Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przekładać czy nie

wesele 3 miesiące po urodzeniu dziecka??

Polecane posty

Gość przekładać czy nie

słuchajcie, mam pytanie, raczej do kobiet, które już urodziły,ale cenne dla mnie są wszystkie wypowiedzi :) mamy już zaplanowane wesele,a wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży i termin porodu przypada dokładnie na 3 miesiące przed terminem wesela czy dam radę ogarnąć się po porodzie przez 3 miesiące? czy odzyskam figurę ? czy dziecko nie będzie za małe, żeby zostawić je na czas wesela z opiekunką (w tym samym hotelu) ? ale jeśli przekładać to na kiedy? boję się, że jak to odłożę "na później" to już nam się nie będzie chciało organizować wesela drugi raz co o tym myślicie?

Gość akurat///////////

Gość czarnamabma
z dzieckiem nie bedzie problem je zsotawic na ten dzien ale czy dojdziesz do figury sprzed ciazy to nie wiem bo majac cesarke nie mozna cwiczyc i karmiac piersia nie wolno sie odchudzac .moze zrobcie chrzciny i slub a wesele tylko male przyjecie wtedy dziecko by bylo z wami .no nie wiem

Gość rejczel23
Kochana moja sąsiadka wzięła ślub jakieś dwa tygodnie po porodzie. Dla mnie to szok, ale ona normalnie tańczyła, bawiła się i nie narzekała. Nawet po ślubie mówiła, że świetnie się czuła! Więc moim zdaniem nie ma co przekładać, na pewno przez 3 miesiące się ogarniesz.

Gość moja córka urodziła się
w czerwcu, a ślub mieliśmy we wrześniu. Sukienkę kupiłam wcześniej trochę za mała, i schudłam jakimś cudem tyle, że była w sam raz na mnie. Dziecko było z moją kuzynką, ok 19 pojechałam ją nakarmić, a na późniejsze karmienia miałam mleko odciągnięte wcześniej. chyba że nie chcesz karmić, to w ogóle nie ma problemu. Wszystko można zorganizować, pozaty 3-mczne dziecko to już nie noworodek. Powodzenia:-)

3 miesiace po porodzie wygladalam jakbym byla w 6 miesiacu ciazy i nadal chodzilam w ciazowych ubraniach,no,ale kazda z nas jest inna,,wiec trudno ocenic jak bedzie z toba.ja na twoim miejscu slub ,wesele zrobiłabym jeszcze zanim dziecko sie urodzi.male przyjecie dla najblizszych i juz.

Gość rejczel23
Wszystko zależy od Ciebie, jeśli wezmniesz się w garść i bardzo zależało będzie Ci na dawnej figurze i w ogóle, to dasz radę na pewno. Najwyżej sukienki wcześniej nie kupuj.

Gość Jessica Alba urodziła dziecko
8 czerwca tego roku, a to jej najbardziej aktualne fotki czyli 3,5 miesiąca po porodzie, zapewne po cesarce;) http://www.egoisci.pl/5000/alba_w_bikini/ jak widać - można:)

Gość kasiula 29
No wlasnie ja mam ten sam problem co ty,tyle ze na wesele ide nie swoj lecz szwagierki i tez bede 3 miesiace po porodzie. Najwiekszy problem jednak mam z kreacja aby byla wygodna przedewszystkim do karmienia a nie do tanczenia,bo na wesele wybieramy sie z malenstwem i wiekszosc czasu spedze nie na wspolnej sali ale w jakims cichym spokojnym pomieszczeniu. Na czas przerwy w orkiestrze bede oczywiscie na sali z dzieckiem razem z goscmi. Tez sie zastanawiam co wloze na siebie i czy zdaze do tego czasu schudnac,a chcialabym naprawde ladnie i zgrabnie wygladac. Te sukienki ktore mi sie podobaja odpadaja,zalezy mi abym nie musiala rozbierac sie z kreacji na czas do karmienia. W gre nie wchodza absolutnie babcine garsonki rozpinane na 100 guziczkow. Kurcze naprawde nie bedzie prosto...chyba pojde w jeansach i T-shircie ;)))

