Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EsteraToruń

Gry internetowe - doskonała rozrywka dla dzieci

Polecane posty

Gość EsteraToruń

W internecie pojwiło sie tyle gier internetowych, że czasem aż ciężko się połapać....myśle że już same dzieci orientują się w nich lepiej niż my dorośli :) Myśle że niektóre z nich mogą być dobrą i edukacyjną rozrywką dla dziecka :) W jakie gry internetowe grają Wasze dzieci?? :)

Gość EEE niee
Ja myśle że interent moze być niebezpieczny dla dzieci. Trzeba je pilnować kiedy siedzi przy komputerze. Ale niektóre gry rzeczywiście mogą być fajne dla dzieci :)

Gość EsteraToruń
:)) Dzięki za te linki :)) Na pewno skorzystam :)) A jak radzą sobie Wasze dzieci w grach zręcznościowych?? Musicie jeszcze się w to z nimi bawić? Bo ja czasem tak....to całkiem niezła zabawa :))

Gość goga.31
Z Rafałkiem (5 latek) troszke juz gramy, wlasciwie to on. Nie chce go dopuscic ani nawet mu pokazywac gier z przemoca, chociaz to i tak dla niego za wczesnie. Ukladalismy ostatnio rurki z wodą - żeby woda sie nie wylala - gra jako konkurs na cire.pl

Gość MamusiaKarolinki
My gramy w Bolka i Lolka, w Koziołka Matołka itp. Niektóre gry są ogłupiające wiec wybieramy raczej takie które choć troche wpłyną na rozwój naszej córeczki :)

Gość Gry gry gry...
Ciekawy temat, tylko coś mało osób widzę pozwala grać dzieciom na komputerze bo mało kto coś napisał. Właśnie jestem na etapie poszukiwania jakiś gier dla mojego 8 latka, macie coś godnego polecenia?

Gość graczka
Moj syn uwielbia Kangurka Kao, świetna gra dla dzieci :) Polecam też Toon Car - wyścigi samochodowe, które na pewno zainteresują chłopca i może jakąś grę typu Zagadki Lwa leona - zmusza do myślenia :)

Jestem informatykiem i uważam,że gry internetowe nie są dla dzieci. Dzieci jeszcze szybciej niż dorośli uzależniają się od "przyjemności" Spotkałam wiele dzieci na odwyku, bo już nic z nich dobrego nie było.. Uczę moje dzieci korzystania z komputera, pokazuję różne możliwości, ale gry to ostatnia rzecz na jaką im pozwalam.

Gość olabogahaha
Tu masz gry edukacyjne http://www.edugames.pl/ Bezpieczne, mądre, uczące czegoś nowego. Zajrzyj, bo warto.

Gość Malgoskato ja8asa
Ja, jako matka mogę Ci polecić sprawdzoną stronę z grami: http://gryubieranki.tv/ Moje dzieci ją kochają :) Nie ma tam żadnej przemocy, są jedynie przyjazne, kolorowe gierki, które pobudzają wyobraźnie dzieci, głownie skierowane są do dziewczynek :)

Gość Malgoskato ja8asa
Ja, jako matka mogę Ci polecić sprawdzoną stronę z grami: http://gryubieranki.tv/ Moje dzieci ją kochają :) Nie ma tam żadnej przemocy, są jedynie przyjazne, kolorowe gierki, które pobudzają wyobraźnie dzieci, głownie skierowane są do dziewczynek :)

Gość gość
Ja staram się, aby moje dzieci spędzały możliwie jak najwięcej czasu na powietrzu lub z dala od komputera. Na tyle na ile mogę poświęcam im czas chodząc z nimi np. do parku rozrywki w Poznaniu - http://www.parkrodzinka.pl/ to idealna odskocznia od wirtualanego świata, w którym i tak już dużo przebywają.

Gość mariollo91
Najlepsze jest przyjemne z pozytecznym dlatego dla dzieci polecam Aztekium Bot - wpiszcie w google. Swietnie zaprojektowana strona edukacyjna dla rodzicow i ich pociech ;)