Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kubi 19

Obolałe Piersi w pierwszych dniach Ciąży?!

Polecane posty

Gość kubi 19

Czytam na forach że po kilku dniach niektórych z Was pierwszym objawem były własnie obolałe piersi, ale jak to możliwe skoro takie objawy są charakterystyczne po kilku tygodniach ciąży? A co ze ślinotokiem? Miałyście drogie Panie? I w jakim czasie?

Gość daniela80
mnie bardzo bola przed okresem, sa takie powiekszone z takimi "grudkami?" podobno objawy ciazy sa podobne.. Powinnam jutro dostac okres.. zobaczymy. Mnie bardziej przeraza szyjka macicy, ktora zamiast byc nisko, szykowac sie na okres, ciagle jest wysoko i jest mala... :( buuuu

Gość kubi 19
no ja mam włąsnie podobne zmartwienie. a jak jest z rozpoznawaniem w jakim stanie jest szyjka macicy? Pozdrawiam:***

Gość daniela80
no wlasnie juz sama nie wiem, im wiecej czytam tego internetu;) to tym wiecej, roznych opinii. znalazlam to: OBSERWACJA SZYJKI MACICY 1. Na początku cyklu szyjka jest: - nisko, - zamknięta, - twarda. 2. Gdy narastają objawy płodności: - wyżej, - otwarta, - miękka. 3. Gdy zbliża się owulacja: - wysoko, - otwarta, - miękka. 4. Po owulacji szyjka jest: - nisko, - zamknięta, - twarda. ale nie ma nic o przedokresowych objawach :/ Wyczytalam tez, ze wlasnie przed okresem szyjka obniza sie, jakby otwiera

Gość kubi 19
o dziekuję za załączenie tej informacji, a u Ciebie się sprawdza ta obserwacja?

Gość kubi 19
chodzi o to, ze kiedy się włoży palec lekko po rozchyleniu warg sromowych wyczuwa się mięsien który jest twardy lub miekki? sorki ale nie robilam tego nigdy i tak myślę... Czytałam tez że podczas ciaży wydzielina moze być wzmożona, ale nei wiem kiedy się to pojawia dokładnie. Od kiedy o tym przeczytałam wydaje mis ie ze cały czas mam jakies upławy :( ... w sumie to mi się nie wydaje bo wydziela mi sie faktycznie i mam mokrą bielizne .. i kurcze nei wiem ...

Gość daniela80
no zgadzalo sie zawsze, mam regularne cykle, prawie ze co do godziny ;) i zawsze mialam ta szyjke przed okresem taka rozpulchniona, byla nisko i mozna bylo wyczuc "otworek" Teraz tego nie ma... Tyle, ze pozostale objawy mam jak na okres- te bolace piersi, bole pobrzusza.. Wiec pewnie nie potrzebnie panikuje. Duzo mialam latania samolotem ostatnio, pewnie tez jakos to wpływało.. ehhh

Gość daniela80
no ja wlasnie tez mam tej wydzieliny pełno.. Kurcze

Gość daniela80
no z ta szyjka jest tak, ze wlasnie min przed okresem mozna ja bardzo latwo wyczuc, bo jest nisko. A w innych dniach trzeba sie zaglebic, zeby ja wyczuc, jest mala, twarda taka jak czubek nosa

Gość kubi 19
jest jeszcze metoda termiczna, ja mierzyłam dziś i miałam ponad 36,6 ale to normalne w drugiej połowie cyklu dopiero tuz przed okresem się zmniejsza poniżej 36,6.. a Ty czemu się martwisz? Nie zabezpieczyłaś sie z partnerem?

Gość kubi 19
ja niby powinnam dostac za kilka dni, ale u mnie jest nieregularnie więc nie wiadomo.. i sie troche martwię i wydaje mi sie ze mam wszystkie objawy.. ale to chyba tylko panika...

Gość kubi 19
tez mam z grudkami przed okresem.. inne kobiety tez jak czytałam także może niepotrzebnie panikujesz.. jak ja ... a ile masz lat jesli oghę zapytać?

