Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zachwycona lastka

Cudowne włosy po naturalnych maseczkach

Polecane posty

Gość zachwycona lastka

Ludzie tylko natura jest w stanie ozywic zniszczone chemia wlosy! mam wlosy do polowy plecow, od lat farbowane, susze suszrka i prostuje, a wygladaja jak z reklamy Panten Pro V:) oto moja tajemnica: maski naturalne 2 x w tygodniu naprzemiennie! 1) 3 łyzki nafty kosmetycznej, 1 łyzka oleju rycynowego, 3 łyzki byle jakiej byle gestej taniej odzywki do włosow zeby było w czym to wymieszac. Chodze z tym na głowie 2 godziny, myje szamponem płukam ostatni raz wodą cytryna. 2) nastepnym razem biore zołtko jaja, łyzke nafty, łyzke spirytusu, sok z pół cytryny i to nakładam na skore głowy i włosy, na włosy głównie koncowki natomiast oliwe z oliwek:) Chodze tak z 1-2 godziny i zmywam szamponem. Płukam naparem z pokrzywy:) Fryzjerzy rozpływajaą się nad kondychą moich włosów:) a ja je maltretuje suszarką i prostownicą... To jest sekret zdrowych włosów a nie reklamowane szampony i odzywki!

Gość ggggggggggggggggg
dziekuje za zdradzenie swojej tajemnicy:) ps. ja mam wlosy roznej dlugosci, tzn. obciete są na prosto, ale jest masa pojedynczych wlosow ktore odstaja. Wyglada to tak jakby sie puszyly a tak nie jest... Zastanawiam się nad prostownicą, ale może sainne sposoby? Twoja 1 maseczka pomoże wlosy wygladzic? I troche je zdyscyplinuje? ps. Wlasnie siedze z samym olejkiem rycynowym na wlosach:P

Gość zachwycona lastka
po pierwszej maseczce sa gładkie i sliskie, sam olejek chyba je przetluszcza:/ wyprobuj ta pierwsza maske efekty sa niesamowite, naprawde polecam:)

Gość ggggggggggggggggg
mam zamiar umyc wlosy 3 razy, wiec powinno byc dobrze:) ten olejek przyciemnia podobno wlosy... te 1 maske na pewno wyprobuje, pozdrawiam:)

Gość długie włosiwo
Nakładasz je na mokre włosy czy na suche ???

Gość zachwycona lastka
na suche, przed myciem:)

Gość ggggggggggggggggg
a jaka maseczke dodajesz do 1 maski? i ile razy zmywasz wlosy szamponem;)

Gość zachwycona lastka
do pierwszej maseczki dodają taka zwykłą maskę z Joanny za 6 zł Naturia z bawełną slicznie pachnie nie czuc wogóle nafty pozniej:) włosy myję pozniej normalnie dwa razy tak samo jak używam maseczki czy nie:) ona sie bardzo dobrze zmywa i nie zostaje ciezkozmywalny tłuszcz jak po uzyciu samej nafty czy samego olejku rycynowego:)

Gość panna panienska
kiedys na wlosy nalozylam sobie sam olejek rycynowy to miala wlosy tluse przez 2 tyg, chociaz mylam je codziennie, dopiero gdy pooszlam do fryzjera na odrostu rozjasniacz wysuszyl ten okropny tluszcz , straszne bedziesz miala wlosy po tym olejku,zobanczysz

Gość zachwycona lastka
nic dziwnego ja samego olejku nie nakładam, dodaje go do maski czytaj pierwszy post, działa super a włosy nie sa przetłuszczone wogóle

Gość sdafsdv
a ta woda z cytryną jak płukać?

Gość zachwycona lastka
bierzesz litr wody najlepiej chłodnej i wyciskasz do niej cytryne, np. półówke czy ile tam chcesz i polewasz włosy, wycierasz i tak jak zwykle suszysz/układasz

Gość sasdfsdg
nafta nie chce sie zmieszać z odzywka ;/

Gość zachwycona lastka
trzeba dodawac ja stopniowo po łyzce i mieszac, polaczy sie napewno troche cierpliwosci, mieszaj energicznie

Gość czemu piszecie na poma
maranczowo?

Gość zachwycona lastka
a nie wiem czemu, nie mam nika zachasłowanego, kiedys miałam jakis czas nie uzywałam i zapomnialam hasło, tak jest ok, poki co nikt sie nie podszywa:)

Gość zachwycona lastka
ups... zahasłowanego miało byc oczyeiscie:)

Gość zachwycona lastka
moja fryzjerka mowila mi ze super jest olej palmowy z pestek tłoczony na zimno, ale ja jeszcze nie probowałam, jak wyprobuje i bedzie ok to dam znac:)

Gość dghghm
Co ile robisz tą maseczke?

Gość zachwycona lastka
jak mi sie chce conajmniej raz w tygodniu, czasem 2 razy... zwykle raz na tydzien, bo nastepnym razem ta drugą

Gość zachwycona lastka
i jak Ci wyszło? jakie odczucia?

Gość 2 pytania
Czy masz włosy przetłuszczające się?Bo ja tak i zawsze po tłuszczu mam strasznie przyklapnięte. 2) Czy ten spirytus nie wysusza wlosów?

Gość zachwycona lastka
tak, przetłuszczaja mi sie, ale myje je co 2 dzien, normalnie to miałam sianko ale odkad wróciłam ku naturze mam super włosy:)

Gość gggggggggggggggggggg
dzieki, kupie te maske na pewno:) panna panienska - umylam wlosy 3 razy po ojelu rycynowym i sa super... nie ma sladu po oleju... (umylam szamponem bambi:P)moze niedokladnie zmylaś:o ps. boje sie uzyc 2 maski ze wzgledu na cytryne i spirytus, czy to nie wysuszy wlosow?

Gość earten
"Chodze z tym na głowie 2 godziny" Laska, ty chyba bezrobotna jesteś, skoro masz tyle czasu.

Gość ggggggggggggggggggg
up