypracowan...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proszeorade
semina przepraszam...No ale domyslam si臋 偶e na GG tez bys musia艂a co艣 pisa膰 :)..mo偶e nie wypracowania /tu te偶 nikt nikogo nie zmusza do wypracowa艅 a mo偶e si臋 przyda膰 innym zainteresowanym :)/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proszeorade
Ok:) zatem mozemy pogadac na GG :) o ile masz czas :))

Udost臋pnij ten post

a wiec... wszystko zalezy na jakiego wykladowce trafisz, ja osobiscie w pierwszym semstrze nie mialam wiekszych problemow, filozofia troche mnie zmartwila ale bylo ok

Udost臋pnij ten post

proszeorade, i o to mi chodzi, po prostu prosciej sie pisze na gg niz na forum, moje gg 11678544

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proszeorade
semina dzi臋kuuuje:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pelle
studiuj臋:) bardzo fajny kierunek. I wbrew pozorom przysz艂o艣ciowy. Tylko trzeba samemu dba膰 o praktyki itp. Jestem teraz na II r. - ISM UW. Najlepsza plac贸wka tego typu w Polsce. Nie 偶adne dziadowskie filie z 艁odzi (sorry, ale taka prawda). Mia艂am w tym roku praktyki w MSZ i podoba艂o mi si臋 pomimo, 偶e duu偶o pracy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pelle
a, i historia - w ilo艣ciach zno艣nych. Postrachem jest HSM (historia sm) na I roku. Przynajmniej u mnie w ISMie UW. Duuu偶o prawa.:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 proszeorade
pelle :) dzi臋kuje. Je艣li chodzi o mnie ta dziadowska /filia/ w 艁odzi w zupe艂no艣ci mi wystarczy. Tylko jest jedno ale to nie jest filia - lecz uczelnia. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 emwu
Witam. Tez sie wybieram na ten kierunek, tyle, ze juz tylko na magisterke, bo licencjat zrobilem z jezyka angielskiego i bez problemu mnie przyjeli. Wydaje mi sie, ze to bedzie ciekawe polaczenie. Planuje tez zrobic w tym roku jakas podyplomowke tylko jeszcze do konca nie jestem pewien jaka :) Moze macie jakies pomysly?

Udost臋pnij ten post

Ja jestem po licencjacje z europeistyki i teraz na drugim sem magisterskich studi贸w uzupe艂niaj膮cych, stosunki mi臋dzynarodowe- mi臋dzynarodowe stosunki ekonomiczne:) Jest spoko;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Karolinka87yy
Ciekawy kierunek, multidyscyplinarny i szeroko rozwojowy. Ja akurat mam specjalno艣膰 wschodni膮 na Vistuli, ale w og贸lnym rozumieniu jest to idealna opcja dla niezdecydowanych. To czy trudno czy 艂atwo z robot膮 potem to ju偶 kwestia indywidualna. Niejeden po prawie b臋dzie mia艂 k艂opot, a inny postudiuje rekreacyjnie hotelarstwo i znajdzie szybko...

Udost臋pnij ten post