Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość betuunia

Ciąża po tabletkach

Polecane posty

Gość betuunia

Czy rzeczywiście po odstawieniu tabletek tak łatwo jest zajść w ciążę??Ja właśnie przestałam brać tabletki bo myślimy z mężem o drugim dziecku i nie wiem jak to jest.Ile lekarzy tyle opinii.Jeden mówi żeby odczekać 3 miesiące,inny że pół roku,a inny że nie ma przeszkód żeby już w pierwszym cyklu się starać,bo łatwo wtedy zajść w ciążę,a na dzidziusia tabletki na pewno nie mają już wpływu.Macie może jakieś doświadczenia w tej kwestii??:)

Gość betuunia
tylko zastanawiam się czy zajście w pierwszym cyklu jest bezpieczne dla dziecka bo na ten temat też czytałam mnóstwo opinni,nie wiem czy poczekać,jestem strasznie niecierpliwa i z chęcią już zabrałabym się do roboty:)

ja zaszłam w drugim po tabletkowym cyklu, był to jednocześnie pierwszy cykl starań :) dzidzia jak na razie rozwija się cudownie :D

ja zaszłam w trzecim cyklu.... lekarz poradził mi żeby odczekać ze dwa lub trzy miesiące... ale dodał że ma wiele przypadków gdzie kobitki zachodziły w pierwszym cyklu i dzieciątka były zdrowe.... ja wolałam troszkę odczekać...

Gość betuunia
Czyli widzę że rożnie to bywa można zajść w ciążę szybko a można i długo się starać,może tabletki nie mają tu nic do rzeczy.

Gość mama32
ja przez 9 lat bralam tabletki i odstawilam je w styczniu poniewaz postanowilismy z męzem starac sie o 3 dziecko.lekarz powiedzial ze nie musze odczekac 3 miesięcy ale niestety nic narazie z naszych planow nie wychodzi mimo naszych usilnych staran.Dodam ze wczesniej nie mialam zadnych problemow z zajsciem w ciąze.tak więc nie ma reguly na te sprawy. zycze powodzenia starającym sie.

JA stosowałam antykoncepcję przez 4 lata. Po odstawieniu zrobiłam 3 miesiące przerwy i już w pierwszym cyklu starań zaszłam w ciążę. Lekarz mówił, że nie trzeba robić przerwy, zrobiłam dla własnego spokoju.

Gość mi lekarz zale cił
lekarz zalecił poczekac 2mce aby sluz w macicy wrocłi do swojej swietnosci , jak to opisac bo pigułkowy jest inny i ogolenie jest sucho, i istnieje ryzyko nieutrzymania ciazy, a inny po kilku cyklach , mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi:)

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin