Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzik3004

Luteinka

Polecane posty

Gość madzik3004

Lekarz przepisał mi luteina ( wspomagacz - bo chciałabym dzidziusia). Kazał mi brać od 16-28 dnia cyklu.Dzisiaj jest 25 a ja mam jakies plamienia ( jakby mi sie okres zaczynał). Co mam zrobic, przerwac czy brac dalej? Wiem ze powinnam isc do lekarza, ale moj wlasnie jest na urlopie. Pomozcie bo nie wiem co robic. A swoja droga to troche dziwne mam nieregularne cykle trwajace zwykle ponad 34 dni a dzisiaj jest moj 25 dc. Moze to bedzie nowy temat dla wszystkich luteinowych kolezanek ? Fajnie by było pogadac

luteina ci nie zaszkodzi nawet jak jestes w ciazy a jedynie moze ją podtrzymać więc bierz ją dalej:) A te plamienia to pewnie początek okresu... bo luteina reguluje cykl

Gość madzik3004
dzieki wielkie. Tylko chodzi mi o to ,ze jesli to okres to czy mam dalej brac luteine , bo przeciez miałam ja brac do 28 dc, a jak teraz dostane okres to zacznie sie nowy cykl.

Poczekaj np. cały dzisiejszy dzień. Jeśli plamienie zmieni sie w okres to odstaw luteinę. Jeśli to dalej będzie plamienie to powinnaś się skonsultować z lekarzem. Moja koleżanka zamias okresu dostała plamienia a potem okazalo sie że jest w ciązy:)

Gość madzik3004
Nawet nie wiesz jak bardzo bym sie cieszyła, jak by sie okazało ze bede miała dzidziusia :) Ale jakos ostanio juz straciłam nadzieje ze sie uda. No nic poczekamy zobaczymy :) Jakąś czaąstke nadzieji zawsze warto miec i ta czastke nadzieji mam. Dziekuje Ci Zulla za odpowiedz. Mam jeszce pytanie do innych kolezanek staraczek Po jakim czasie brania luteinki Wam sie udało? Ja biore dopiero pierwszy cykl Ciekawe ile jeszcze przede mną ...

Nie ma za co:) Trzymam kciuki:) Ja sama staram się o dzidzię wiec wiem jak to jest:) Tylko że ja na razie bez żadnych wspomagaczy:)

Gość madzik3004
Ja sie staram od marca . Pod koniec lutego odstawiłam tabl. antykonc.( brałam je 5 lat) i od tego czasu mam bardzo nieregularne cykle. Moze dlatego tak mi ciezko zajsc, bo w zasadzie nie wiem kiedy mam owul. Słyszałam tez , ze po odstawieniu tabsów moze sie tak zdazyc ,ze nie ma owulacji. Teraz wlasnie biore luteinke jako wspomagacz no i na wyregulowanie cyklu .

jak ja brałam luteine, to tez zdazało sie tak że dostawałam w trakcie brania i lekarz kazał mi w ten dzień co zaczełam krwawić,przestać ja brac , i zacząc liczyc nowy cykl

Gość avw
miesiu* proszepowiedz jak wygladalo to twoje krwawienie, przy ktorym przestawalas zazywac luteine? bylo skpo czy obficie? a wiesz moze dlaczego tak sie dzieje, ze krwawieie pojawilo sie w trakcie brania luteiny a ni po jej zakonczeniu? rozumiem, ze przy wywolywaniu miesiaczki, gdy jst odpowidnio wysoki poziom progesteronu to misiaczka moze wystapic nawet w trakcie brania lutiny no ale w naszym przypadku nie swiadczy to o za duzej dawce? z gory dzkuje za pomoc!!!!

Gość avw
madzik3004 dziekuje z calego serducha!!!!! to zycze powodzenia, trzymam kciuki calymi silami. Ja sama nie wiem jak u mnie bedzie z bobaskie bo jestem po operacji ginekologicznej i ma tylko 50% szans no ale nawet 50 to zawsze cos :) powiedz mi tylko jeszce prosze, czy te Twoje plamienia sa brazowy sluz a moze czerwona krew? z gory dzieki!

Gość madzik3004
50 % to zawsze cos , nie wolno sie poddawac , choc wiem sama po sobie ze łatwo sie mowi :) Sama nie raz sie zastanawiam co jest nie tak. Teraz to zaluje ze brałam kiedys te dziadowskie tabletki anty. Nie iwem dlaczego, ale mam takie wrazenie ze to przez nie mam teraz problemy z zajsciem. Chociaz wiadomo lekarz tego nie potwierdzi, kazdy sie broni i mowi , ze tabletki sa teraz calkowicie bezpieczne. Tylko patrzac nawet na to forum widac jak duzo dziewczyn ma problemy z zajsciem w ciaze. Nasze matki , babki kiedys takiego problemu nie miały. A teraz co druga para prawie ma problemy - bardzo długo musza sie starac o swojego brzdąca. Mam nadzieje ze i mi sie wreszcie uda :0 Tobie tez zycze powodzenia I wszystkim kobitkom , które tez maja taki problem i caly czas czekaja na pierwsze ruchy swojego aniołka