Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradzcie prosze

Pytanie o mieszkanie

Polecane posty

Gość doradzcie prosze

Jesli wynajmuje sie legalnie mieszkanie ma sie prawo do tymczasowego zameldowania w tym miejscu?

Gość jajajaj
tak, jesli tylko wlascieciel sie zgodzi

Gość nie ma obowiązku meldunku

Gość doradzcie prosze
chodzi o to, ze dotychczas mieszkan, do ktorych dzwonilam nie zgadzaja sie na to. chodzi mi o zameldowanie tymczasowe, bez ktorego nie mam nawet po co sie przeprowadzac. Dlaczego u nas w Pl sa takie problemy?

Gość d.i.u.p.a.
bo z melodowanie a potem wymeldowaniem takiej osobki jest jeszcze gorzej. a potem sie trzeba uzerac zeby ja wykosic z chaty jak niechce pojsc.

Gość doradzcie prosze
masz racje, ale mowa o zameldowaniu tymczasowym, ktore trwa zazwyczaj 2-3 miesiace

Gość nikt cię nie zamelduje
zapomnij

Gość d.i.u.p.a.
no wlasnie "zazwyczaj".... jak masz stale zameldowanie to sie ciesz i niekombinuj i sobie i innym

Gość doradzcie prosze
to jest jakis paradoks. czesto nie chca wynajac mieszkania na krocej niz rok, a bez zameldowania. rozumiem jesli ktos wynajmuje na czarno.

Gość ekati
rany... meldunek czasowy jest na trzy miesiące a potem wygasa, żeby go przedłużyć trzeba znowu zameldować ... wynajmuje dom obcokrajowcom i melduje ich co trzy miesiące.. nie ma problemu z wymeldowywaniem.. istnieje tylko w przypadku zameldowania kogoś na stałe. ale nawet w takim przypadku nie zawsze trzeba komuś zapewnić lokum zastępcze. wystarczy, że ktoś potwierdzi, że ta osoba nie przebywa pod tym adresem od kilku miesięcy.

Gość hgfghdthggv
a po co ci meldunek w obcym miejscu, mieszkaniu? ja bym za cholere niezameldowala.

Gość doradzcie prosze
ekati A teoretycznie jesli ty nie chce zameldowac tymczasowo obcokrajowca, ktoremu wynajmujesz legalnie mieszkanie, ma on jakies wyjscie?

Gość ekati
Ja wynajmując mu legalnie dom mam obowiązek go zameldować. Nie mam prawa odmówić, i jak i się wydaje nie dotyczy to tylko obcokrajowców. Obowiązek meldowania na pobyt tymczasowy zniknie chyba od nowego roku. Jeżeli masz podpisaną z kimś legalną umowę to masz też prawo do czasowego meldunku.

Gość doradzcie prosze
wlasnie czytam na innym forum, ze melduja bez wlascicieli lokum na 2 miesiace na umowe o wynajem i dowod. mozliwe?