Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieniazek88

Czy wypada upominac sie o zwrot dlugu?

Polecane posty

Gość pieniazek88

Jesli pozyczylo sie znajomemu sume ktora dla mnie robi roznice mimo ze nie jest wielka a ta osoba nic nie wspomina o oddaniu?

Gość miaaa...23
Pewnie ! Jak się nie upomnisz to wszyscy będą Cię tak wykorzystywać :o

Gość pieniazek88
Ale nadal licze ze ta osoba jeszcze odda bo nie jestesmy w takich zazylych relacjach ze mozna przymknac na to oko. jest jakis czas ile powinnam poczekac ze sama zwroci?kiedy sie upomniec?

Gdy pozyczasz to sie powinnas umawic co do terminu oddania. Termin mija to sie mowi prosto z mostu \"gdzie moja kasa\". Nie ustalilas terminu to powiedzmy miesiac powinien wystarczyc, w sam raz aby po nastepnej wyplacie dana osoba mogla dlug splacic.

ha! nie lubie takich sytuacji! Moj byly robil jeszcze lepiej!! Szlismy do sklepu bo ja cos potrzebowalam, on przy okazji robil zakupy nieraz na 20-30zl a przy kasie wykladal wszystko razem i odchodzil!! A ja musialam za wszystko placic i bywalo ze nie oddal. Co mialam powiedziec?!

jintao odpowiedz na twoje pytanie jest banalnie prosta, trzeba bylo powiedziec ze nastepnym razem on placi. I rzeby byla jasnosc nie zapytac czy on nastepnym razem zaplaci a oznajmic ze bedzie musial nastepnym razem zaplacic.