Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majakajsqgs

brak górnej szóstki i problem

Polecane posty

Gość majakajsqgs

Ostatnio musiałam niestety usunąć górną szóstkę,bo zaczął mnie masakrycznie boleć,po dwóch nieudanych leczeniach kanałowych,a dodam,że jestem w ciązy,więc przed obawąkolejnego opuchnięcia i zapalenia usunęłam i mam swięty spokój.ALe teraz pojawił sie problem,bo przy szerszym uśmiechu widac ten ubytek,a poza tym tak dziwnie bez tego zęba.Na implant mnie nie stać,a mostek jest dość ryzykowny,bo musiałabym szlifować dwa zdrowe zęby...Zresztą nie wiem ile by to nawet kosztowało,ale pewnie gdzieś też ok.2 tyś.A dałoby by radę założyc sztucznego zęba na haczykach?Nie wiem czy to dobre rozwiazanie,więc chciałabym sie poradzić...?Pozdrawiam

Gość meriiigoooold
nie ma czegoś takiego jak sztuczne zęby na haczykach. albo implant, albo most. no w grę jeszcze wchodzi proteza, ale niewygodna, czuć ją. most najtańszy jest w granicach 400-450 zł za punkt (zalezy gdzie robisz) więc przy 3 punktach daje to 1200-1500 zł maks.

Gość szóstka jeszcze raz
jesteś pewna ,że widać ten ubytek?nie mam 6 i nie widać tego nawet przy szerokim uśmiechu.Może jesteś przewrażliwiona?

Gość kjdbliugf
widać...jakby nie było to nie robiłabym afey.Każdy ma inny usmiech