eetam,mi tez zalezalo na powrocie do dawnej wagi i zeby sie nie rospisywac,to powiem tylko,ze zajelo mi to baaardzo duzo czasu-po roku wygladalam ok,ale dopiero teraz(po 2,5roku od urodzenia) jestem z siebie zadowolona.wiec roznie to bywa.natomiast znajoma "oponke ciazowa" miala tylko ok 2 tygodnie po porodzie,no ale ona z natury jest bardzo szczupla.

Gość przekładać czy nie
dziękuję za wszystkie opinie :) ja nadal się zastanawiam...

Gość kasiula 29
Takim to zazdroscic. Nie ma o czym mowic...geny robia swoje. Ja po pierwszej ciazy dlugo dluuuugo dochodzilam do swojej wczesniejszej wagi i to dzieki cwiczeniom. Co prawda przytylam 20 kg co bylo moja ewidentna wina objadania sie paczkami,teraz staram sie nie przytyc tyle chociaz jestem w 5 miesiacu i juz!!! przytylam 3 kg. Moja mama jest pausna,ma wieeeelka pupe,biodra szerokie i ja widocznie mam to po niej,wszyscy mowia "kaska ty bedziesz taka jak twoja matka" a ja uparcie "nigdy w zyciu!!!!". bardzo chcialabym wrocic do mojej wagi z przed jeszcze pierwszej ciazy 55 kg ale licze sie z tym ze z wiekiem niestety coraz trudniej zrzucic wage,dodam ze przed ta ciaza mialam juz spora oponke a co bedzie potem...jezu,wole nie myslec.

hej:) ja mialam wesele dokladnie 3 miesiace po porodzie, weszlam bez problemu w sukienkie, do 20 godziny coreczka byla z nami na weselu, potem moi rodzice na szybciutko zawiezli Ją i Nianie do domku, szybka kapiel i butla i po 30 minutach corka juz spala. Niania nad nia czuwala do 4 rano, ale ona sie nawet nie obudzila:)

Gość kasiula 29
No wlasnie...jeszcze jedno pytanie. Do ktorej godziny wypada byc z tak malym dzieckiem na weselu? My przyjezdzamy na wesele z zagranicy tylko na weekend,bedziemy nocowac w domu u panny mlodej. Oczywiscie wezmiemy wozeczek ze soba na sale aby malenstwa nie nosic caly czas na rekach i oby moglo spokojnie spac. Maz mowi ze jako brat panny mlodej i byc moze swiadek bedzie do konca a ja pojade z dzieckiem do domu. Ja sobie tego nie wyobrazam...albo jedziemy razem do domu albo razem zostajemy do konca. Jak myslicie co powinnam zrobic????

no u mnie bylo tak ze po kosciele Niania pojechala z nami na sale weselna i kiedy my sie bawilismy (to bylo nad morzem) niania zabrala malutka na spacer 3 godzinny po promenadzie, przyszla tylko 2 razy na karmienie:) wiec w sumie dziecko z nami nie bylo caly czas... btw mam swietne zdjecia zrobione jak karmie, w sukni slubnej, welonie, pielucha tetrowa przerzucona przez ramie ;)

kasiula 29 - jesli Twoj maz bedzie swiadkiem to wypadaloby z jego strony zostac do konca:) ty mozesz pojsc wczesniej

Miesiąc temu byliśmy na weselu u kuzyna.Młodzi już dawno mieli zaklepaną datę ślubu ,jednak koleżanka zaszła w ciąże.Był ślub połączony z chrzcinami i weselicho na 100 osób kiedy dziecko miało niecałe 3 miesiące.Była super zabawa do 5 rano z poprawinami.Maluszkiem cały czas opiekowała się wykwalifikowana opiekunka ,tak więc młodzi również świetnie się bawili i nie musieli się martwić o nic :) .Koleżanka akurat mało przytyła (ok 10 kg) więc po porodzie szybko jej kilogramy zeszły.

