Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raperport

czy facet,ktory ma rodzine,ma prawo jechac na wakacje z kumplami?

Polecane posty

Gość dzej zi
No bo w polsce starsze kobiety maja zakodowane w glowie, ze jak sie konczy 60 lat, to mozna jedynie wnuki nianczyc i ogladac telenowele..Za granica nikt nie podrzuca babciom wnukow, bo babcie maja swoje zycie.

ja też nie- uważam, że żona w wyjeździe nie przeszkadza- no chyba że chce się robić coś na co żona by z wiadomych względów nie pozwoliła

Gość a kumple z którymi
jestes w trudnej sytuacji ale prawde mowiac ja chyba bym pozwolila... Jesli nie pojedzie bedzie mu przykro, a ty bedziesz miala poczucie winy. Jesli sie kochacie i nie macie problemow, ufacie sobie to uwazam ze powienien jechac, a jak bedzie chcial zdradzic to zrobi to kiedy zechce i nie koniecznie na wyjezdzie. A ty w tym czasie powinnas sie dobrze bawic, jesli nie wyjedziesz to odpoczywaj, chodz do kina, spotykaj sie z kolezankami, idz na basen, relaksuj sie bo zlosc pieknosci szkodzi :)

dej zi a co mnie obchodzi jak to jest za granica?? w Polsce jest tak - w mojej rodzinie jest tak- i już- nasze mamy też sobie podróżują i maja swoje życie nikt nie mówi , że zwalamy im dzieci na głowę na rok..........

Gość raperport
a kumple z ktorymi:-)dzieki za rade:-)w sumie to juz mu 'pozwolilam',ufamy sobie,kochamy sie,nie mamy jakichs powaznych problemow,wiec niech jedzie:-)moze zmieni zdanie do grudnia;-)

u mnie nikt nie zwala dzieci do babć. Babcie chcą, a dzieci często za naszymi plecami "knują" z babcią, czy dziadkiem, żeby po nich przyjechali. Czasami przed feriami ostatnia dowiaduję się, że córka już się z babcią "ugadała", ze przyjeżdża. :) U nas są zdrowe relacje w rodzinie. Babcie kochają wnuki, i na odwrót. Ja też uwielbaiłam jechać do babci, jak byłam mała, to było dla mnie normalne.

Uważam, że urlop - dłuższy wypoczynek powinien być dla Rodziny świętością. Co innego 2-3 dni na rybach, a co innego 2 tygodnie z kumplami. Teraz mamy takie czasy, że praca pochłania wystarczająco dużo czasu, żeby jeszcze 2 tygodnie urlopu poświęcać na wyjazd z kumplami. Oczywiście w przypadku, gdy małżeństwo jest zgodne, udane i ten czas faktycznie chce się spędzać razem. W pozostałych przypadkach zaczyna się właśnie od takich wyjazdów z kumplami. Napewno do niczego dobrego to nie prowadzi.

to i ja się z wami zgadzam :D a co mi tam :D

Gość a kumple z którymi
nie ma za co :) a moze faktycznie wyjedziesz? w grudniu np teneryfa jest piekna no i ciepełko, a maz niech troche zazdrosci :) Jeszcze mi sie przypomnialo, moj czesto jak jedzie gdzies z kumplami to mowi ze jada na dziwki :D a ja i tak wiem ze maja spotkania i graja w gry komputerowe a stary kon juz z niego jest :)

Gość raperport
wlasnie w lipcu bylismy na teneryfie strasznie mi sie podobalo,moze sie tam wybiore,chetnie uciekne od tego zimna,to jest kolejny powod dlaczego nie chce jechac z nim.

wiecie może to zależy od sytuacji- mam znajome małżeństwo on geograf - marzył od zawsze o wyprawie na Antarktydę- takiej zorganizowanej jako naukowiec- ale dobrowolnie- czyli w ramach hobby- problem był taki , że ona trwała pół roku! i ona go puściła- bo wiedziała że to marzenie jego życia

Gość raperport
och znam chlopakow ich kobiety rowniez,bylismy kilka razy razem na wakacjach.

Gość a mam kochanka no i co
a kumple z którymi--->Na Twoim miejscu nie byłabym taka pewna :-) Ja jak wracam z randki z kochankiem i mąż mnie pyta gdzie byłam,to mówię mu,ze kurwa mać ,robiłam lodzika takiemu świetnemu facetow,potem się seksilismy i mowię najszczersza prawdę,a maz po prosru uwaza to za bzdure i sie śmieję:-)Więc uwazaj,bo czesto wypowiadamy prawde w która inni nawet nie mają zamiaru uwierzyć

Ike, ale to co innego, to jest wyprawa życia, bez względu na stosunki w małżeństwie się o niej marzy, planuje się ją, to nie jest wyjazd na dupy z kumplami a u autorki, niestety, chodzi o zwykłe urwanie się z domu z kumplami to jest róznica

Gość a kumple z którymi
ale przeciez ona pisze ze mąż chciał z nia jechac ale ona nie chce ! pracowalam kiedys w biurze turystycznym i byly pary ktore czesto wyjezdzaly osobno bo np. oa marzy o grecji on o hiszpanii a jest tylko 1 tydzien urlopu i co? pojechali, wrocili szczesliwi a na nastepne wakacje jechali razem, swiat sie nie zawalil :)

jestem- dlatego mówię, że to zależy od sytuacji

Gość a kumple z którymi
"a mam kochanka no i co" - :) no i wniosek sam sie nasuwa, jak chcesz zdradzic to zrobisz to choćbyś spedzala z nim prawie caly dzien...

osobiście swojego bym nie puściła na 2 tygodnie- zwłaszcza z tak bzdurnego powodu, że jest dobrym mężem- bo dobrym mężem to się jest bo się chce i się kocha a nie po to by sobie na wakacje z kumplami zapracować

No to ja już nic z tego nie rozumiem:-) Jedne i te same osoby raz pisza,ze to nic złego,że mąż sobie pojedzie sam,a potem piszą,ze swoich mężów by nie puściły:-)No to jak w koncu ma być.Ma ten mąż jechac ,czy nie :-)

jestem on może ze 2 tygodnie na rok ma tego urlopu........... na weekend owszem pod warunkiem że kolejny jest mój tylko my w ogóle umówiliśmy się, że po to jesteśmy razem by spędzać razem czas- jeździmy na grzybki, rybki, na wycieczki itd i dobrze nam z tym- jakoś żadne jeszcze nie planowało "oddzielnego " pobytu- może dlatego, że rzadko możemy pobyć razem

ja pisałam, że to nic złego spędzić parę dni bez dzieci- nie bez męża czy żony

ike--->a co dzieci sa gorsze od męża czy żony:-)że ich można się pozbyć na jakiś czas z domu,ale męża czy żonę w żadym wypadku :-)

Ja tam wolę pobyć parę dni bez męża,bo go będę miała az do smierci:-) a dzieci,szybko podrosna i pójda na swoje a mnie zostanie maż :-) przy boku

a ty na głowę upadłaś żeby porównywać relacje z dziećmi z relacjami z partnerem?? to może i na potańcówki nocne dzieci powinno się zabierać ? juz o wspólnym łóżku nie wspomnę...........

to nie chodzi o to, że dzieci są gorsze, ale o to, ze zeby były szczęśliwe- to musi być szczęśliwe małżeństwo najpierw trzeba układać sobie stosunki z żoną/mężem, a potem z dziećmi taka jest kolejność a nie na odwrót jestem kilkanaście lat po ślubie i wiem cos o tym