Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 22, 2017 Te偶 mam spor膮 wad臋 wzroku i na jedno oko prawie wcale nie widz臋. Dobre okulary, najlepiej z filtrem to podstawa. No i wiadomo, 偶e aby dobra膰 okulary czy soczewki liczy si臋 fachowa diagnostyka. Ja jestem z Wroc艂awia i najlepszego okulist臋 znalaz艂am w tej poradni http://www.okulisci.wroclaw.pl. Zapewniaj膮 te偶 konsultacje z optykiem. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Luty 28, 2017 Trzeba byc pod sta艂a opieka okulistyczna, trafi艂am do dr Ewy Anielskiej w Spektrum. 艢wietna specjalistka, zna sie na rzeczy. Bardzo mi pomog艂a, wys艂a艂a mnie na ro偶ne badania w celu stwierdzenia wady. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 asanka87 Napisano Luty 28, 2017 Przy takiej wadzie wzroku pomy艣la艂abym o laserowej korekcji wzroku. Wiele os贸b nie wie, 偶e mo偶na co艣 takiego zrobi膰 lub si臋 tego obawia. Wed艂ug mnie jest to bardzo dobra opcja- u mnie w rodzinie jedna osoba zdecydowa艂a si臋 na taki zabieg i jest zadowolona. Je艣li nie wiesz gdzie mo偶na tak膮 korekcj臋 przeprowadzi膰 to ja poleca艂abym Ci zajrze膰 do centrum okulistyki ko艂o Mazowieckiej w Krakowie bo maj膮 tam nowoczesny sprz臋t i bardzo dobrych lekarzy. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 greckowa Napisano Luty 28, 2017 a jak d艂ugo czeka艂a艣 na zabieg w klinice Spektrum chc臋 i艣膰 na laser ale kolejki w szpitalach pa艅stwowych skutecznie mnie odstraszaj膮 wi臋c chc臋 zdecydowa膰 si臋 na prywatn膮 klinik臋. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Kwiecie艅 29, 2017 Nie czeka艂am dlugo, miesiac moze. Ale to tylko dlatego, ze bylam przezi臋biona i musialam sie podleczyc. Obecnie nie wiem jakie maj膮 terminy w Spektrum, ale slyszalam ze coraz wi臋cej os贸b zapisuje si臋 na laserowa korekcja. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Kwiecie艅 30, 2017 mo偶e wystarcz膮 soczewki, laserowe korekcje wzroku na wiosn臋 napieraj膮 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 MonikaHaldzi Napisano Czerwiec 3, 2017 U nas wszyscy maj膮 du偶膮 wad臋 wzroku - to chyba rodzinne:( Moja mama, kiedy艣 siostra dop贸ki nie zdecydowa艂a si臋 na korekcj臋 w Centre de la Vision i ja. Niestety moja wada si臋 pog艂臋bia od jakiego艣 roku. Na pewno ma na to wp艂yw rodzaj mojej pracy, bo sp臋dzam du偶o czasu przed komputerem i zdarza mi si臋 czyta膰 ksi膮偶ki przy z艂ym o艣wietleniu. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Olinka923 Napisano Czerwiec 22, 2017 Soczewki to chyba najlepszy nieinwazyjny spos贸b, doby wyb贸r maj膮 na tej stronie http://mim.media.pl/jak-dbac-o-wzrok-poradnik/ Z kolei na laserow膮 korekt臋 wzroku to sama by si臋 wybra艂a, my艣l臋, 偶e warto si臋 nad tym zastanowi膰 :) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 27, 2017 Polecam Ci wizyte u okulisty Pan Hilary z 艂odzi i tam tez w salonie zakup nowych okularow. Mysle ze warto:) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