Gość kasiula 29
Prawde mowiac jade na to wesele tylko dlatego bo wypada,wkoncu to siostra meza,ale szkoda mi troche dziecka meczyc. Chcialabym sie dobrze bawic ale niby jak przy malym dziecku,a tez nie chce aby dziecko przechodzilo z rak do rak cioc,wujkow oraz znajomych mlodej pary,tak wiec bede tam wlasciwie tylko widzem. Najpozniej bede na sali z dzieckiem do 21.00 i pojade do domu. Maz podejrzewam i tak zostanie poniewaz dawno nie widzial sie z rodzina.

zazwyczaj maluchy spia nawet przy orkiestrze tak wiec nie widze przeciwskazan zebys zostala dluzej a jak dzieciatko bedzie spac w wozku to ktos moze na wozek zerknac a ty sobie potanczysz,a sukienke proponuje wiazana na szyi szybko sobie rozwiazesz nakarmisz i spowrotem na szyjke ;)

ja bralam slub dookkaldnie 3 miesiace po porodzie, byl swietnie, wazylam 10kg mniej niz przed porodem :)

Gość przekładać czy nie
chyba jednak nic nie będę przekładać i zrobimy to wesele zgodnie z planem Wasze wypowiedzi utwierdziły mnie w tej decyzji, a zwłaszcza ten ostatni wpis :D pozdrawiam serdecznie :)

Gość mama2dziewczyn
dziewczyny nie ma co panikować bądzmy naturalne, wiadomo ze kazda z nas chcialaby wyglądać jak gwiazda...tylko czy kosztem głodzenia się w ciąży, dziecko jest wazniejsze niż figura-prawda?Moje panie moja rada -karmić piersią bo to ok 500kcal bez ćwiczeń dziennie! duzo, duzo pic nie jesc slodyczy-chyba ze naprawde odrobinkę :-), nie poddawac się i duzo pic soków i wody nawet ok 4-5l dziennie, spać wtedy kiedy dzidziuś spi(to jedyny czas kiedy można podjadac, a tego nie polecam), jeść orzechy i suszone owoce i samo zacznie spadać. Ja przytyłam ok 20 kg i 2 tygi po miałam już 12 mniej.Głowa do góry.I pamiętajmy,że zawsze dobrze wygląda się w Ciuchach we WŁAŚCIWYM rozmiarze a nie w takim jaki chciałybyśmy mieć:-)))

Gość ja mialam 5 mies po porodzie
bylam szczuplutka, suknie mialam z regulacją na plecach-tzn wiązaną gore jak gorset,wiec jak mala wypila mleko mcniej sie sciągnęłam i tyle. mala byla na gorze w hotelu z nianią, po 3 mies bylam juz szczupla. "majac cesarke nie mozna cwiczyc i karmiac piersia" ale głupota z tym karmieniem, mozna tylko jest z tym problem na poczatku-ktos musi podawac dziecko, ale to tylko pierwszego dnia

a tak w ogole to przytulam 26 kg, schudlam 25 :-) bardzo szybko,

na spokojnie, ja po ciąży wyglądałam jak antałek, a i tak czułam się na ślubie cudownie :)

nie musisz sie glodzic w ciązy, jedz jedz jedz. ja po porodzie jadlam tylko gotowane mieso-to bardzo wskazane, jest lekko strawne, nie jadlam smazonych kotletow itp wiec szybko schudlam, a i dzidzius nie miał problemow z brzuszkiem i kupkami

Gość heh ja smażonego
to na oczy nie widziałam już od czasów ciąży(w III trymestrze nic już nie smażyłam ani nie soliłam żeby nie puchnąć):O jem same lekkie rzeczy, karmię dziecko piersią, a i tak mały ma straszne kolki:O