Gość daniela80
26 :]

Gość kubi 19
jeśli chodzi o ten płyn to czytałam navet w wikipedii ż eprzeprowadzono badania i płyn ten niejest w stanie zapłodnić bo to jest płyn z prostaty i jeśli znajdują się plemniki w nim nie są w stanie zapłodnić... w każdym razie z tego co wyczytałam nie stwierdzono takiego przypadku, ale ja sie martwie z tego samego powodu bo dzień przed zakończeniem dni kiedy mmiałam przeźroczysty śluz mój partner po tym kropelkowaniu chciał we mnie wejśc, jednak nie doszło do tego.. ale ja jestem panikara i się martwię :(

Gość kubi 19
to przed okresem szyjka jest 3. Gdy zbliża się owulacja: - wysoko, - otwarta, - miękka. czy tak jak napisałaś twarda i nisko? bo juz sie pogubiłam?:d

Gość kubi 19
a kiedy powinnaś dostać? Ja jesli planowo to 28, a martwie sie bo to moje pierwsze kontakty i dopiero mam zaczynać studia.. A Tobie życze powodzenia w staraniach i żeby dzidzi przyszło w najodpowiedniejszym momencie:)

Gość daniela80
no owulacja to nie okres.. ona w tym punkcie 3 pisza o owulacji, ktora zaczyna sie ok 12 dnia cyklu- czyli liczac od poczatku okresu

Gość daniela80
i polecam ci strone www.hormonki.pl tam mozna sobie wszystko zaznaczac i zapisywac swoje objawy :)

Gość kubi 19
no tak masz racje, ja juz z tej paniki pomyliłam pojęcia.. dziękuję bardzo za pomoc :D

Gość kubi 19
a teraz powoli będe szła w kimke, mam nadzieję, że nasze obawy zostaną rozwiane jak najszybciej.. gdyby się cos działo prosze pisać w tym topiku:) i jeszcze raz dziekuję za pomoc i konwersację Pozdrawiam i życzę dobrej nocy:):**

Gość daniela80
:) Pozdrawiam Cie mocno i daj znac co i jak :)

Gość kubi 19
ok odezwę się jak tlko bede wiedziec co nowego :) :*

Gość kubi19
rano mierzyłam temperature.. 36,8 :( i znowu ta niepewnosc .. ehh

Gość zrob bete i po niepewnosci
okolo 25 zl w laboratorium

Gość kubi19
dzieki za pomoc, ale wlasnie ja sie boje, za kilka dni powinnam dostac okres, tylko że jest mało prawdpopodobne na logike żebym zaszła ( wyżej mozna sie dowiedziec dlaczego) ale ja sobie tak chyba wkręcam i już sama nie wiem co mysleć... a jak sie ma taką temp to możliwa jest ciąży czy raczej powinn abyć nieco niższa? I 36,8 jest możliwa na kilka dni przed okresem? Bo chyba gdzieś dopiero kilka lub kilkanaście godzin przed się obniża.. to prawda?

nie ma sie czego bac jestes w ciazy to i tak okresu nie dostaniesz a przedluzasz sobie jedynie stres i niepewnosc nie jestes to bera wyjdzie ponize j 0,1 wiec nie rozumiem twego strachu i tak juz nic nie zmienisz

jezeli sie jest w ciazy tempka jest okolo 37 i przed okresem gwaltownie sie obniza teoretycznie w ciazy nie jestes ale w praktyce o ile wspolzylas istnieje taka mozliwosc ja bym poszla na bete a nie siedziala i sie wkrecala bo jak mowie i tak juz nic nie zmienisz a do tego czasu to zeschizujesz na bank

Gość kubi19
Wiem, że nic nie zmieni, ale mam nadzieję, że tym razem to tylko obawy, bo narazie jeszcze nie ejstem gotowa, na to .. wyżej jest opisana cała sytuacja.. ale czytając różne fora można się najesć strachu...

ponadto bol piersi nie pojaw9ia sie po koilku tygodniach ciazy u wielu kobiet pierwszym objawem ciazy jest wlasnie bol piersi ktory pojawia sie przed okresem u mnie np i u moich kolezanek pierwszym zauwazalnym powodem byl wlasnie bol piersi a nie brak@ bol pojawil sie przed wystapieniem @ ktora jak wiadomo nie przyszla co do slinotoku u mnie tego nie bylo, ale tez nie pojawia sie po kilku tygodniach tylko na poczatku ciazy