GabrielaN 0 Napisano Czerwiec 27, 2017 A jak cenowo wygl膮da taka operacyjna korekcja wzroku? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kiniania Napisano Czerwiec 28, 2017 Nie wiem jak to wypada w innych klinikach, ale np spektrum ma cennik na stronie. Ja robi艂am zabieg w艂a艣nie u nich. http://www.spektrum.wroc.pl/pl/cennik Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Czerwiec 29, 2017 A mo偶e ta wada wzroku wynika z czegos? Robi艂a艣 wszystkie badania? Warto wybra膰 si臋 do dobrej kliniki, np. http://www.drmichnowski.pl/ i przebada膰 wzrok kompleksowo. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Julia12345 Napisano Czerwiec 30, 2017 Kiniania a jaki zabieg mia艂a艣 robiony? D艂ugo czeka艂a艣? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Czaruj膮ca77 Napisano Lipiec 4, 2017 No raczej okulista od tego jest:):) Znam generalnie temat z autopsji - co gorsza, co jaki艣 czas wada mi si臋 (nieznacznie ale jednak) pog艂臋bia. Od miesi膮ca chodz臋 do Centre de la Vision , moja kuzynka mia艂a tam robion膮 laserow膮 korekcj臋 wzroku. Licz臋, 偶e ja te偶 si臋 zakwalifikuj臋. To moje ogromne marzenia. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 RudnikBe Napisano Sierpie艅 23, 2017 og贸lnie do laserowej korekcji wzroku powinno by膰 tak ,ze powinno si臋 mie膰 wade ustabilizowan膮 . Mia艂am przeprowadzany zabieg lentivu . I z tgo co tak pami臋tam to tutaj np by艂 przedzia艂 od - 0,5 do -10,0 . Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Ania_1968 0 Napisano Sierpie艅 24, 2017 ja mam - 6,5 ;/ Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Mejka55 Napisano Wrzesie艅 21, 2017 no to mo偶臋sz sobie np takie Lentivu zrobi膰 - przeszk贸d nie b臋dzie,ale wiadomo 偶e musi to lekarz stwierdzi膰! Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Renata952 Napisano Wrzesie艅 30, 2017 Ja r贸wnie偶 uwa偶am, 偶e warto by艂oby si臋 zdecydowa膰 na laserow膮 korekcj臋 wzroku. Zabieg Lentivum umo偶liwia skorygowanie wady o -10 i +6 dioptrii. Mnie wykonano go w szczeci艅skiej klinice okulistycznej, Optegra i na chwil臋 obecn膮 widz臋 bardzo, bardzo dobrze. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
olek67 0 Napisano Pa藕dziernik 3, 2017 Jedyna skuteczna metoda to laserowa korekcja wzorku. Ale niestety nie wiem, czy na tak du偶膮 wad臋. Czyta艂em wiele o zabiegu Lentivu, szybki, bezbolesny i skuteczny przy du偶ych wadach. Wykonuj膮 go w klinikach Optegra. Udaj si臋 na konsultacje, mo偶e lekarz Ci臋 zakwalifikuje. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Pa藕dziernik 4, 2017 Mam -15 i -8. I czuj臋 偶e zwrok mi si臋 pogarsza stopniowo ..taki czasem zamazany mg艂a obraz w ma艂ym stopniu i od tego wiem 偶e mam wy偶sza wad臋. 17 lat mualsm i -8 i -3 a teraz tak du偶o.niby mam czeka膰 do 40 lat 偶eby zabieg zrobi膰 co艣 z soczewka wcze艣niej nie mog臋 bo mog臋 straci膰 ca艂kiem wzrok.czy kto艣 mia艂 podobnie wiadomo艣ci od lekarza okulisty?? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Pa藕dziernik 4, 2017 Mam -15 i -8. I czuj臋 偶e zwrok mi si臋 pogarsza stopniowo ..taki czasem zamazany mg艂a obraz w ma艂ym stopniu i od tego wiem 偶e mam wy偶sza wad臋. 17 lat mualsm i -8 i -3 a teraz tak du偶o.niby mam czeka膰 do 40 lat 偶eby zabieg zrobi膰 co艣 z soczewka wcze艣niej nie mog臋 bo mog臋 straci膰 ca艂kiem wzrok.czy kto艣 mia艂 podobnie wiadomo艣ci od lekarza okulisty?? