Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady555

Pomoc w angielskim

Polecane posty

Witam wszystkich, pam prośbę czy mógłby mi ktoś z państwa pomóc w uzupełnieniu kilku luk w liście po angielsku, bo nie chodziłam do szkoły przez 2 tygodnie i teraz mam wielki problem z pracą domową, a nie mam do kogo się za bardzo zwrócic, jeżeli ktoś byłby na tyle miły to bardzo proszę odpisać

Gość asdfsd
tak napisz ten list

Gość Kazimierz Grabke
to wstyd się nie uczyć tylko żebrać o podpowiedź innych nieuków

Dear Sir Madam I am writting in response to your advertisement in(tytuł magazynu) no (dokładna data). I am interested in(czym jesteśmy zainteresowani) and would be grateful if could answer a few questions. You advertisement states that cllases take place every day. Would you mind telling me what time the classes start> You also claim that (.......). In addition you say that(......). Finally you(,......) Thank you for your attention. I am looking forward to hearing from you. Yours faithfully, XYZ List trzeba uzupełnić tymi podpunktami, z czego już pierwszy jest wykorzystany, jeszcze trzy luki zostały 1. classes every day-times? 2. number in classes kept to minimum-now many exactly 3. no expensive equipement needed what exactly 4. friendly price how much exactly. For those who attend regularly

ja się uczę, nawet nie wiesz jak się staram żeby umieć angielski, tylko mi za bardzo nie idzie, chodzę na korepetycje, codzieńnie uczę się słówek, ale nie mam poprostu zdolnośći do tego języka:(((

Gość to powinno wystarczyć...
...chyba że były jakieś dodatkowe wymagania:) You also claim that the number of students in classes is kept to minimum. I would be happy to know what exactly you mean by 'minimum', that is how many people there are in each class. In addition you say that no expensive equipment is necessary for the course. Could you inform me what particular things I will need? Finally, you promise 'friendly price' for the course. I would like to know the exact cost of the course. I am also interested if you offer any discounts for those who attend regularly.