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Nieinaczej Napisano Pa藕dziernik 9, 2017 艁oo mamo - 15 ? Powa偶nie ? Ja mia艂am -5 i -6 i mysla艂am 偶e jestem 艣lepa jak kret . Te偶 zdecydowa艂am s臋 na laserow膮 korekcje wzroku Lentivu . Jeszcze teraz trafi艂am na promocje , gdzie zaoszcz臋dzi艂am 2600 z艂 . Wi臋c warto by艂o . Z wad膮 zesz艂am do zera Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Jola Posmyk Napisano Czerwiec 30, 2018 Na zabieg lentivu to ja sie dopiero wybieram. Jestem po badaniach kwalifikacyjnych w Optegrze w Lublinie . I czekam z niecierpliwo艣ci膮 ;) zabieg mam 4 lipca ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Sierpie艅 22, 2018 Ja poszukuj膮c okular贸w zwraca艂am du偶a wag臋 na to jakie mam dobrac szk艂a i na szczescie udalo mi sie znalezc te najlepsze soczewki Szajna. A znalaz艂am je na http://www.szajna.pl Powiedzia艂am o nich w moim salonie optycznym i je dla mnie zam贸wili ;) Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kolia889 Napisano Wrzesie艅 30, 2018 A ja trafilam na swietn膮 promocj臋 w Optegrze w 艁odzi ;) https://sklep.optegra.com.pl Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 eliberka Napisano Pa藕dziernik 15, 2018 Przy sporej wadzie warto wzi膮膰 pod uwag臋 laserow膮 korekcj臋 wzroku, mamy w Polsce wielu dobrych specjalist贸w gdzie takie zabiegi s膮 wykonywane, szkoda si臋 m臋czy膰 z okularami, kiedy mo偶na wr贸ci膰 do normalnego widzenia bez koniecnzo艣ci noszenia okular贸w czy szkie艂. Sporo na temat samych zabieg贸w m贸偶na znale藕膰 na yt, 偶eby si臋 zorientowa膰 jak zabieg wygl膮da np tutaj https://www.youtube.com/watch?v=F0bL_3CE8D0 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰 Napisano Listopad 14, 2018 Ja przede wszystkim uda艂abym si臋 do dobrego okulisty. Mo偶e jest jakie艣 rozwi膮zanie kt贸re jest Ci w stanie pom贸c. Ja leczy艂am swoj膮 wad臋 wzroku w centrum okulistycznym www.okulistyka-targowa2.pl, chocia偶 mia艂am o wiele mniejsz膮. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Jurajska22 Napisano Listopad 28, 2018 Wad臋 wzroku mo偶na zawsze skorygowa膰. Grunt to mie膰 najpierw dobrze zbadany wzrok, przej艣膰 badania kwalifikacyjne czy si臋 wgl nadajemy na taki zabieg. Ja np w Optegrze w Rzeszowie p艂aci艂am 149 z艂 za wizyt臋 kwalifikacyjn膮. By艂a promocja. Nie wiem czy jeszcze trwa. jestem po zabiegu lentivu i widz臋 bardzo dobrze ;) Kr贸tki okres rekonwalscencji. Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 semmus Napisano Listopad 29, 2018 jurajska22 ja jestem ju偶 po zabiegu :) Mia艂am w Optegrze w Rzeszowie w艂a艣nie zabieg metod膮 Lentivu i efekt jest super. Nie 偶a艂uj臋, 偶e si臋 zdecydowa艂am. Nigdy nie lubi艂am okular贸w, denerowa艂o mnie, 偶e nawet na si艂owni臋 musia艂am chodzi膰 na si艂owni臋. A teraz po zabiegu czuj臋 taki komfort. Zabieg nie bola艂, nie by艂o komplikacji. Poelcam ka偶demu, kto ma du偶膮 wad臋 wzroku, nie ma co si臋 m臋czy膰 Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Adu艣 Napisano Grudzie艅 7, 2018 Udziela si臋 tu du偶o os贸b, kt贸re od dawna borykaj膮 si臋 z wadami wzroku, w zwi膮zku z tym chcia艂am zapyta膰 czy orientuje si臋 kto艣 kiedy nale偶y uda膰 si臋 z dzieckiem na pierwsz膮 wizyt臋 do okulisty. W 艣rodowisku lekarski i w艣r贸d znajomych zdania s膮 podzielone. Podobno noworodki maj膮 prawo zezowa膰 i nie ma w tym nic niepokoj膮cego, jaka jest wasza opinia ? Mo偶e polecacie dobrego okulist臋 dzieci臋cego, ale takiego z podej艣ciem do dzieci? Udost臋pnij ten post Link to postu Udost臋pnij na innych stronach